ratunku!! uszkodzona rama karbonowa
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nie sluchaj sie glupich dzieci z tego forum.Posluchaj sie mnie.W sklepach modelarskich jest do kupienia węgiel w plastrach(tzw klajstry)kup kilka i sprobuj obandazowac tym materialem peknietą czesc na ramie.Najwazniejsze jest to abys mial odpowiedni dobur materialu i do tego jakis dobry modelarski lakier ktory spreżynuje a nie peka.Ja cos takiego stosowalem na skrzydla samolotu i jezeli polozysz kilka warstw powinno to byc bardzo mocne.
jadzie !!
spoko napisalem wlasnie emaila do paru firm tak jak radziliscie tuning i rowery pod zamowienie... firma ktora specjalizuje sie robieniem masek i bikow to http://www.carbondesign.republika.pl/index2.htm czekam spokojnie na emaile ktore porozsylalem do firm. Mam tylko jeden problem nie moge znalezc kontaktu do firmy Jacka Orłowskiego...wookie85 nie masz moze czegos?
-
- Kontakt:
EVANGELION ehehe to mnie teraz rozbawiłeś z tą swoją radą, może dlatego bo zapomniałeś napisać że jeśli taka naprawa ma odnieść jakikolwiek rezultat to należy usunąć lakier ramy w miejscu pęknięcia, następnie odtłuścic to miejsce acetonem, teraz trzeba nasączyć docięte kawałki włókna w żywicy i to też z umiarem ! tak ze 3 - 4 warstwy i najważniejsze trzeba to ścisnąć na chama! tak żeby wypłynął nadmiar żywicy, do tego potrzebne jest urządzenie, lub jakiś patent , najlepiej jeszcze jakby to było robione w odpowiedniej temperaturze i tylko wtedy to bedzie trzymało sie kupy a nie będzie jedynie skorupą przyklejona do ramy. EVANGELION zastanawia mnie czy pamiętałeś o wyważeniu skrzydła po tej profesjonalnej naprawie :)
[url=http://www.mpo.com.pl/]II wheels - I Passion[/url]