optymalny kokpit czyli kiera i mostek...
optymalny kokpit czyli kiera i mostek...
zależy mi na tym aby sprawić sobie fajny mostek i do tego kiere.
wybrałem krótki mostek i kiere o wysokim wzniosie
zestaw wygląda tak
mostek: ns jump stem
kiera: tioga dl
chodzi mi głownie o to jak taki setup będzie się spisywał ??patrze na wszystko pod kątem streetu i trików więc mam pytanie czy kiera powinna mieć raczej wysoki wznios czy wręcz przeciwnie?? co do mostka sytuacja raczej jest prosta im krótszy tym lepszy ...
wybrałem krótki mostek i kiere o wysokim wzniosie
zestaw wygląda tak
mostek: ns jump stem
kiera: tioga dl
chodzi mi głownie o to jak taki setup będzie się spisywał ??patrze na wszystko pod kątem streetu i trików więc mam pytanie czy kiera powinna mieć raczej wysoki wznios czy wręcz przeciwnie?? co do mostka sytuacja raczej jest prosta im krótszy tym lepszy ...
[...] stoje i oczekuje kiedy ty wyskoczysz na v-ki [...]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
- Kontakt:
kobylas ma znaczenie.. ale indywidualne dla każdego ridera:) to głównie od Ciebie zależy czy lubisz jeździc przy duzym wzniosie czy nie:P tak samo z długością mostka. Do streetu czy dirtu najlepszym rozwiązaniem będzie coś z cr-mo... proponuje albo NS albo nowe Prodigy (macałem i wygląda bardzo solidnie, cena też przystepna:)... poza tym stal nie peknie.. co najwyżej sie wygnie a to czasem moze uratowac ci dupe:) jesli chodzi o kierownice tiogi tez fajna sprawa... sam mam model 286dh spisuje sie rewelacyjnie, ale nie w streecie (za długa, ostatnio przez to zaliczyłem niezłą glebe)... skracał nie bede, bo po miescie i tak nie jezdze za wiele:) jesli chcesz w dobrych cenach zestawy kira + mostek (tioga, ns, prodigy).. to napisz na maila ktorego mam w podpisie.. :)
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
noo jaki amor i jaka rama ? jak masz wysoki widelec, to ja myślę, że nie potrzebujesz niczego o wysokim wzniosie. no i jeśli jeździsz na sztywnym widelcu to weź coś mocnego, bo w streecie lekka aluminiowa kiera może nie wytrzymać. przynajmniej u mnie tak było...
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
normalnie o tej porze wożę się na dworze
kiera rpodigy MO-CRO - 80 wniosu, 700 szer. mozesz przyciąc, mostek tea time. pytaj w www.rowerowy.com, albo w dc. zajebiste ceny