Bo u nas ma każdy inne zdanie, jedni że to po to żeby opona nie spadała<to dlaczego nie wszystkie obręcze to mają> A inni (np ja) twierdzą że jest to przycięcie dętki przez obręcz (rys.)
snake to to że jak przywalisz w murek to idzie ci dętka w 2 albo w 4 miejscach i zazwyczaj po przeciwległem stronie dętki poprostu obręcz przecina dętke
no taaa przycięcie przez opone a jak chcesz wiedzieć jak tegu uniknąć słuchaj rady Pawiana:D
a wieć między opone a dętke właściwą wsadzasz a właściwie przyklejasz deke rozciętą znaczy żeby była bez wentyla pod spo opony, zakładasz dętke tą którą pompujesz opone i pompujesz do jakiś 3 atmosfer przynajmniej ja tak mam przy kole 24 i jest dobrze miłaem parę dobić do mórków i jeszcze nie rozciołem a dętkę mam schwalbe dh oponkę kenda k-rad. pozdr.
sluchaj pawiana !! ja tez tak zrobilem... tylko nie od snake'ów lecz od tego ze moja tioga juz z tylu jest na tyle lysa ze kamyczki przechodzily do dentki i diurawily dentke... :/ teraz sa za gumo firewallem hehe :)
Snake to znaczy ze jestes debilem <sciana> frajerzy <killer> widze ze łądne inteligęty mieszakją w tym twoim miescie <ściana> kupcie sobie czebpki i karnet na basen !!
snake-bite= przebicie detki w dwoch miejscach przez obrecz
anti-snake= wystepuje w sun rimsach, chodzi o to ze obrecz nie ma ostrych krawedzi tylko takie szerokie (patrz. DW i DW albo kazda szeroka fela:)
xxxxxx ten topic jest tak samo prymitywny jak ty.Sadząc po twoich wczesniejszych wypowiedziach stwierdzam iz jestes tzw.dzieckiem ktorego fascynuje lans na 14 calowej ramie z amortyzatorem DURO.szkoda zee rodzice internet ci zalozyli.