Grimeca - problem
Grimeca - problem
No więc mam s8 i ostatni zmieniałem przewód... Teraz hamulec jest odpowietrzony i klamka jest twarda jak nigdy wcześniej, tylko że przez 1s. Później opada coraz bardziej, aż dobije do kierownicy. Hamulec jest szczelny i nigdzie nie ma wycieku, a w zbiorniczku nie ubywa płynu, gdy klamka się zapada. Jeżeli ktoś miał już podobny problem, to będę wdzięczny za jakieś info... Aha no i wina uszczelek też chyba odpada, bo hampel ma 2 miesiące.
a czy napewno dobrze zalewałes hamulec??
Bo nie wystarczy przepuścić jak ja to mówię od zacisku do klamki bo to wedlug mnie jest napełnianie. Trzeba jeszze założyć przeźroczysty przewód i metodą pompowania troche przepuścić płynu przez układ. Czyli robisz to tak(najlepiej w dwie osoby).Pompujesz klamką i zaciskasz ją. Następnie odkręcasz zawór przy zacisku na który załozona jest owa rurka przeźroczysta. I tak robisz i patrzysz czy nie ma bombli z powietrzem. Drugim powodem może być to że jest za mało płynu ale to chyba wykluczamy:)
Spróbuj sposobem moim. Ja mam Shitmano XT ale to praktycznei to samo co Grimeca s.8.
jakby coś to mogę odpisać wieczorkiem :)
Bo nie wystarczy przepuścić jak ja to mówię od zacisku do klamki bo to wedlug mnie jest napełnianie. Trzeba jeszze założyć przeźroczysty przewód i metodą pompowania troche przepuścić płynu przez układ. Czyli robisz to tak(najlepiej w dwie osoby).Pompujesz klamką i zaciskasz ją. Następnie odkręcasz zawór przy zacisku na który załozona jest owa rurka przeźroczysta. I tak robisz i patrzysz czy nie ma bombli z powietrzem. Drugim powodem może być to że jest za mało płynu ale to chyba wykluczamy:)
Spróbuj sposobem moim. Ja mam Shitmano XT ale to praktycznei to samo co Grimeca s.8.
jakby coś to mogę odpisać wieczorkiem :)
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl