Za czasów kiedy delta hl nazywała się jeszcze Hi-5 (rok około 1998) kosztowała wtedy około 1000-1200zł, ale róznice pomiędzy deltą a haj piątką chyba wszyscy znają (rozkręcalne dolne golenie, więcej teflonu, brak plastikowych badziewi w tłumikach). Kiedy weszła Delta to staniała do około 600-800zł.... potem przestali ją produkować i sprzedawało się tylko to co było w magazynach. Swego czasu była pamiętna seria około 10-15 szt. po 200zł:) (niektórzy forumowicze są teraz dumnymi posiadaczami tychże szczęśliwych egzemplarzy). Swoją drogą gdybym miał wtedy forse to wziąłbym i 5 sztuk (złoty interes:P)... Myślę że 600zł jak za nową deltę warto dać.. bo stosunek cena/jakość jest wtedy naprawdę dobry (nie znam lepszego nowego amortyzatora w tych pieniądzach!)
moj brat kupil 2 tygodnie temu na allegro za 480 zetow, ja jak zobaczylem jak to wypasnie chodzi to tesh zakupilem za 530- zrobilem z goscie deala poza allegro- jestm super zadowolony, w porownanniu do xc pro ns niebo a ziemia
ja delte nowa wyrwalem za 300. teraz chba nigdzie juz tak nie ma - z tego co wiem to minimum trzeba dac ok 500. ale moim zdaniem i 500 oplaca sie dac. praca jest zajebista, jedyne co moglby dostac troche tlumienia. podobno latwo przerobic na olejowy, ale mi sie nie chce w tym babrac.
a tak poza tym - moze ktos ma ochote wymienic sie na cos tez ze skokiem 130mm? moze byc z doplata. nie robilbym tego, ale dewnerwuja mnie juz 2polki na dircie.
Tak sie sklada ze ja mam polaczenie drag i delta jest zajebiscie draga mam 14" i siodelko jest zajebiscie nisko mi to nie przeszkadza ale u innych budzi mieszane uczucia jestem zadowolony z tego sprzetu sam smigam fr i troche dh w lato jade w gorki :) wale dropy i wszystko jest jak najbardziej ok
JA www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=235917
Za 400 to powiedzmy sobie szczeże że nigdzie nie kupisz. Ostatnio znajomy kupował użyywaną za 460zeta. Człowieku tych amorów już dawno nie robią - założe się, hmmm a tak wogóle to ci moge swoją sprzedać za 450 he he he, kupiona w lutym jako nówka. Od pewnej nawet znanej persony...