Jaką oponę na przód..??
-
- Kontakt:
Jaką oponę na przód..??
Wiem, że były takie Topici, ale nie znalazłem nic sensownego.
Potrzebuję oponkę na przód do DH ma być:
ładna :P
dobrze przyczepna
wolno scieralna
i nie za droga....
Ja myślę nad Maxxis High Roller 2,5,
NOKIAN Gazzalodi (najtańszy) :P
Continental DIESEL...(Czy ona nadaje się na przód??)
Może jakieś inne propozycje??
Na oponę nie chcę wydać zbyt wiele (+-100zł)
Potrzebuję oponkę na przód do DH ma być:
ładna :P
dobrze przyczepna
wolno scieralna
i nie za droga....
Ja myślę nad Maxxis High Roller 2,5,
NOKIAN Gazzalodi (najtańszy) :P
Continental DIESEL...(Czy ona nadaje się na przód??)
Może jakieś inne propozycje??
Na oponę nie chcę wydać zbyt wiele (+-100zł)
Riding fast!! :D
-
- Kontakt:
NIE!!
Kup HIgh Rollera 2,5 a jeżeli chcesz do DH to nawet szarpnij sie na 2,7. Ja mam na przedzie 2,5 i rozmiar rzeczywisty to jest tak mniej więcej 2,4 a do DH oczywiscie im szersza tym lepsza ;). Dosyć wolno się ściera (nawet bardzo wolno), ale coś za coś...taki efekt daje jej spora twardość, ale pomimo tego naprawde dobrze sie trzyma ;) (no chyba, że zakupisz miększa wesje downhill, czy jak to sie tam nazywa...)
Kupój Maxxisa!!
Kup HIgh Rollera 2,5 a jeżeli chcesz do DH to nawet szarpnij sie na 2,7. Ja mam na przedzie 2,5 i rozmiar rzeczywisty to jest tak mniej więcej 2,4 a do DH oczywiscie im szersza tym lepsza ;). Dosyć wolno się ściera (nawet bardzo wolno), ale coś za coś...taki efekt daje jej spora twardość, ale pomimo tego naprawde dobrze sie trzyma ;) (no chyba, że zakupisz miększa wesje downhill, czy jak to sie tam nazywa...)
Kupój Maxxisa!!
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=57635
-
- Kontakt:
Takie numery to tylko w Erze ;)
Musisz wybrać pomiedzy wydłużona trwałością (twarda guma) i konkretną przyczepnością (guma odpowiednio bardziej miękka).
Ja sam jeżdze na Michelinach c24 lub dh soft. Oba modele zajebiste i na nich czuje nalepsza przyczepnosc. Na przodzie możesz spokojnie je założyć. Na tył jak lubisz ostro hamować mogą na zbyt długo nie starczyć.
Spójrz tez na czołowkę polskiego DH, większość jezdzi Michelinach.
Musisz wybrać pomiedzy wydłużona trwałością (twarda guma) i konkretną przyczepnością (guma odpowiednio bardziej miękka).
Ja sam jeżdze na Michelinach c24 lub dh soft. Oba modele zajebiste i na nich czuje nalepsza przyczepnosc. Na przodzie możesz spokojnie je założyć. Na tył jak lubisz ostro hamować mogą na zbyt długo nie starczyć.
Spójrz tez na czołowkę polskiego DH, większość jezdzi Michelinach.
Bike Brothers