support nie do wykrecenia
-
- Kontakt:
nie ma rury ktorej bys nie przedkal takie przyslowie :) a sero jakis wd 40 albo inny penetrator i zrob taki patent zeby klucz byl dociskany do szalki np wkrec srube taka dluga do osi (jesli to jest na kwadrat i nie jest drazona) zawsze to dziala, wtedy klucz nie bedzie zeskakiwal i nie bedzie wyl niepotrzebnie uchwytu, zawsze bedzie docisniety a jak to jest isis i ma wiercona os to szybkozamykacz z tylnego kola, jesli cos nie bedzie pasowalo podkladki i nakretki dopasuja idealnie, jak juz bedzie docisniety ten klucz odwracasz do pionu i odkrecasz stosujac dzwignie. Mowie o kluczu w stylu park toola ktory mozesz uzywac z plaskim kluczem. Ja zawsze robilem patent ze ruba ktora dociskala i nie bylo pakietu, ktory by sie nie odkrecil.
Cannondale Gemini + Sherman firefly 150.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Inur mialem podobny przypadek-dziadek mi powiedzial ze kiedys zapiekly mu sie dokumentnie sruby w kole w samochodzie-mechanik dal mu wtedy taki smar penetrujacy ktory rozchodzi sie po gwincie,wciska sie doslownie wszedzie sam.Jest to ponoc 100% lepsze od w40-tylko jest maly problem ze znalezieniem tego.W ktoryms kojenym sklepie sprzedawca powiedzial ze faktycznie jest takie cos ale jest problem z dostepnoscia-poweidzial zebym raczej szukal po sklepach motoryzacyjnych.Moze tego poszukajcie?A jak nei to polecam pogotowie rowerowe w krakowie,co prawda troche daleko macie ale sa naprawde baaaardzo tani (kumpel za rozwiercenie sruby w korbie i nowa,lepsza srube zaplacil 5zl :)) i dobrzy.Wszystko chlopaki robia.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Ja mialem taki problem z suportem, jednak tylko z jedna miska, w tedy poprostu ja sobie elegancko wyciolem brzeszczotem, z czyms taki jak to to chyba najlepiej zanurzyc cala mufe w DOT`cie na pare ladnych godzin, pozniej <lub wczesniej> naciac otwory na przecinak i walic to musi puscic, sadze ze napalony dziadek wlasnie tak to robi :]
A i nie trzymac ramy w rekach, najlepiej w imadlo wkrecic, bo duzo sily psu w dupe idzie :]
A i nie trzymac ramy w rekach, najlepiej w imadlo wkrecic, bo duzo sily psu w dupe idzie :]
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---
A wogle to jaki to suport ? Bo znam jeszcze taki patent na omykajace sie klucze, ze : bierze sie klucz, na niego duza podkladke, taka zeby nie przechodzila przez klucz ale zeby miescila sie w niej sruba od korby, pozniej sie w kolejnosci zaklada, klucz, podladka , sruba, skreca wszystko do suportu i klucz juz nie ucieknie. Dziala napewno na zwykle suporty i na ISIS, nie wiem jak wyglada klucz do tego czegos od shimano, nie pamietam to jak to sie nazywa nawet, w kazdym razie patent jest dobry i ani klucz ani suport sie nie niszczy przy czyms takim. Tylko przy wykrecaniu trzeba pamietac zeby popuszczac srube bo w koncu sie gwint na czyms zerwie.
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---