Marzocchi MX Comp Coil czy MOZO SOUL X??

PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

a nada sie mx comp eta 120mm do streetu ale i innych wypadów na dropy itp? nie skatuje go nie?? i gdzie moge takiego kupić?? zate 800zł???? lubie mieć dużo skoky, pozdr.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
AllMountain
Kontakt:

Post autor: AllMountain »

PawianBiker pisze:a nada sie mx comp eta 120mm do streetu ale i innych wypadów na dropy itp? nie skatuje go nie?? i gdzie moge takiego kupić?? zate 800zł???? lubie mieć dużo skoky, pozdr.
ja czasami gdzieś skoczę, ale rzadko się to zdarza, wszystko zależy od tego jak wylądujesz, czy delikatnie przednie koło dotknie z powrotem ziemi czy zdrowo przy.pier.dolisz, na pewno dużo takich przy.pier.doleń wytrzyma, ale pewnie po czasie pękną rury ślizgowe, albo nie wiem, co.
jak na razie nic mi nie pękło, ale nie gwarantuję chociaż zrobiłem na nim koło 800km i jest jak nowy, najczęściej są to u mnie schody, murki, urwiska w górach, jakiś korzeń, inaczej na nim nie skaczę
decyzja należy do ciebie
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

AllMountain dzięi ja raczej gładko opadam, cały czas mysle jaki amorek mi przypasuje, jakby co to sie kupi nowego:D, a chce ktoś coś z podpisu??
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
spacerowicz
Kontakt:

REGULACJA Marzocchi MX Comp Coil ??

Post autor: spacerowicz »

W NIEKTÓRYCH SKLEPACH INTERNETOWYCH JEST W OPISIE POWIETRZNA REGULACJA TWARDOŚCI, W INNYCH ZA POMOCĄ POKRĘTŁA!!! NIE KUMAM O CO CHODZI. CZY W JEDNYM SEZONIE(2005) MOGŁY WYJŚĆ DWIE WERSJE?? JEŚLI TAK TO KTÓRA JEST LEBSZA? WOGÓLE KTÓRA JEST LEBSZA?

MIAŁEM DZISIAJ ZAMAWIAĆ A TU LIPA. WIE KTOŚ CZYM RÓŻNIĄ SIĘ TA NA 2006 POZA KORONĄ I CENĄ??

SZOSA RZĄDZI RESZTA BŁĄDZI.
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

MOZO
AllMountain
Kontakt:

Re: REGULACJA Marzocchi MX Comp Coil ??

Post autor: AllMountain »

spacerowicz pisze:POWIETRZNA REGULACJA TWARDOŚCI, W INNYCH ZA POMOCĄ POKRĘTŁA!! JEŚLI TAK TO KTÓRA JEST LEBSZA? WOGÓLE KTÓRA JEST LEBSZA?
nie wiem jak mozo, ale marzocch:
mx comp air - pompujesz z prawej i z lewej
mx comp eta - pompujesz z prawej, z lewej eta
mx comp coil - z prawej i z lewej masz pokrętło +/-
w eta z prawej masz "sprężynę" i reszta taką jak w coil, a z lewej sprężyny nie ma jak air
według mnie eta lepiej chodzi dlatego, że przy małych dziurkach ładnie wybiera i jest "miększy", a przy dużych jest twardszy bo przy większym ugięciu, powietrze jest "ściśnięte"

na 2006 tłumiki SSV zastąpiły SSVF, mocowanie PostMount, mocowanie koła - inny kąt

jeśli źle napisałem niech ktoś poprawi
Derekus
Kontakt:

Post autor: Derekus »

http://forum.bikeaction.pl/viewtopic.ph ... light=mozo

przeczytaj sobie 9 posta od gory...

jak nawet nauczysz sie lepiej jezdzic i bedziesz katowal amorka to Mozo odpada...
www.fr-chelm.yoyo.pl
Figar
Kontakt:

Post autor: Figar »

siema wlasnie ostatnio kupilem tego mx copm colia u gregorio za 800 zl zajefajna praca podoba mi sie bardzo jezdze w trialu i streecie i jest wszystko w pozadku waze sporo i sie troszke obawialem ale jak do tej pory nic sie nie dzieje i mam nadzieje ze tak zostanie :P
a i z tym powietrzem to jest tak ze maja je mx'y z 2004 roku a ja mam 2005 wlasnie ten co jest przeceniony i tam sa pokretla do regulacji napiecia wstepnego .. troszke mnie to zmartwilo ze nie bede mogl go sobie dopompowac ale juz mi przeszlo chyba ze ktos ma mx copm colia z 2004 raku w bardzo dorym stanie do sprzedania lub chce sie zamienic to jestem otwarty na takie propoycjie :P
ale ogolnie polecam tego amora wkoncu to marcok a nie jakis tam mozo ( kumpel mial ale tego gorszego to zlapal luzy po 2 tyg i wogole jedno wielkie gowno i dlatego nie ufam juz tej firmie wole doplacic i miec cos pewnego :P
pozdrower
wkoncu nowa ramka :]- a-gang p.m. 2006
http://www.pinkbike.com/photo/914626/
ODPOWIEDZ