Więc jest taki bunny hop że sie jakna manula podobnie podnosi przód i wybija sie z tylniego koła i najp[ierw sie londuje na przednie i jest tesh takie coś że wybija sie tak samo tyłe że sie londuje na dwa koła.. To i to jest bunny hop ?? tyle że przy tym drugim to sie nogi tak podkula żeby wyżej skoczyć ( np. przez coś a nie na coś ) .... >> /?
To jest to samo ale jak chcesz na coś naprawdę wysokiego wskoczyć to najpierw na to coś wrzucasz przód a potem ciągniesz tył. Tak jakby dociągając tył do kiery.
pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
Ten pierwszy bunny jak na przednie kolo sie laduje to jest "Francja"
ale jest jeszcze 4 sposub, ze jedziesz na manualu i z manulana i wskakujesz na murek ;D
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
ja bym powiedział, że wszystkie one należą do jednego rodzaju, a drugi to najpierw tył, a potem przód, jest z nim tylko mały problem - trudno go zrobić i do niczego się nie przydaje :D
a ja powiem tak. bunnyhop wzięło się od królika(jak sama nazwa wskazuje). królik najpierw spada na przednie łapy i ja słyszałem, że bunny jest ze spadaniem na przednie, a potem na tylne koło. bunny różni się od francji tym ze francja jest robiona z przednim hamplem, stajesz chwile na przednim i potem kładziesz tylne koło na ziemi podnosząc przednie(tzn. ziemi może dotykać tylko jedno koło), a w bunnym jak spadasz na przednie to bez hamulca i mając przednie koło na ziemi opuszczasz tylne.
Jaca pisze:ja bym powiedział, że wszystkie one należą do jednego rodzaju, a drugi to najpierw tył, a potem przód, jest z nim tylko mały problem - trudno go zrobić i do niczego się nie przydaje :D
Komu trudno temu trudno :> a przydaje sie dość często bo mnie tam nie rajcuje psucie sobie rowerka spadając na płaskie na 2 koła (przeskakując powiedzmy jakiś śmietnik czy coś) albo przy 30 km/h lądowanie na przednie (np. przy jakichś gapach) ogółem lądowanie na przednie sux ;P przydaje sie tylko na murkach ;]