Marzocchi MX Comp Coil czy MOZO SOUL X??
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja czasami gdzieś skoczę, ale rzadko się to zdarza, wszystko zależy od tego jak wylądujesz, czy delikatnie przednie koło dotknie z powrotem ziemi czy zdrowo przy.pier.dolisz, na pewno dużo takich przy.pier.doleń wytrzyma, ale pewnie po czasie pękną rury ślizgowe, albo nie wiem, co.PawianBiker pisze:a nada sie mx comp eta 120mm do streetu ale i innych wypadów na dropy itp? nie skatuje go nie?? i gdzie moge takiego kupić?? zate 800zł???? lubie mieć dużo skoky, pozdr.
jak na razie nic mi nie pękło, ale nie gwarantuję chociaż zrobiłem na nim koło 800km i jest jak nowy, najczęściej są to u mnie schody, murki, urwiska w górach, jakiś korzeń, inaczej na nim nie skaczę
decyzja należy do ciebie
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
REGULACJA Marzocchi MX Comp Coil ??
W NIEKTÓRYCH SKLEPACH INTERNETOWYCH JEST W OPISIE POWIETRZNA REGULACJA TWARDOŚCI, W INNYCH ZA POMOCĄ POKRĘTŁA!!! NIE KUMAM O CO CHODZI. CZY W JEDNYM SEZONIE(2005) MOGŁY WYJŚĆ DWIE WERSJE?? JEŚLI TAK TO KTÓRA JEST LEBSZA? WOGÓLE KTÓRA JEST LEBSZA?
MIAŁEM DZISIAJ ZAMAWIAĆ A TU LIPA. WIE KTOŚ CZYM RÓŻNIĄ SIĘ TA NA 2006 POZA KORONĄ I CENĄ??
SZOSA RZĄDZI RESZTA BŁĄDZI.
MIAŁEM DZISIAJ ZAMAWIAĆ A TU LIPA. WIE KTOŚ CZYM RÓŻNIĄ SIĘ TA NA 2006 POZA KORONĄ I CENĄ??
SZOSA RZĄDZI RESZTA BŁĄDZI.
-
- Kontakt:
Re: REGULACJA Marzocchi MX Comp Coil ??
nie wiem jak mozo, ale marzocch:spacerowicz pisze:POWIETRZNA REGULACJA TWARDOŚCI, W INNYCH ZA POMOCĄ POKRĘTŁA!! JEŚLI TAK TO KTÓRA JEST LEBSZA? WOGÓLE KTÓRA JEST LEBSZA?
mx comp air - pompujesz z prawej i z lewej
mx comp eta - pompujesz z prawej, z lewej eta
mx comp coil - z prawej i z lewej masz pokrętło +/-
w eta z prawej masz "sprężynę" i reszta taką jak w coil, a z lewej sprężyny nie ma jak air
według mnie eta lepiej chodzi dlatego, że przy małych dziurkach ładnie wybiera i jest "miększy", a przy dużych jest twardszy bo przy większym ugięciu, powietrze jest "ściśnięte"
na 2006 tłumiki SSV zastąpiły SSVF, mocowanie PostMount, mocowanie koła - inny kąt
jeśli źle napisałem niech ktoś poprawi
http://forum.bikeaction.pl/viewtopic.ph ... light=mozo
przeczytaj sobie 9 posta od gory...
jak nawet nauczysz sie lepiej jezdzic i bedziesz katowal amorka to Mozo odpada...
przeczytaj sobie 9 posta od gory...
jak nawet nauczysz sie lepiej jezdzic i bedziesz katowal amorka to Mozo odpada...
www.fr-chelm.yoyo.pl
siema wlasnie ostatnio kupilem tego mx copm colia u gregorio za 800 zl zajefajna praca podoba mi sie bardzo jezdze w trialu i streecie i jest wszystko w pozadku waze sporo i sie troszke obawialem ale jak do tej pory nic sie nie dzieje i mam nadzieje ze tak zostanie :P
a i z tym powietrzem to jest tak ze maja je mx'y z 2004 roku a ja mam 2005 wlasnie ten co jest przeceniony i tam sa pokretla do regulacji napiecia wstepnego .. troszke mnie to zmartwilo ze nie bede mogl go sobie dopompowac ale juz mi przeszlo chyba ze ktos ma mx copm colia z 2004 raku w bardzo dorym stanie do sprzedania lub chce sie zamienic to jestem otwarty na takie propoycjie :P
ale ogolnie polecam tego amora wkoncu to marcok a nie jakis tam mozo ( kumpel mial ale tego gorszego to zlapal luzy po 2 tyg i wogole jedno wielkie gowno i dlatego nie ufam juz tej firmie wole doplacic i miec cos pewnego :P
pozdrower
a i z tym powietrzem to jest tak ze maja je mx'y z 2004 roku a ja mam 2005 wlasnie ten co jest przeceniony i tam sa pokretla do regulacji napiecia wstepnego .. troszke mnie to zmartwilo ze nie bede mogl go sobie dopompowac ale juz mi przeszlo chyba ze ktos ma mx copm colia z 2004 raku w bardzo dorym stanie do sprzedania lub chce sie zamienic to jestem otwarty na takie propoycjie :P
ale ogolnie polecam tego amora wkoncu to marcok a nie jakis tam mozo ( kumpel mial ale tego gorszego to zlapal luzy po 2 tyg i wogole jedno wielkie gowno i dlatego nie ufam juz tej firmie wole doplacic i miec cos pewnego :P
pozdrower
wkoncu nowa ramka :]- a-gang p.m. 2006
http://www.pinkbike.com/photo/914626/
http://www.pinkbike.com/photo/914626/