Technika skakania na dirtach itp.
Technika skakania na dirtach itp.
Jakom macie technike i w jaki sposób skaczenie na dirtach??
konkretnie
ja np coś takiego rozkminiłem ze ustawiam nadgarstki prostopadle do kiery zaraz przed wybyciem a nogi mam prawie proste tak mi sie najlepiej lata
interesuje mnie jak inni to robia czy majom jakieś konkretne sposoby co robia na wybiciu a co na lądowaniu
konkretnie
ja np coś takiego rozkminiłem ze ustawiam nadgarstki prostopadle do kiery zaraz przed wybyciem a nogi mam prawie proste tak mi sie najlepiej lata
interesuje mnie jak inni to robia czy majom jakieś konkretne sposoby co robia na wybiciu a co na lądowaniu
mi się wydaje że na wybiciu wcale sie nie powinno ciezaru do przodu przesówać. Bo jak się przesunie, a skacze sie stolik, to sie cały stolik na przednim kole przejedzie. Myslalem zawsze że im bardziej cieżar do tyłu + wybicie, tym wyżej sie leci (wgniatasz sie w wybicie). W powietrzu latam źle, bo zamiast być luźno, robię świecę do pionu, kiera koło pasa, proste łapy i dopiero na koniec nurkuje na oba koła na ladowanie.
dupa.
hmmm a ja tam sie rozpedzam, na podjezdzie uinam rece w lokciach , podczas lotu nogami lekko rower podciagam i w tym samym czasie prostuje rece... tylko troche minelo zanim przetsalem sie bac, bo z poczatku opadanie prawie pionowo w dol mnie troche blokowalo... ale od dwoch lat tak juz skacze i zyje !
#...#
-
- Kontakt:
chodzilo mi raczej o to zeby zachowac umiar w pozycji:P erenes ma racje i krzywa palka tez:D chodzi o to zeby nie przechylic sie do tylu tak zeby backflipa sieknac... ale i zeby nie rpozechylic sie tak zeby sieknac frontflipa. musisz wypracowac pozycje. Ja np. ( nie wiem czy dobrze ) caly czas na najezdzie pracuje czyli inaczej sie wyginam:P na dole a inaczej wychodze ( z progu:P ) sposob wybicia zalezy tez od kata wybicia hopy. nie mozesz bna plaskiej hopie pochylac sie do przodu... i pamietaj - kontrola roweru w powietrzu jest bardzo wazna. musisz uwazac zeby "skladajc " sie w ladowanie nie walnac kanta przodem... BOLI... ale poczekaj moze Fat pig sie wypowie:P
www.hcfr.pl !!
-
- Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
- Kontakt:
www.dirtjump.prv.pl tam masz ich zdjecia popatrz jak oni to robią...Jesli masz dalej pytania to zostaw groobemu albo svenowi prywatna wiadomość :]
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!