pike vs sherman
nie no gratuluje, po pierwsze nie umiesz odczytac charakteru postu bo nie bylo to zalenie sie, a po drugie nie nazwalbym glupota kupna amorka, ty tez chyba kupiles amorka nie? :DDDDDpaqman pisze:przeczytał temat na Ogólne pogaduchy gdzie kolo wtopił kupe szmalu przez własną głupote i żali sie teraz na forum
jak chcesz widelec wytrzymay to bierz shermana, jak dobrze pracujacy to pike'a
www.trialshop.pl
Mój kolaga ma PIKA, wcześniej miał trochę różnych sprzetów i nawet po 100 m przejechanych na tym amorze można powiedzieć, że pracuje mega płynnie, wspaniale wybiera i ma pełen zakres regulacji. Amor jak najbardziej nadaje się do Enduro, ale na 100% nie nadaje się do dycyplin jakie dotyczą tego forum. A jeszcze jak ktoś zaczyna to może złamać go przy pierwszym większym skoku.
Co do Shermana nie miałem do czynienia z wszystkimi modelami, ale akurat teraz miałem możliwość dotknięcia Flick`a i zdziwiłem się i to bardzo, bo byłem sceptycznie nastawiowy do Manitou. Płynna praca, czuły, masywny i moim zdaniem wytrzyma więcej niż PIKE.
Co do Shermana nie miałem do czynienia z wszystkimi modelami, ale akurat teraz miałem możliwość dotknięcia Flick`a i zdziwiłem się i to bardzo, bo byłem sceptycznie nastawiowy do Manitou. Płynna praca, czuły, masywny i moim zdaniem wytrzyma więcej niż PIKE.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com
... na maile odpowiadamy zawsze
www.rowerowy.com
czy ja Ci mowie ze pike byl moj?pike byl K-O-L-E-G-I czy teraz to do Ciebie doszlo?Czy nie wiesz co znaczy to slowo?A po za tym czy ja Ci tlumacze ze wszystkie pike'i sa takie?Ja mowie ze tak chodzil pike ktory byl nieustawiony bo wlasciciel go po dosc krotkim czasie rozwalil ,koniec kropka.Masz Pike'a
P.S.A moze Ty pokazesz jakies swoje zdjecia?Ja zdjec normalnie nie robie bo nie widze takiej potrzeby-raz kumplem mial aparat to robilismy.
P.S.A moze Ty pokazesz jakies swoje zdjecia?Ja zdjec normalnie nie robie bo nie widze takiej potrzeby-raz kumplem mial aparat to robilismy.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
to ja dodam od siebie...
Również byłem szczesliwym posiadaczem Shermana, i musze powiedzieć ze byłem ze niego naprawde bardzo zadowolony. Pracuje on ciekawie i bardzo przyjemnie, a seryjna spręzyna jest na tyle twarda że nie musisz jej od razu po zakupie wymieniać, tak jak jest to w przypadku Pike'a. Miałem podstawowy model "Flick"..kilka regulacji..min.skoku ktory regulował sie miedzy 110 a 130..i własnie takie ustawienia są extra. Chciałem pobawić sie na ulicy wybierałem 110..usztywniał sie i łatwiej sie wybijało z amortyzacji. Chciałem na tor...brałem 130. Więc z całego serca moge polecic ten amorek każdemu...pro'sowi jaki i amatorowi.
Również musze szczerze przyznać ze to własnie Sherman spowodował to że zakochałem sie w Manitou.
A pozatym no jak on wygląda :D :D
Również byłem szczesliwym posiadaczem Shermana, i musze powiedzieć ze byłem ze niego naprawde bardzo zadowolony. Pracuje on ciekawie i bardzo przyjemnie, a seryjna spręzyna jest na tyle twarda że nie musisz jej od razu po zakupie wymieniać, tak jak jest to w przypadku Pike'a. Miałem podstawowy model "Flick"..kilka regulacji..min.skoku ktory regulował sie miedzy 110 a 130..i własnie takie ustawienia są extra. Chciałem pobawić sie na ulicy wybierałem 110..usztywniał sie i łatwiej sie wybijało z amortyzacji. Chciałem na tor...brałem 130. Więc z całego serca moge polecic ten amorek każdemu...pro'sowi jaki i amatorowi.
Również musze szczerze przyznać ze to własnie Sherman spowodował to że zakochałem sie w Manitou.
A pozatym no jak on wygląda :D :D
http://www.pinkbike.com/photo/927858/
Jak się nie nadaje! jest w *** uniwersalny - mój kolega mający pike team jeździź w hardtail DH - w takich trasach jak wierchomla - i ostro go katuje tez na hopkach skacze ... nic go nierusza - jest zajebist - a że chłopek go złamał bo nieumiał skakac i miał słabszą wersję SL to nieznaczy że się zaraz złamie - jak nieumiesz jeździć to złamiesz i monstera!Daniel pisze: Amor jak najbardziej nadaje się do Enduro, ale na 100% nie nadaje się do dycyplin jakie dotyczą tego forum. A jeszcze jak ktoś zaczyna to może złamać go przy pierwszym większym skoku.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=599984 CAŁY ROWER NA CZĘŚCIgg:1116631
rider1987 jeśli nie wiesz co to jest enduro, to wpisz w wyszukiwarkę.
KUSKI są kolesie co na RST na dirtach latają i mówią że jest super, a duro jest też wg niektórych do DH.
mikael ktoś kto miał parę różnych amorów i miał z nimi trochę do czynienia potrafi ocenić jak co pracuje i ja uważam, że PIKE jak na amor za skokiem 140 mm ma świetną kulturę pracy. Jeśli chcesz drwić to drwij.
Generalnie wyraziłem swoje zdanie, ale widzę, że na forum panuje zasada, krytykować wszystkich i wszystko. Chyba nie taką funkcje ma pełnić. Jak była stara wersja forum było tu normalniej, teraz wszyscy wszystkich rypią.
KUSKI są kolesie co na RST na dirtach latają i mówią że jest super, a duro jest też wg niektórych do DH.
mikael ktoś kto miał parę różnych amorów i miał z nimi trochę do czynienia potrafi ocenić jak co pracuje i ja uważam, że PIKE jak na amor za skokiem 140 mm ma świetną kulturę pracy. Jeśli chcesz drwić to drwij.
Generalnie wyraziłem swoje zdanie, ale widzę, że na forum panuje zasada, krytykować wszystkich i wszystko. Chyba nie taką funkcje ma pełnić. Jak była stara wersja forum było tu normalniej, teraz wszyscy wszystkich rypią.
www.rowerowy.com
www.rowerowy.com
daniel ja napisałem że lepszy pike od shermana a śmieje sie tylko z towjej literówki:P bo uważam zep ike pracuje duzo lepiej od shermana, ale za to ejst słabszy, mniej stabilny, no ale do freeridu lekkiego ideal. Ale uważam że ten amor np do dirtu to zbrodnia, bo on ejst po to zeby cieszyc sie tym jak on wybiera nieróosci, lekki freeride to ejst to. A dirto no co przypierdoli schowa sie do połowy to mozna najwyzej ocenić jak wykorzystuje skok i ewentualnie jaki jest z odbiciem i tyle
Kuski i Rider1987-czy Wy jestescie jakis niedojebanie za przeproszeniem czy tylko czytanie ze zrozumieniem nie idzie,co??Rider sadzac po roczniku w Twojej ksywce powienienes juz byc po maturze czyli czytanie ze zrozumieniem powienienes miec opanowane!Ale skoro nie to powtorze:chlop mial wersje T-E-A-M nie SL nie CHU J nawet nie ****.T-E-A-M!!!!!A ze amorek dostal kilka uderzen bocznych podczas krecenia 360 to inna kwestia.Jeszcze jakbyscie mi pokazali gdzie pisalem ze kazdy pike bedzie pekac to bym byl wdzieczny.
Mnie pike nie podchodzi
Mnie pike nie podchodzi
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
po pierwsze primo pike to jest amortyzator wszechstrony, ma tulio , golenie 32 , 140 mm .Kupiles sobie taki widelec zeby uczyc sie trickow na dircie to powodzenia , piotrex pewnie jestes juz po maturze <hahah> naucz sie liczyc narazie tylko sie madrzysz, <hahah> dostal kilka uderzeni bocznych juz to widze te kilka
Daniel pewnie parcujesz w tym rowerowy widze ze tam macie promocjie na shermana i dlatego tak lizesz dupe.
Daniel pewnie parcujesz w tym rowerowy widze ze tam macie promocjie na shermana i dlatego tak lizesz dupe.
PIKA możemy sprzedawać za sporo taniej, ale właśnie obawiamy się o jego wytrzymałość. A ludzie raczej nie zwrcają uwagi na zastosowanie przewidziane przez producenta. Rock Shox nie ma w swojej ofercie amora przewidzianego do skoków.
Tak piszą o PIKE:
"In both stiffness and stiffness to weight ratio, Pike is the clear leader in the All mountain Extreme category"
Forum to nie miejsce na przepychanki słowne, kto jest lepszy w "pisaniu kto jest jaki itd" rider1987 spokojnie. Wszystkie opinie są dobre ponieważ osoba, która potrzebuje tych informacji wyciągnei sobie odpowiednie wnioski. W tym celu są fora, jeśli ktoś się myli należy zdementować bzdurne opinie, ale jesli ktoś ma inne zdanie to OK i żyje się dalej.
Forum nie powinno polegać na odbijaniu piłeczki, tylko pomaganiu sobie nawzajem. Jeśli coś jest do d... to należy tu napisać, aby inni nie mieli problemów.
Szacunek dla wszystkich.
Tak piszą o PIKE:
"In both stiffness and stiffness to weight ratio, Pike is the clear leader in the All mountain Extreme category"
Forum to nie miejsce na przepychanki słowne, kto jest lepszy w "pisaniu kto jest jaki itd" rider1987 spokojnie. Wszystkie opinie są dobre ponieważ osoba, która potrzebuje tych informacji wyciągnei sobie odpowiednie wnioski. W tym celu są fora, jeśli ktoś się myli należy zdementować bzdurne opinie, ale jesli ktoś ma inne zdanie to OK i żyje się dalej.
Forum nie powinno polegać na odbijaniu piłeczki, tylko pomaganiu sobie nawzajem. Jeśli coś jest do d... to należy tu napisać, aby inni nie mieli problemów.
Szacunek dla wszystkich.
www.rowerowy.com
www.rowerowy.com