jaki amortyzator do dirtu wybrać?
-
- Kontakt:
zanim kupisz sobie jakiś wyjebany amor weź swojego rst przejedź sie na dirta do orłowa i zobacz czy napewno to chcesz robić:] skocz ze dwa razy stolik chociaz i jak sie niezdygasz i stwierdzisz, że ci sie podoba to kup coś lepszego!!!
Mam już dość dzieciakó na dragach z DURO!!! Które jadą na miejscówke raz zrobią niedolota na stoliku i potem siedzą i sie patrza :/ albo jeżdżą po bulwarze!!
Jeśli jestes na amxa zajarany dirtem to polecam dj3 2005 100mm skoku do dirtu bardzo spoko:D ale najlepiej kup sztywny widelec da bomba albo od treka bruisera!!
pozdro :]
Mam już dość dzieciakó na dragach z DURO!!! Które jadą na miejscówke raz zrobią niedolota na stoliku i potem siedzą i sie patrza :/ albo jeżdżą po bulwarze!!
Jeśli jestes na amxa zajarany dirtem to polecam dj3 2005 100mm skoku do dirtu bardzo spoko:D ale najlepiej kup sztywny widelec da bomba albo od treka bruisera!!
pozdro :]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nie polecam duro do dirtu, przedewszystkim dlatego ze za wolno odchodzi i z mniejszych chopek beznadziejnie sie wybija bo ja tlumi i nie zdazysz wyniesc dziobu w gore [no chyba ze ktos lubi przejezdzac przez hopki] Dirt jumper uchodzi za dobry amorek, ale czy wart swojej ceny tego juz nie wiem... koledzy maja DJ'e i porownujac z moim BLACKIEM to roznia sie tylko tym ze wolniej odbijaja, waza doslownie 2x wiecej a i tak, kto nie umie skakac i laduje na nosie albo ma daremna technika to i tak polamie nawet DJ, ja jezdze juz dwa lata na BLACKU 120mm i nawet nie robilem przegladu, amorek wazy 1.5kg i latam nim bez stresu, nawet jak sie rozleci to juz teraz nie bede mial do niego zalu bo to sprzet do XC a nie dualu, ale smialo go polecam!
--> www.DMR.pl <--- moja stronka :D
-
- Kontakt:
To zalezy do czego jest ci potrzebny taki skok, 150mm moze cie troche zmeczyc w miescie i a mniejsze wybicia bedzie tak tlumil ze nawet sie nie wybijesz, polecam 100, 110 albo 130 to takie wzgledne wielkosci do uniwersalnego uzycia, czy sa dobre... wg mnie DJ to wogole kupa jesli chodzi o prace, MANITOU w tym fakcie przoduje, ale DJ jak na swoja cene i wy3malosc jest najlepszy i sam bede go niebawem kupowal, pozdro
--> www.DMR.pl <--- moja stronka :D
-
- Kontakt:
Dopmompować raczej nie. Żeby mieć większy skok musisz spierdolić tłumienie (ew kupić dłuższe tłumiki) i wyciągnąć bardziej lagi, przez co łapać będziesz luzy i łatwiej się połamie przy dzwonie. A wogóle to DJ jest do dirtu a nie fr i jego zadaniem jest nieuginanie się na wybiciu i ewentualne wyłapywanie dzwonów i przelotów. Tylko w tych warunkach spisuje się ok. Nawet jak se spuścisz powietrze, dasz SAGu na 2cm, to i tak na korzeniach dostaniesz po łapach, bo dolne golenie mają za dużą masę aby szybko latać w tą i spowrotem. Podsumowując - po **** kupujecie DJa z myślą o fr. Jest przecież tyle innych amorów. Nara dh-ziomy.
!!!! MAX DH FREERIDER HARDCORE TO THE BONE TO JA !!!!