UWAGA!!!!!KONKURS!!!!NAGRODY!!!!

piotrex
Kontakt:

UWAGA!!!!!KONKURS!!!!NAGRODY!!!!

Post autor: piotrex »

Witam Panstwa :)
Wymyslilismy z kolega KorreSem sposob obejscia obecnego regulaminu MPK ktory jest nam niezbyt na reke.Mianowicie jak pewnie czesc z Was juz zaobserwowala sa kierowcy nam,rowerzystom,zyczliwi i niezbyt pochlebnie wyrazajcy sie o pomysle zakupu bagaznikow.Kilka razy zdarzylo sie ze proponowali nam rozpiecie lancucha i wprowadzenia bike'a do srodka jako nie sprawny.W razie kontroli kierowca mowi ze rower jest niesprawny("w koncu nie musze znac sie na rowerach,nie?" jak mi oswiadczyl ostatnio jeden z kierowcow) a biker tylko potwierdza.Rzecz teraz w tym aby trafic na zyczliwego kierowce-i tu jest pole do popisu dla Was: musimy wymyslec oznaczenie kierowcy ktory jest nam przychylny.Warunki:
- widoczne dla bikerów,
- nierzucające się w oczy kontrolerom i inspektorom (po co chlop ma miec przez nas klopoty?),
- nie być oznakowaniem autobusu (kierowcy się zmieniają)
-niski koszt
może jakieś "wpinki"?Albo kupmy wieksza ilosc jakiegos archiwalnego egzemplarza bikeboardu czy innej gazety i kierowcy beda go wozili za szyba :).Zrobmy burze mozgow!!Niech kazdy napisze co mozna w tej sprawie zrobic a na pewno do czego dojdziemy.
Co do obiecanej nagrody-nawet najciezsza i najbardziej nietypowa zjazdowke (np norco vps z monsterem i oponami 3.0 :)) bedzie mozna wywiezc do lasu!!NAGRODA bedzie dla wszystkich i dla kazdego z osobna!!Mysle ze warto :).
Pozdrawiam i czekam na KONSTRUKTYWNE i realne propozycje.
Piotrek
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

eee jak autobus przyjedzie i zobaczy bikerow robi \m/ i wszystko jasne :D
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Piekna inicjatywa, na pewno kierowcy beda szczesliwi ;)

\m/ :D :D:D:D:D to jest dobry plan :D
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

a moge spytac co to \m/ ? bo jakos ja nierozumiem oco z tym chodzi :/
http://www.ebike.pl/
dziulo88
Kontakt:

Post autor: dziulo88 »

wysun swa dlon strona wewnetrzna do gory , wyprosuj palce . zagnij 2 srodkowe ( 2 po bokach zostaw wyprstowane) zagnij jeszcze kciuk. podnies reke do gory i strona z zagietymi palcami do przodu to t0 jest wlasni T0 \m/
ja nie myśle co mówie , ja mówie co myśle , talent daje iskre samoistnie zabłysne
lankru
Kontakt:

Post autor: lankru »

dziulo88 lol :D
fajne to :P
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
piotrex
Kontakt:

dobra chlopaki fajne ale watpie zeby przeszlo :)
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Z bikeboardami jest dobre, ja mogę kilka dołożyć ;) Ale czy znajdzie się więcej niż 1 kierowca ?? :/ A i i tak nkt nie wpuści jak będzie autobus pełen ludzi (czyt. w weekend).
rav4868
Kontakt:

Post autor: rav4868 »

Jak nie czapeczka, okularki bądź zegarek , to cos takiego co tymczasowo można do szyby przykleić(takie co się przysysa ). Albo coś na lusterko:D
><)))'>
piotrex
Kontakt:

tydzien temu tak mialem.autobus mial bagaznik ale chlop powiedzial ze jak nam sie nei chce ******* ic z bagaznikiem to zebysmy sie zapakowali do srodka.
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

ta trasą nei jezi wiecej niż 10 kierowócw wieć to nie jest jakiś znowu wielki problem:)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Spryskajmy go feromonami :P
http://dhcyc.pinkbike.com
rastabandit
Kontakt:

Post autor: rastabandit »

hm
nie jestem z krk ale pomysł mam.
jako że kierowcy sie zmieniają powinni miec jakies chorągiewki albo karteczki które albo wkładaliby w miejsce na flagę (kazdy autobus z przodu ma takie cos - mysle ze w krk tez) a karteczki w miejscu gdzie wsuwają rozkład i numer linii. albo z przodu gdzie jest numer zeby wkładali jakąś karteczke ze znaczkiem. chyba ze wiekszosc waszych autobusów ma wyswietlane elektronicznie -albo ta linia która najczesciej jezdzicie.
zeby nie było na stałe, a poza tym zeby było dobrze widoczne, bo nie zawsze sie wsiada przy kierowcy szczególnie z rowerem wiec musi byc to z boku albo z przodu autobusu

no własnie teraz spojrzałem ze ktos napisał. taką przyssawka ze znaczkiem. walnie jedną na przedniej szybie jedną z boku i gotowe. tylko zeby nikt nie zajebał:/
pozdrawiam i zycze powodzenia:)
http://www.pinkbike.com/photo/783857/
http://www.djshadow.com/videos/player/6/quality/hi
piotrex
Kontakt:

nu wlasnie wszystkie autobusy u nas maja elektroniczne wyswietlacze..pomysl z ta przyssawka jest niezly...
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

a nie lepiej \m/ ... bedzie bardziej prościej ... przeciez inaczej bedziesz musiał podejsc do kierowy i wytłumaczyc mu o co chodzi a on bedzie musiał wywieszac cos czy nosi .. słowem bedzie to dla niego kłopot .. a zrobiebnie \m/ chyba problemem nie bedzie .. a mozliwe tylko wtedy ktos stoi na przystanku ;]
dziulo88
Kontakt:

Post autor: dziulo88 »

wyobrazacie sobie ludzi ktorzy siedza sobie na przystanku . podjezdza autobus . kierowca w sedziwym wieku , broda 4 dzieci na utrzymaniu i nagle wystawia reke przez szybe i robi \m/ ja bym sie ze sniechu polal:]
ja nie myśle co mówie , ja mówie co myśle , talent daje iskre samoistnie zabłysne
piotrex
Kontakt:

no i wlasnie o to chodzi "dziulo88" -potem panie w moherowych beretach nie beda chcialy z nim jezdzic bo "szatana czci"-\m/ odpada
MaG
Kontakt:

Post autor: MaG »

Ja bym proponował to co było juz rozkminiane wczesniej czyli cos na lusterko, ale moim zdaniem to powinien byc jakiech odswiezacz powietrza w stylu choineczka. Poprostu kupic jakies niepowtarzalne i do tego w oczojebnym kolorze i bedzie wiadomo a zwykli smiertelnicy nie zwroca na to uwagi. No i uwazam ze pomysl nie drogi nawet gdyby zamowic do wyrobienia takie cos (zeby sie nie powtarzalo).
Ride the lightning
elnariel
Kontakt:

Post autor: elnariel »

Na lustetko tak żeby było widać gdy autobus podjeżdza na przystanek... Na to środkowe lusterko coś przykleić. Naklejke jakiegoś sklepu czy firmy :) Mało czujne oko tego nie przyczai :D
Kiera wtp (bmx) i borla 670mm (mtb) do opchnięcia
ODPOWIEDZ