180'ka ... jak sie tego gówna nauczyc :)
180'ka ... jak sie tego gówna nauczyc :)
Witka ... krotko i zwiezle ... chce nauczyc sie 180'ki ... niby cos tam wychodzi ale tylko wtedy gdy mocno wyciagne przod w gore ... czego niewidze zeby tak ludzie na filmach robili :) jakl nadac rotacje rowerkowi zeby nim obrocioc ? kwestja wprawy ? treningu ? czy moze jakis chaczyk ? ;]
Pozdro !
Pozdro !
:] Bike4EvEr !
jedziesz do przodu...
lekko podrywasz gore roweru tak o 20 stopni w ktorąś ze stron w ktora bedziesz sie krecic...
potem starasz sie nogami i calym cialem obrocic rower.
haczyk... najwazniejsza jest glowa - pamietaj ze jak robisz 180 to nie masz prawa widziec roweru , masz tak obrocic glowe ktora nada rotacje calemu rowerowi zebys czul iz to wlasnie ona sama wykonuje trick
lekko podrywasz gore roweru tak o 20 stopni w ktorąś ze stron w ktora bedziesz sie krecic...
potem starasz sie nogami i calym cialem obrocic rower.
haczyk... najwazniejsza jest glowa - pamietaj ze jak robisz 180 to nie masz prawa widziec roweru , masz tak obrocic glowe ktora nada rotacje calemu rowerowi zebys czul iz to wlasnie ona sama wykonuje trick
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
sa dwa rodzaje 180tek
a) z szarpniecia - jedziesz sobie tak o sie lansujesz krecisz sie w kolo itp i mowisz o zrobie 180 no i jedziesz sobie dalej no i skrecasz cialo pozniej lekki rower i szarpiesz mocno o 180
b)z baniala - jedziesz sobie tak o sie lansujesz krecisz sie w kolo itp i mowisz o zrobie 180no i jedziesz sobie dalej no i podrywasz przod jak do bunnego tyle ze po skosie jak juz czujesz moment ze powinienes poderwac tyl to mocniej szarpiesz aby sie obrucic i lecisz :D
przewaznie 180z bunnego sie robi aby na cos wskoczyc a z szarpniecia przy zeskoku i na plaskim czy cos, bynajmniej na duzych rowerach (na bmxach sie robi 180tki z bunnego :P tak robia moi qmple)
a) z szarpniecia - jedziesz sobie tak o sie lansujesz krecisz sie w kolo itp i mowisz o zrobie 180 no i jedziesz sobie dalej no i skrecasz cialo pozniej lekki rower i szarpiesz mocno o 180
b)z baniala - jedziesz sobie tak o sie lansujesz krecisz sie w kolo itp i mowisz o zrobie 180no i jedziesz sobie dalej no i podrywasz przod jak do bunnego tyle ze po skosie jak juz czujesz moment ze powinienes poderwac tyl to mocniej szarpiesz aby sie obrucic i lecisz :D
przewaznie 180z bunnego sie robi aby na cos wskoczyc a z szarpniecia przy zeskoku i na plaskim czy cos, bynajmniej na duzych rowerach (na bmxach sie robi 180tki z bunnego :P tak robia moi qmple)
[url=http://www.choody.com]http://www.choody.com[/url]
Polish Bike Trial Forum
Polish Bike Trial Forum
a po **** by mu było 180 na hopie? Żeby pojechał do tyłu i sie wyjebał? O ile wiem to na hopie sie robi raczej 360 a nie 180!Xxsin pisze:Mówi my o 180 na chopie czy na płaskim??!!
p.s tesh mam taki problem i powiem ci szczerze ze 180 jeszcze niezrobiłem ale za to łatwiej mi było sie nauczyć 360 na hopie i jak dla mnie to ładniej wygląda 180 z baniaka.pozdro
Xxsin kurwa po **** sie wypowiadasz skoro ie wiesz jak sie robi 180??!!wytlumacz mi to kurwa ty jestes drugi enzo i nemero wypowiadasz sie we wszystkich topicach a w wiekszosci nieznasz na nie odpowiedzi i piszesz glupoty tylko po to zeby nabic sobie licznik...nei no kurwa nie moge z tymi ludzmi na tym forum ps liz dupe nemero dalej to koszulke dc dostaniesz
musisz zrobic coś takiego jakbyś chciał pociągnąć kierę za siebie, jak już masz moment wyskoku, to mocno zakręć ciałem, ale bardzo szybko muszisz kręcić, nie trzeba nawet wysoko wyskakiwać, tylko mocno kręci ciałem.
a może ktoś mi powie jak po 180 jechać tyłem??
ja jak robie to tylko tak, że po obrocie się zatrzymuje np. na tylnym kole, albo przechyla mnie na bok nieraz.
czy wystarczy szybko jechać ??
a może ktoś mi powie jak po 180 jechać tyłem??
ja jak robie to tylko tak, że po obrocie się zatrzymuje np. na tylnym kole, albo przechyla mnie na bok nieraz.
czy wystarczy szybko jechać ??
ja robię też na dualu 180...jak się raz tak zakręciłem to wyszła 270chyba ale pierdolnąłem...a tak to na chopie jest o wiele łatwiej niż na płaskim na chopie nabierasz rotacji masz durzą prędkość i łatwo się kręci, a na płaskim to trochę gorzej bo jedziesz wolno i trochę trudniej nabrać rotacji tak z zakrętu no chyba że umiesz takiego jebutnego bannego albo masz dużą prędkość i umiesz jeździć tyłem...ja bym chciał teraz 360...jak ktoś nie weirzy typu slay to mam filmik i mogę zamieścić na freeridersach...
http://www.pinkbike.com/photo/924780/
naaakurwiaj!
naaakurwiaj!