znalazłem w necie takie dwa rowerki do downhillu
pierwszy
rozmiar: S ( krótki ) , M ( średni ) , L ( długi )
rama: system 1 osiowy, A1 Premium Aluminum skok 5,5'
amortyzator tył: x fusion glide hydrauliczny
amortyzator:manitou stance blunt 150 mm regulacja odbicia stery:tank fs1 1/8 hartowane cr-mo miski
mostek: truvativ husselfelt kuty na zimno7stopni dlugosc 40mm kierownica: ponadwymiarowa 31,8,aluminiowa wznios 45stopni
chwyty: specialized podwójnej gęstości
hamulce p/t: hayes hmx 2hd hamulce tarczowe mechaniczne 8' z samoczyszczaca sie tarczą
klamki: hayes hml-1
przerzutka przód: niewystepuje
przerzutka tył:shimano deore
manetki: shimano sl-mc 20alivio
kaseta:hg-50,8 koronek11*32 zebów
łańcuch: shimano ig-31
korba: truvativ husselfelt,isis ,w wersji S dlugosc ramion 170mm a wwersji l dlugośc ramion 175mm
suport:truvativ gigapipe,isis ,73mm mufa suportu ,dlugośc 118 mm
napinacz: truvativ box guide dla zebatki 38zebów
pedały: aluminiowe pedaly z pinami , gwintem9/16, oska wykonana z chromo molibdenu(cr-mo)
obręcze: sun ditchwtich o 36 otworach
piasta p/t:36 otworów na kulkach pod tarcze skrecane
opony: specialized roller sport 26*2,3' drutówki
siodełko: spcialized jumping z pretami o średnicy 8mm
sztyca: aluminiowa z micro regulacja o średnicy 30,8mm specjalnie dla 8mm prętów siodełka
kolor: szary
koszt 4000zł
drugi
rozmiar: S ( krótki ) , M ( średni ) , L ( długi )
rama: system 1 osiowy, A1 Premium Aluminum skok 5,5'
amortyzator tył: fox vanilla r amortyzator sprezynowo olejowy z regulacja odbicia
amortyzator:manitou stance blunt 150 mm regulacja odbicia stery:tank fs1 1/8 hartowane cr-mo miski
mostek: truvativ husselfelt kuty na zimno7stopni dlugosc 40mm kierownica: ponadwymiarowa 31,8,aluminiowa wznios 45stopni
chwyty: specialized podwójnej gęstości
hamulce p/t: hayes hfx9 hd hamulce tarczowe mechaniczne 8' z samoczyszczaca sie tarczą
klamki: hfx 9hd
przerzutka przód: niewystepuje
przerzutka tył:shimano rd-510 deore
manetki: shimano sl-510
kaseta:hg-50,9 koronek11*32 zebów
łańcuch: shimano hg 53
korba: truvativ husselfelt,isis ,w wersji S dlugosc ramion 170mm a wwersji l dlugośc ramion 175mm
suport:truvativ gigapipe,isis ,73mm mufa suportu ,dlugośc 118 mm
napinacz: truvativ box guide dla zebatki 38zebów
pedały: aluminiowe pedaly z pinami , gwintem9/16, oska wykonana z chromo molibdenu(cr-mo)
obręcze: sun single track o 36 otworach
piasta p/t:przod oska 20mm 36 otworów na lozyskach 'maszynowych'
tyl piasta skrecana 36 otworow na uszczelnionym lozysku kulkowym
opony: specialized roller sport 26*2,3' drutówki
siodełko: spcialized jumping z pretami o średnicy 8mm
sztyca: aluminiowa z micro regulacja o średnicy 30,8mm specjalnie dla 8mm prętów siodełka
kolor: szary
koszt 5000
z informacji jakie otrzymałem od Was(dziekuje za wszystkie odpowiedzi) biorę pod uwagę używany rowerek kona stinky który byłby najlepszy?
wybór
skleiłeś to z koną i myślałem że ją oznaczasz jako najlepszą, ok. Ja osobiście Ci powiem że własnie taki wybór sam miałem, bo miałem ok 5000zł i chciałem fulla i wybrałem Big Hita Sport'a, i jestem zadowolony. Kony jednak troche narzekają na wahacze, tzn łożyska sie wyrabiają itp, poza tym masz w Specu gwarncje bo nowy, a co do przeznaczenia to ludzi i na streetówkach dają w Dh więc i Spec się nada - jednak Dh to ni jest jego założenie konstrukcyjne, tak jak i Kony zresztą, bo ona ma Freeridowe kąty badziej.