Jakiś prosty trik na początek...
Jakiś prosty trik na początek...
Pytanie kieruję do lepszych od siebie :D. Jaki prosty dirtowy trik mógłbym szybko opanować, nie narażając się na zbyt duże niebezpieczeństwo, np. obicie jaj ;) ??
heh....juz kiedys to napisalem.......i napisze jeszcze raz.....
- jezeli bierzesz sie za skakanie na Dirtach to naucz sie "pozbywania" roweru w eXtremalnych momentach ( to nie jest takie łatwe jak sie wydaje ...ale jest bardzo potrzebne )
a co do łatwych trickow to tak jak pnizej :
- one hand ( ale zdejmuj reke ktora trzymasz klamke przedniego hampla )
- x-up
- whip
- jezeli bierzesz sie za skakanie na Dirtach to naucz sie "pozbywania" roweru w eXtremalnych momentach ( to nie jest takie łatwe jak sie wydaje ...ale jest bardzo potrzebne )
a co do łatwych trickow to tak jak pnizej :
- one hand ( ale zdejmuj reke ktora trzymasz klamke przedniego hampla )
- x-up
- whip
najlatwiejszy : tabletop to tailhwhip to x-up to gleba :P ale tu sie wywali...
czlowieku ja skacze na juz dlugo na rwoerach qmpli ale nigdy nie moge zrobic zadnego troku bo zawsze glebu puszczam...wczoraj chcialem one footera i tesz gleba :/ wg. mnie nie ma latwych trockow ;/
czlowieku ja skacze na juz dlugo na rwoerach qmpli ale nigdy nie moge zrobic zadnego troku bo zawsze glebu puszczam...wczoraj chcialem one footera i tesz gleba :/ wg. mnie nie ma latwych trockow ;/
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=262957
pewno abyś przy lądowaniu nie zachamował przodem bo było by bardzo nie miło :)
ja myślę że
- x-up (kazdy chyba zrobi)
- whip
- one footer
Virek - jak ty to robisz ze przy oe footerze glebe zaliczasz? przecież możesz wylądować nawet z jedną nogą na pedale na początku byle na lądowaniu i w miare równo
ja myślę że
- x-up (kazdy chyba zrobi)
- whip
- one footer
Virek - jak ty to robisz ze przy oe footerze glebe zaliczasz? przecież możesz wylądować nawet z jedną nogą na pedale na początku byle na lądowaniu i w miare równo
dla czego łape z przedniego hebla ???
no to odpowiadam....... - jakby Cie w locie zaczelo przechylac do tylu to mash jeszcze szanse na skorygowanie tego naciskajac ( z wyczuciem - to trzeba troche potrenowac ) tylni hampel :D:D bo ta reke masz na kierze !
w ten sposob mozesz sie uratowac od bliskiego spotkania z matka ziemia :P:P
no to odpowiadam....... - jakby Cie w locie zaczelo przechylac do tylu to mash jeszcze szanse na skorygowanie tego naciskajac ( z wyczuciem - to trzeba troche potrenowac ) tylni hampel :D:D bo ta reke masz na kierze !
w ten sposob mozesz sie uratowac od bliskiego spotkania z matka ziemia :P:P
x-up skret kierą 180* - http://members.lycos.co.uk/eskaxxx/data ... ien/14.jpg
ja na początek proponuje one hand, chyba najprostrzy
x-upa każdy zrobi? Mi się wydaje ze x-up to trik taki jak puła - trzeba robić, trenować aż wyjdzie pełny.
Dziś 4h latałem na dircie i skrecam kierą max. 110-120*.. mimo wielkich chęci = GŁUPIA CIOTA :)
ale za pare dni bedzie X
pzdr.
ja na początek proponuje one hand, chyba najprostrzy
x-upa każdy zrobi? Mi się wydaje ze x-up to trik taki jak puła - trzeba robić, trenować aż wyjdzie pełny.
Dziś 4h latałem na dircie i skrecam kierą max. 110-120*.. mimo wielkich chęci = GŁUPIA CIOTA :)
ale za pare dni bedzie X
pzdr.
http://jacuch.prv.pl
:-)
najlatwiejsze tricki:
1.no foot
2.one hand
3. x-up
4. graby za siodelko itp.
5. turn down
6. look back
to sa jedne z latwiejszych
1.no foot
2.one hand
3. x-up
4. graby za siodelko itp.
5. turn down
6. look back
to sa jedne z latwiejszych
-
- Kontakt:
qfa mac, wy to macie dirty :((( i to takie nawet proste ;( u Was jak sie kopie dirty to kopia pare osob... w moim miescie max. 3 :-( nie wykopiesz tak szubkiego dirta... w ten sposob mamy teraz 2 hopy zajebiscie trudne i waskie 1,10 metra, duze katy... ale zostala rozjebana :-//////// druga ma ok, metra i to rytm jest ;-/ a trzecia jest na boku niedokonczona lezy tylko najazd i ma 1,70.... kurwa, wyjebane macie dirty ;-( staram sie zalatwic z burmistrzem miesta kawalek legalnego terenu i ciezarowki, ale nie wiem jak to wyjdzie :( jakby cos sie udalo to poinformuje ,bo dirt mnie zajebiscie bawi.. :P
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D