Witam wszystkich, mam następujące pytanie techniczne - posiadam ramę Point (tą nową) 15 " i sztywny widelec trek. Po miesiącach wyrzeczeń odłożyłem trochę kaski na nowe koła i zastanawiam się nad sprawieniem sobie pary kół 24-calowych. Martwię się tylko czy nie będę haczył korbami (hussefelt 165 mm) po ziemi :/
Dlatego pytam szanownych forumowiczów - czy jest to dobry pomysł ?
point z trekiem i 2x24"
Napewno nie będziesz chaczył, nie słyszałem nigdy o takiej opcji w sztywniaku:) Korby masz krotkie(tak mi się wydaje), na ogół maja długość 175mm.
Jeśli chcesz być pewnien,to zmierz ile brakuje korbą do ziemi w najniższym położeniu i odejmij 5 cm(2 cale). Jeśli wynik wyjdzie dodatni, to nie bedziesz szorował po ziemi korbami. Proste , nie? :)
Jeśli chcesz być pewnien,to zmierz ile brakuje korbą do ziemi w najniższym położeniu i odejmij 5 cm(2 cale). Jeśli wynik wyjdzie dodatni, to nie bedziesz szorował po ziemi korbami. Proste , nie? :)
http://www.allegro.pl/item809273323_truvativ_stylo_nowa_4x_dh_street_nie_xt_slx_lx.html
-
- Kontakt: