ENCYKLOPEDIA TRIKÓW
ENCYKLOPEDIA TRIKÓW
WITAM
Chciałem was zacheciś do pomagania początkujacym
dlatego chciałem zebyście wpisywali OPISY TRIKÓW
jak je dokładnie wykonać. Chodzi dokładnie o triki
dirtowe i streetowe. Mozna wpisywać triki od najłatwiejszych
do takich nie do wykonania :-)
I w taki sposób chciałbym stwożyś ENCYKLOPEDIE TRIKÓW!
PISZCIE!!!!
PISZCIE!!!!
X-up - Obrócenie Kiery o 180º stopni
One Hand - Puszczenie Jedną Ręką Kiery
No Hander - Puszczenie Rąk z Kiery
One Footr - Zdjęcie Jednej Nogi z Pedałów
No Footer - Zdjęcie Nóg z Pedałów
Bachflip - Salto Do Tyłu
Frontflip - Salto Do Przodu
Whip - Zarzucenie Rowerem w Jakąś Strone i Wrócenie
360º - Obrózenie BiKa o 360º
Barspin - Obrózenie Kiery o 360º
One Touch - Puszczenie Jedna Ręką Kiery i Zdjęcie Nóg z Pedałów
Nothing - Puszczenie Rękami Kiery i Zdjęcie Nóg z Pedałów
Crankspin - Obrócenie Pedałów w Tył
Abubaca - Wskoczenie i Odskoczenie z Czegoś
Seat Grab - Chwycenie Jedną Ręką Siodełka
Superman - Puszczenie Nóg z Pedałów i Wychylenie ich Do Tyłu
Indiana Air - Puszczenie Nóg z Pedałów, Wychylenie i Skrzyżowanie Ich Do Tyłu
Superman Double Seat Grab - Puszczenie Nóg z Pedałów i Wychylenie ich Do Tyłu i Chwycenie Dwoma Rękami Siodełka
NIe Wiem Czy To Takie Ma Być :/
One Hand - Puszczenie Jedną Ręką Kiery
No Hander - Puszczenie Rąk z Kiery
One Footr - Zdjęcie Jednej Nogi z Pedałów
No Footer - Zdjęcie Nóg z Pedałów
Bachflip - Salto Do Tyłu
Frontflip - Salto Do Przodu
Whip - Zarzucenie Rowerem w Jakąś Strone i Wrócenie
360º - Obrózenie BiKa o 360º
Barspin - Obrózenie Kiery o 360º
One Touch - Puszczenie Jedna Ręką Kiery i Zdjęcie Nóg z Pedałów
Nothing - Puszczenie Rękami Kiery i Zdjęcie Nóg z Pedałów
Crankspin - Obrócenie Pedałów w Tył
Abubaca - Wskoczenie i Odskoczenie z Czegoś
Seat Grab - Chwycenie Jedną Ręką Siodełka
Superman - Puszczenie Nóg z Pedałów i Wychylenie ich Do Tyłu
Indiana Air - Puszczenie Nóg z Pedałów, Wychylenie i Skrzyżowanie Ich Do Tyłu
Superman Double Seat Grab - Puszczenie Nóg z Pedałów i Wychylenie ich Do Tyłu i Chwycenie Dwoma Rękami Siodełka
NIe Wiem Czy To Takie Ma Być :/
[url=http://dh-zone.com/]DH - Zone[/url] || [url=http://ride-zone.pl/]RiDe - Zone[/url]
M@tiZ on prosil zeby dokladnie opisac jak sie je robi, bo przetlumaczyc sobie z angielskiego na polski nazwe trikow to kazdy moze :D
G-Turn
pivot 180 na przednim (na hamulcu) potem puszcza sie przedni hebel jadac do tylu na nose manualu po ksztalcie litery U, czyli zatacza sie kolejna 180tke.
180-180 bez tylnego
na plaskim, robi sie 180tke na tylne kolo (bez hamulca), potem jadac tylem na tylnym kole zatacza sie kolejna 180tke (prawie wyszlo :D)
G-Turn
pivot 180 na przednim (na hamulcu) potem puszcza sie przedni hebel jadac do tylu na nose manualu po ksztalcie litery U, czyli zatacza sie kolejna 180tke.
180-180 bez tylnego
na plaskim, robi sie 180tke na tylne kolo (bez hamulca), potem jadac tylem na tylnym kole zatacza sie kolejna 180tke (prawie wyszlo :D)
www.trialshop.pl
-
- Kontakt:
Barspin - Łapiemy siodełko kolanami (dosc mocno zeby sie nie wysliznelo a rower nie wyjechal do przodu) i przechylamy sie mocno do tylu zeby rower jechal na tylnim kole. W momencie podbicia roweru do manuala puszczamy kierownice nadajac jej rotacji. Trzeba to zrobic dosc mocno zeby zdazyc ja zlapac nim przednie kolo opadnie. Ze złapaniem kierownicy nie powinniscie miec szczegolnych problemow. Trzeba tylko uwaznie patrzec kiedy kolo jest rownolegle ulozone do kierunku jazdy i wtedy zlapac krecaca sie kierownice. Dobrze jest zredukowac liczbe pancerzykow do tego triku albo znacznie je wydluzyc. Zanim ktos zacznie robic Barspina w czasie lotu sugeruje dobrze wytrenowac no handera i barspina przy ziemi. ( nie bede sie chwalil bo sam nie umiem barspina w locie :D jednak wiem jak to zrobic)
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Moich głoopich postów. Ma limit 90 znaków
No hander - PO WYBICIU (i jest to bardzo ważne) łapiemy wyprostowanymi nogami siodełko i puszczamy kierownice, balans przód tył utrzymujemy zginaniem sie w biodrach :) jeśli opanujemy łapanie siodełka będzie nam obojętne co robimy z rękami bo nie są one już potrzebne podczas lotu =)
(będe tu coś wklejał tak raz na dzień :P)
(będe tu coś wklejał tak raz na dzień :P)
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
-
- Kontakt:
Re: ENCYKLOPEDIA TRIKÓW
jescze byloby grubo gdybyscie podawali do tego linki z filmami gdzie jest pokazane jak sie tego nauczyc,ale nie chodzi mi o spacemena bo to juz widzialem:P.MACIEK. pisze:WITAM
PISZCIE!!!!
ja i moj rower :*
kurwa jaka dziesiejsza młodzież zrobiła się rozwydrzona ;/ wszysko chcą mieć na gotowo pamiętam jak ja się podstaw uczyłem to filmy oglądałem w zwolnionym tępnie i samemu dochodizłem to była przyjemność ahhh jak sobie rpzypomne jak udało mi sie 5 razy na tylnym kole skoczyć to było coś do wszystkiego dochodziłeś sam nierzadko tygodniami męczyłes tricka a teraz wszystko ci powiedzą co i jak i koles umie po 3 dniach tricka któego kiedyś się uczyli ludzie tygodniami. Wogule jak ja sobie przypomninam to 2 lata temu u mnie w mieście jak ktoś zrobił pedal kicka to był kimś a teraz manuale barspiny 180 crancflipy pedalupy itp sa na porządku dziennym.
http://www.pinkbike.com/photo/935615/