Siemka
szukam jakiś dobrych tarczówek albo hydrałlików ale zeby były tanie mogą byc uzywane pasiło by mi do przodu 8" a do tyłu 6" abojętnie jaka firma tylko nie jakie tektro itp>>>...
Dzieki za odpowiedzi>>>>!!!
Polecam Deorke 525. Jeżdżę na nich ostro i naprawdę się sprawują jak należy. Mam oryginalne tarcze 160 i wystarczy aby podnieść rower na przednim. Na zjazdach się nie grzeją tak bardzo. Za cene jaką dałem mam naprawde solidne hampelki dwutłoczkowe. Polecam bo nie ma sensu od razu kupować Hayesów za niewiadomo ile. Sprzęt ma być pod Ciebie i Tobie ma odpowiadać.
Pozdrawiam
BUhehehvenixxx jesli masz orginalne tarcze shimano i mowisz ze one sie nie grzeja to chyba nigdy nie jechales wiecej niz 30km/h!Te tarcze sie strasznie grzeja!! polecam odrazu wymienic tarcze po zakupie deorek 525 poniewaz sila hamowania spada o 30% na orginalnych tarczach..nawet od przegrzania i spalenia moga sie powyginac .W orginalnych tarczach shimano sa bardzo male dziurki i lipny stop stali dlatego sie tak grzeja!Polecam tarcze WINZIPA HAYESA ITP nigdy shimano!
No tak, fakt ze lepsze ale juz nie w tej klasie cenowej ;] No i w sumie to po kij mi takie hample na miasto i hopki, nawet tych moich nie mam okazji w pelni wykorzystac ;)
NAJLEPSZY HAMULEC MECHANICZNY który kosztuje 250 zł szt hamuje 1 palcem i stawia rower ponad 22kilo deba,mam taki z przodu i z tyłu,jak zobaczyłem jak to działa u kolegi to hydraliczny od razu wyzuciłem gremeca.Nazywa sie BLACKBOX mozna też kupic WINZIPA to samo tylko inny adapter i jeszcze taniej.Zeby to dobrze działało trzeba spełnic 3 warunki:
1.dobre klamki z regulacja ja mam deore xt
2.dobre pancerze i linki
3.dobrze załozyc i co jakis czas (nie czesto) podkrecac klocki- łatwe i zajmuje moze 1minute
kupujesz hayesy hfx9 i masz super hample. Na miasto i hopy wystarczą małe tarcze ale w gory przydalyby sie 8''. Jezeli nie masz tyle siana to deorki i tyle.
Moj kolega ma deorke, jak hamuje to mu sie caly zacisk rusza [nie adapter] tak jakby byl zrobiony z plastiku i mial juz dosc, teraz praktycznie juz nie hamuje i to nie z winy regulacji tylko chyba ze zmeczenia materialu... sie popsulo ;]