pierwszy rower do Ostergo katowania
pierwszy rower do Ostergo katowania
Siemaneczko
jak by nie bylo jest bardzo miło mam pare pytań składam swój pierwszy rower do ostrego katowania i niemoge sie zdecydowac jakie czesci wybrac itp mysle nad:
1.Rama: Point czy Dragstar[i jak drag to zielony czy czerwony bo mi tym cos mówil kolega]
2.Amortyzator: jakies dobry RST np capa t4 [wyglada na masywny i ma duzo skoku] albo SR Suntor NEX 4000
3.Kierownica: ART X-Country albo Amoeba HB-C321
4.siodełko: MCSelle CHIMBORAZO albo Planet X
5.Kaseta: SHIMANO MEGARANGE a na przud jakis wolnobieg tylko jeeszcze nie wiem jaki np.CRMO ACS "FAT"
6.Przezutka:Shimano Acera RD-M340
7.Pedały: platformy VP-565 albo Welgo
8.Piasty: STX RC
9.Opony: Bontager Conection Trail 26x2
10.Obręcze: Alex rims DM18
11.Hamulce: tarczówki Pro Max
12.Manetki: SHIMANO DEORE ST-M510
13. ahed Zoom 100mm
14.sztyca: amortyzowany kaloy
15.korba i suport :mysle ze jakis truvativ
16.stery : A-head
to chyba wszytko
jak by nie bylo jest bardzo miło mam pare pytań składam swój pierwszy rower do ostrego katowania i niemoge sie zdecydowac jakie czesci wybrac itp mysle nad:
1.Rama: Point czy Dragstar[i jak drag to zielony czy czerwony bo mi tym cos mówil kolega]
2.Amortyzator: jakies dobry RST np capa t4 [wyglada na masywny i ma duzo skoku] albo SR Suntor NEX 4000
3.Kierownica: ART X-Country albo Amoeba HB-C321
4.siodełko: MCSelle CHIMBORAZO albo Planet X
5.Kaseta: SHIMANO MEGARANGE a na przud jakis wolnobieg tylko jeeszcze nie wiem jaki np.CRMO ACS "FAT"
6.Przezutka:Shimano Acera RD-M340
7.Pedały: platformy VP-565 albo Welgo
8.Piasty: STX RC
9.Opony: Bontager Conection Trail 26x2
10.Obręcze: Alex rims DM18
11.Hamulce: tarczówki Pro Max
12.Manetki: SHIMANO DEORE ST-M510
13. ahed Zoom 100mm
14.sztyca: amortyzowany kaloy
15.korba i suport :mysle ze jakis truvativ
16.stery : A-head
to chyba wszytko
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
hmmm na poczatek polecam :
rama: destroyer zamów sobie z mufa od bmx :D
kiera: wiadomo pura:D:D hehe
mostek: jakis wycinany od x-sa
amor: do katowania to tylko DJ chyba ze masz bardzo mało kasy to duro lub sztywne coś np. widelec da bomba:P
obręcze: mamuty albo dx32 albo double treki
piasty: jakies na maszynach np. win zpi albo ns jakieś do tego szprychy dt albo mach
korba: jak rama jest z mufą od x-sa to wiadomo ze jakąś 3 częściówke tanią
hebel moze byc nawet v-ka i styka:] no i wszystko na singul speedzie:p pozdro :P:P
rama: destroyer zamów sobie z mufa od bmx :D
kiera: wiadomo pura:D:D hehe
mostek: jakis wycinany od x-sa
amor: do katowania to tylko DJ chyba ze masz bardzo mało kasy to duro lub sztywne coś np. widelec da bomba:P
obręcze: mamuty albo dx32 albo double treki
piasty: jakies na maszynach np. win zpi albo ns jakieś do tego szprychy dt albo mach
korba: jak rama jest z mufą od x-sa to wiadomo ze jakąś 3 częściówke tanią
hebel moze byc nawet v-ka i styka:] no i wszystko na singul speedzie:p pozdro :P:P
my bike http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=583726 :D:D <ADASKO>
nie no nie kupuj takich częsci jak bardzoo chcesz juz zacząc jezdzic bo i tak po 6 miesiącach uzytkowania "katowania" (nie wiem jak rozumiesz to słowo)
będzesz musiał znienić na pierwszy odien amor, hamulce promax to nie są hamulce juz gdybys chwycił ręka koło to byś szybciej zachamował więc to tez odpada, ramie nie mówie boo widziałem pointy i dragi które z 8 m hop latają i dropy 4m.
krótkie podsumowanie: nie biez tych częsci jak juz tutak ktos powiedział zaczejak na przyszły rok kupisz sobie częsci troche drozsze ale i o wiele lepsze.
będzesz musiał znienić na pierwszy odien amor, hamulce promax to nie są hamulce juz gdybys chwycił ręka koło to byś szybciej zachamował więc to tez odpada, ramie nie mówie boo widziałem pointy i dragi które z 8 m hop latają i dropy 4m.
krótkie podsumowanie: nie biez tych częsci jak juz tutak ktos powiedział zaczejak na przyszły rok kupisz sobie częsci troche drozsze ale i o wiele lepsze.
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
***** tam piasty na maszynach.
jak nie masz kasy, bierzesz dobre v-brake'i i piasty stx rc będą super, w wypadku wzięcia tarcz musisz z nich zrezygnować, ale nie radzę, bo piasty są świetne, a hamulce takie sobie. kup lepiej v breje lx/rival 4.0/xt
zmień w setupie mostek, kierę, zainwestuj w dobrą korbę, lepsze obręcze (np dm 24) i kup mocnego sztywniaka zamiast rst i rower będzie działał.
żadnych wolnobiegów, drogie, ciężkie i na nic sięnie przydaje.
jak nie masz kasy, bierzesz dobre v-brake'i i piasty stx rc będą super, w wypadku wzięcia tarcz musisz z nich zrezygnować, ale nie radzę, bo piasty są świetne, a hamulce takie sobie. kup lepiej v breje lx/rival 4.0/xt
zmień w setupie mostek, kierę, zainwestuj w dobrą korbę, lepsze obręcze (np dm 24) i kup mocnego sztywniaka zamiast rst i rower będzie działał.
żadnych wolnobiegów, drogie, ciężkie i na nic sięnie przydaje.