dropy w trojmiescie

GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

17E, 59W - współrzędna :P
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
tywonek
Kontakt:

Post autor: tywonek »

Naczo (http://www.hcfr.pl/photogallery.php?photo=73 - drop dziewica.... jeszcze nie śmigany i raczej nie predko bedzie... o ile w ogóle :P"

Kurta to jest drop panie !!! Dużo roboty z lądowaniem bo porosło krzaczkami ale ...
Szkoda że na focie nie widać skali (mógł ktoś stanąć pod) - ale potencjał jest :-)
www.cykloza.pl
Naczo
Kontakt:

Post autor: Naczo »

http://www.hcfr.pl/photogallery.php?photo=316 - prosze Tywonek, 9m jest w tym miejscu gdzie kreska, kreska przerywana to ew droga lądowania, nawet nie trzeba specjalnie krzaków wycinać, lądowanie można by zrobić w max jeden dzień - kąt jest idelany (czyt. jest b. stromo ;) )

Lotu mysle że było by z 13m - ale to czysta teoria... i tak nikt tego nie sprawdzi :P

To jeszcze nich ktoś mi powie o jakich największych dropach słyszał - na Slope w Austri podobno poszło 15m... a Bender ile w końcu miał jego najwiekszy drop (ale taki co ustał a nie ten z disordera ?? )
tywonek
Kontakt:

Uff :-)

Naczo a jest sie gdzie zatrzymać? Przy dziewięciu metrach spadku to się przyspieszy z no powiedzmy z 15 km/h do 60 km/h albo i lepiej.
Ale i tak jest fajny. Jak Polsat kupi "drop in" to może ktoś spróbuje. Choć i u mnie w mieście są wariaci co by się porwali :-) Jednak co innego zdjęcie, a co innego widok live. Jak się nogi uginają na krawędzi to człowiek mniej chojraczy. Dzięki za dodatkowe info.
Co do wielkości dropów na świecie do Bender chyba skakał z 17 metów. Moim największym dropem jest Dolna w Stolicy. Różnica poziomów 5-6 metrów, strome czyste lądowanie (lotu z 10 metrów może). Co prawda latałem gapy po 12-15 metrów, ale to zupełnie inna jazda. Przygotujcie miejsce a ochotnik się znajdzie :-)
www.cykloza.pl
Naczo
Kontakt:

Jakis wallride na dole można zrobić, tam gdzie kończą sie kreski, zaczyna sie pod góre ale nie jakoś rzeźnicko i bez problemu mozna by na tym wyhamować.

Dolną widziałem, fajny drop - ale zawsze byłem tam akurat bez bika :( Tam w okolic jest jeszcze kilka fajnych dropów z dachów i garaży :D

P.S a co do predkości na lądowaniu... bedzie chyba trochę wyższa :P
Mandark
Kontakt:

Post autor: Mandark »

hmm 9 metrow to troche duzo nawet jak na NS-a:) jak bede w tricity to dam glos, a podasz mi swoje gg naczo? po za tym chcialbym w koncu odwiedzic lodowiec bo nigdy tam nie bylem.
tywonek
Kontakt:

Naczo,

Faktycznie miejscówek starszych trochę jest, ale ostatnio udało się odszukać tylko jedną nową co się w miarę nadaje. Warszawa jest ciut płaska. Gdyby nie skarpa to było by cienko :-).
Następnym razem nie zapomnij bika i daj znać to można jakąś wycieczkę zorganizujemy. Jak skończę swoją produkcję filmową to miasto może stać się celem pielgrzymek bikersów z całej Polski, ale puki co tłoku nie ma :-)
www.cykloza.pl
Naczo
Kontakt:

Mandark: Jak chcesz moje gg musisz odczytac moj zaszyfrowany podpis pod postem :P:P:P

Tyworek: W Gdyni i tak jest lepiej:P:P
tywonek
Kontakt:

Naczo: Wiem, macie morze :-)
www.cykloza.pl
Mandark
Kontakt:

Post autor: Mandark »

ojej:) widzisz, mam wade wzroku -40 i czasem niedowidze:)
ODPOWIEDZ