wlasna ramka

myszek
Kontakt:

wlasna ramka

Post autor: myszek »

wlasnie dzis mi fumfle podrzucili ciekawy pomysl na wlasna wymarzona ramke, w calkiem przystepnej cenie - zeby samemu sobie cos pospawac...

i mam pare pytanek do posiadaczy takich wlasnych wynalazkow ..
ile was to wynioslo, kto wam to wykonal, i czy znacie moze jakies takie miejsce we wroclawiu ??

w sumie zastanawialem sie zeby zespawac cos stalowego do streetu, macie jakies zdjecia geometrii jakis znanych konstrukcji ??

..a tak ogolnie, wady/zalety takiego pomyslu ??
ten koleś pode mną to ***** :D:D
olisko
Kontakt:

Post autor: olisko »

myszek a skąd jesteś?? i za napisz do mnie..gg - 2020338 :) w sprawie deorki zacisku i adapteru za 70 zł
ps. nie zapomnij~!
pZdr
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
myszek
Kontakt:

na razie sprawa hamulca jest wstrzymana, bo jeden koles sie juz na niego lasi... jak cos z tego wyjdzie to ci napisze.
lankru
Kontakt:

Post autor: lankru »

hmm...

skad wezmiesz rurki?
gdzie to pospawasz?
czy to wogole Ci sie oplaci?

z tego co pamietam, to kilka osob robilo takie cos i jest to mozliwe ale trzeba miec dostep do narzedzi itd. nie zrobisz tego w piewnicy czy w garazu :)

kup sobie destroyera albo popros zeby pospawali Ci ramke z geo ktore im podasz, zroba to lepiej od Ciebie
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
myszek
Kontakt:

no tak, ja chce komus zlecic aby taka prace wykonal, przeciez nie sam :-)...a zakladam ze takie zaklady maja dostep do takich wzmacnianych rurek..czy sie oplaci ?... jesli zrobia dobrze to na pewno -> patrz spawana krówka rudego z wrocka...

http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... userid=311
sun.
Kontakt:

Post autor: sun. »

hmmmm, kilka osob sobie zrobila ramki,ale oni maja pojecie jak to zrobic i wiekszosc rzeczy robili sami dlatego taniej wychodzilo, sadze iz tobie kompletnie sie nie oplaca czego takiego komus zlecac bo wyjdzie cie to wiecej no i nie wiem czy zaklady maja dostep do takiej stali jakbys chcial,takze odrzuc ten pomysl i zamow destroeyra.pzodro600
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

stal o różnych prekrojach i wytrzymałościach możesz znaleść na składzie budowlanym albo na składzie metali właś e się sprowadzaniem z huty specjalizujących ale jak nie masz znajomości to pytaj o ścinki bo nie kupisz 3 interesujących cię róznych rór o dł np 6 m bo to cie wyjdzie majątek

musisz się zainteresowac czy i gdzie jest takie coś w twoim mieście
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=577631 takie coś sobie lepiej spraw jak juz bardzo chcesz
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
lankru
Kontakt:

Post autor: lankru »

myszek nawet jezeli maja dostep do "jakis rurek" to i tak one za dlugo nie wytrzymaja
do budowy ramy potrzebne sa specjalne rurki ktore wytrzymaja duze przeciazenia
nastepny problem to taki, ze ramki sie nie robi na zwyklym stole spawajac jakies rurki :D
nie wiem dokladnie co jest potrzebne ale przeciez musza byc zachowane odpowiednie katy itd.
tak jak Suntour napisal:
kilka osob sobie zrobila ramki,ale oni maja pojecie jak to zrobic i wiekszosc rzeczy robili sami dlatego taniej wychodzilo"
Tobie to chyba sie nie oplaci :)
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Fulla spawac sens jest, sztywniaka nie bardzo...

Ramki sa na tyle tanie ze nie ma sensu.

Nio chyba ze dla wlasnej satysfakcji , orginalnosci itepe ;]
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
myszek
Kontakt:

max, zebys wiedzial, ze dla wlasnej satysfakcji... no coz, jutro pojde i postaram sie cos dowiedziec.... jak narazie naprawde bardzo chcialbym zeby cus z tego wyszlo :-)...a jak nie to trudno sie mowi..i kupuje gotowe :D...ale z kolorem na zamowienie :D:D
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Kup destroyera i przemaluj :) Będziesz orginalny :P
sopelnysa
Kontakt:

Post autor: sopelnysa »

kurwa każdy z tym zasranym destroyerem, przeciez to shit i wogole taniocha ze szkoda gadac juz lepiej dartmora sobie walnac i ianczej pomalowac albo prodigy
sopelnysa
Kontakt:

Post autor: sopelnysa »

kurwa każdy z tym zasranym destroyerem, przeciez to shit i wogole taniocha ze szkoda gadac juz lepiej dartmora sobie walnac i ianczej pomalowac albo prodigy
TrAkOnE
Kontakt:

Post autor: TrAkOnE »

MaxDamageDA ma racje no ale jest jeszcze jedna mozliwosc jak masz znajomosci to ci ktos to zrobi za tanioche tak jak mi ale ogolnie lepiej zrobic juz fula u mnie w Poznaniu kumpel ma wlasnego fula pospawanego to nic ze wazy chyba ponad 7kg sama rama ale co tam :)))
<-- www.dtpoznan.prv.pl -->
dajcie mi rower
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Rury z kwasówki idzie dostać bez problemu, pospawać też ale trzeba zachować kąty i żeby proste było.... Ja od tamtego roku myśle żeby fulla zrobić ale trzeba, mieć akurat kase i czas, a projekt w głowie już mam, kąty jak bym robił to tylko dla siebie pod mego amora i krótka, zwrotna, wytrzymała...
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Może w zime coś wyjdzie....
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

opłaca się spawać fulle, ale sztywnaiki tak sobie
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
ElTorro
Kontakt:

Post autor: ElTorro »

Polecam ci kupno jakiejś ramki i nie babraj sie ze spawaniem bo ani gwary nie bedziesz miał no i obawa czy to wytzryma bo jak masz kupiona rame to wiesz ze ludzie smigaja na takich, a taka twoja to moze byc niebezpieczna. pozdr
Pozytyw. :. zią .:.

http://tnij.org/torro
ODPOWIEDZ