wybór

MATOSHIBA
Kontakt:

wybór

Post autor: MATOSHIBA »

znalazłem w necie takie dwa rowerki do downhillu
pierwszy
rozmiar: S ( krótki ) , M ( średni ) , L ( długi )
rama: system 1 osiowy, A1 Premium Aluminum skok 5,5'
amortyzator tył: x fusion glide hydrauliczny
amortyzator:manitou stance blunt 150 mm regulacja odbicia stery:tank fs1 1/8 hartowane cr-mo miski
mostek: truvativ husselfelt kuty na zimno7stopni dlugosc 40mm kierownica: ponadwymiarowa 31,8,aluminiowa wznios 45stopni
chwyty: specialized podwójnej gęstości
hamulce p/t: hayes hmx 2hd hamulce tarczowe mechaniczne 8' z samoczyszczaca sie tarczą
klamki: hayes hml-1
przerzutka przód: niewystepuje
przerzutka tył:shimano deore
manetki: shimano sl-mc 20alivio
kaseta:hg-50,8 koronek11*32 zebów
łańcuch: shimano ig-31
korba: truvativ husselfelt,isis ,w wersji S dlugosc ramion 170mm a wwersji l dlugośc ramion 175mm
suport:truvativ gigapipe,isis ,73mm mufa suportu ,dlugośc 118 mm
napinacz: truvativ box guide dla zebatki 38zebów
pedały: aluminiowe pedaly z pinami , gwintem9/16, oska wykonana z chromo molibdenu(cr-mo)
obręcze: sun ditchwtich o 36 otworach
piasta p/t:36 otworów na kulkach pod tarcze skrecane
opony: specialized roller sport 26*2,3' drutówki
siodełko: spcialized jumping z pretami o średnicy 8mm
sztyca: aluminiowa z micro regulacja o średnicy 30,8mm specjalnie dla 8mm prętów siodełka
kolor: szary
koszt 4000zł
drugi
rozmiar: S ( krótki ) , M ( średni ) , L ( długi )
rama: system 1 osiowy, A1 Premium Aluminum skok 5,5'
amortyzator tył: fox vanilla r amortyzator sprezynowo olejowy z regulacja odbicia
amortyzator:manitou stance blunt 150 mm regulacja odbicia stery:tank fs1 1/8 hartowane cr-mo miski
mostek: truvativ husselfelt kuty na zimno7stopni dlugosc 40mm kierownica: ponadwymiarowa 31,8,aluminiowa wznios 45stopni
chwyty: specialized podwójnej gęstości
hamulce p/t: hayes hfx9 hd hamulce tarczowe mechaniczne 8' z samoczyszczaca sie tarczą
klamki: hfx 9hd
przerzutka przód: niewystepuje
przerzutka tył:shimano rd-510 deore
manetki: shimano sl-510
kaseta:hg-50,9 koronek11*32 zebów
łańcuch: shimano hg 53
korba: truvativ husselfelt,isis ,w wersji S dlugosc ramion 170mm a wwersji l dlugośc ramion 175mm
suport:truvativ gigapipe,isis ,73mm mufa suportu ,dlugośc 118 mm
napinacz: truvativ box guide dla zebatki 38zebów
pedały: aluminiowe pedaly z pinami , gwintem9/16, oska wykonana z chromo molibdenu(cr-mo)
obręcze: sun single track o 36 otworach
piasta p/t:przod oska 20mm 36 otworów na lozyskach 'maszynowych'
tyl piasta skrecana 36 otworow na uszczelnionym lozysku kulkowym
opony: specialized roller sport 26*2,3' drutówki
siodełko: spcialized jumping z pretami o średnicy 8mm
sztyca: aluminiowa z micro regulacja o średnicy 30,8mm specjalnie dla 8mm prętów siodełka
kolor: szary
koszt 5000
z informacji jakie otrzymałem od Was(dziekuje za wszystkie odpowiedzi) biorę pod uwagę używany rowerek kona stinky który byłby najlepszy?
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

a jakie jest pytanie??

Poza tym fajnie że znalazłeś rowerki ale one nie są do Dh tylko powiedzmy do FR, poza tym mógłbyś napisać, bo ktoś może nie wiedzieć że to są - Specialized Big Hit i Specialized Big Hit Sport.
MATOSHIBA
Kontakt:

Czyli zostaje używana KONA STINKY. Dzieki Paul za odpowiedz. (pytanie było na końcu " który byłby najlepszy?")
GRAWITACJA ISTNIEJE i DO TEGO BARDZOOOOOO BOLI!!
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

skleiłeś to z koną i myślałem że ją oznaczasz jako najlepszą, ok. Ja osobiście Ci powiem że własnie taki wybór sam miałem, bo miałem ok 5000zł i chciałem fulla i wybrałem Big Hita Sport'a, i jestem zadowolony. Kony jednak troche narzekają na wahacze, tzn łożyska sie wyrabiają itp, poza tym masz w Specu gwarncje bo nowy, a co do przeznaczenia to ludzi i na streetówkach dają w Dh więc i Spec się nada - jednak Dh to ni jest jego założenie konstrukcyjne, tak jak i Kony zresztą, bo ona ma Freeridowe kąty badziej.
MATOSHIBA
Kontakt:

mój gg 4523115 masz chwilke Paul?bo nie chce robić z forum chatu
GRAWITACJA ISTNIEJE i DO TEGO BARDZOOOOOO BOLI!!
ODPOWIEDZ