Wybory 2005?
GÓRNIK master pisze:obie te partie są *******:P nic dodać i nic ująć!
I tak w Polsce nic się nie zmieni!Dalej będzie rządziła banda kretynów.
A pozniej powiecie ze jest do dupy, ze zle, bida, itp.. i takie pierdolenie smutow caly czas. A oto chodzi zeby ludzie chodzili na wybory, zaczeli glosowac na swoich kandydatow, zrobili jakis ruch. A nie mowienie ze zle, zle , zle, zle i kurwa zle. Ja pierdole, ile jest takich ludzi juz nie mowie ze w Polsce, ale w Warszawie!! Tak jak juz niektorzy napisali ze nie poszli glosowac. A potem beda napierdalali komus ze jak im nie dobrze , jak im zle, itp... a wteyd nalezy takiemu czlowiekowi zadac jedno wazne pytanie: A czy glosowales ?? jak nie to nie masz co sie odzywac bo nie przyczyniles sie do tego zeby np. partia PO a nie PiS wygrala albo odwrotnie.
I kurwa, przy kazdej jakiejs okazji zadumania ludzie napierdalaja takie smuty ale sami nie chodza na wybory i nic nie robia z tym kierunku zeby cos sie zmienilo. Oczywiscnie nie mowie, ze np. PO to aniolki i beda zadzili Polska wspaniale. Aczkolwiek juz zaglosowalem na nich niz na SLD - jebanych skurwysynow, czerwonych rur kanalizacyjnych - trzeba to sobie uswiadomic ze ich poprzednicy doprowadzili do stanu wojennego, do tego zeby ludzie kupowali na kartki, zeby byli zastraszeni, godzina policyjna, ZOMO , ORMO, MO, siedzenie na komendzie 24 albo 48 h i nawet czlowiek nie wiedzial za co siedzi. Mozecie sie spytac waszego ojca jak to bylo za tamtych czasow, teraz to dla was moze wydawac sie smieszne ze wasz ojciec dostal pala od milicjanta, ale wtedy to nie bylo im tak do smiechu - czemu to wiem - bo moj ojciec mi to mowil. MO raz go tak zlalo po nogach ze nie mogl na nich stac przez 3 dni. Czy wiecie dlaczego nasze przepisy administracyjne sa tak zawile i nie przystosowane aby mozna bylo normalnie cos zalatwic? - bo komunisci ktorzy siedzieli sobie na stolkach nie przewidywali zadnego rozwoju. Za czaswo Gierka tak sie mowilo ze Polska dostala pieniadze od krajow zachodnich na wdrazanie nowoczesnych technologi do przemyslu Polskiego. To prawda ale czy cos z tego wyszlo ? Tylko wyszlo na haslach partyjnych. Tak naprawde pozostal do DZIS!! dlug w wysokosci przekraczajacy miliardy dolarow.
I to zmierza do konca tego ze musimy zaczac decydowac o naszej przyszlosci, takze wybierajac ludzi do sejmu i senatu.
Precz z SLD, LPR i Samoobrona. Pan Lepper dodrukuje pieniadze i rozda biednym ?? I co ????? I bedzie taka hiperinflacja ze sie posramy. Za 10 000 zł. zapalek nie bedziecie mogli kupic.
Koncze, bo sie rozpisalem.... przepraszam za te inwektywy.
Fukai
Tak apropos dziur budżetowych, Polska się cofa normalnie, ja tego nie rozumiem. No k.. Paniowie dojdziemy do średniowiecza jak tak dalej pójdzie.konastab pisze: Precz z SLD, LPR i Samoobrona. Pan Lepper dodrukuje pieniadze i rozda biednym ?? I co ????? I bedzie taka hiperinflacja ze sie posramy. Za 10 000 zł. zapalek nie bedziecie mogli kupic.
Jak to było np we Francji na króla Ludwika były 3 stany (szlachta, duchowieństwo i chłopi), i dziś jest mniej więcej tak samo (z wyłączeniem kleru bo to inna sprawa) Bogaci nie dośc że mogają się od podatków to wymyślają sami dla siebie (chodzi o polityków) jakies podwyżki, premie i dodatki funkcyjne, podczas gdy Pan Cimoszewicz ZAPOMINA o dodaniu jakichś kilkunastu tysiecy złotych do rozliczenia, moja mama przepisuje kilka razy jakies PITy itp gówna bo się gdzies pomyli o 20gr.
Gdyby wprowadzić z powrotem jakąś forme absolutyzmu lub nawet dykature na czele z kimś kto by się naprawde wziął za Polske to moze by dało rade wrócić do normalności, bo gdzy któraś Pani z Rzadu ma (oczywiście nieoficjalnie, nie pamiętma która) 150 000zł wypłaty, transportowcy płacą ok 20 !!!! podatków od jednego auta i prowadzenia działalności: winiety, licencje, kursy ładowania towaru (?!), kursy innego typu, podatek drogowy, płatne autostrady, itd itp. To ja się pytam gdzie są te pieniądze, przy takich podatkach powinniśmy mieć nadwyżki w budżecie a nie jakieś dziury.
Noo ale jesli kampania wyborcza szefa PO na Wielkopolske (niejaki Waldy Dzikowski) kosztowała bagatela 140 tys zł (oficjalnie) to ja nie mam więcej pytań.
i dodam jeszcze że za brak jakiejś odmiany licencji transportowej (wymagany "kurs" koszt ok 1800zł) której termin obowiązku posiadania wg różnych źródeł był zupełnie inny (do końca 2005/ do końca 2006) mój tata zapłaci (bo odwołania nie przyniosły skutku) 11 000 zł!!!!!!!!! mandatu. a te pier...... sk.... %$%!@&!^%@$ z ITD (inspekacja transportu drogowego) do żadnego rozjanina, czy ukraińca nawet widocznie gołym okiem łamiącego przepisy, sie nie przyczepią, bo wolą Polski transport połozyć, żeby Holenderskie h#je (np Raben) w porozumieniu z Panią bodajrze Suchocką przejęły całą Polską spedycje krajową i miedzy narodową.
Paul To o czym piszesz wynika mega zagwatmania prawa w polsce. Zamiast napisac np ustawę o "podatku dochodowym od osób fizycznych" od nowa to oni wpierdalają poprawki i inne chuje muje. Ostatnio pokazywano w telewizji ile zajmują polskie ustawy o podatku i dla porónwania te w USA.... w polsce było tego na bida 10x tyle co w USA.
Realnym ratunkiem dla Polski było 3x15... wielu ludzi nie orzumie ze tak naprawde było to wszystsko x 15... podatke byłby tak banalny ze az strach. Twoja mama Paul nie mogła by sie pomylic w PITie o 20 gr .. chyba ze by nie umiała liczyc ;) .. wszędzie byłoby 15% .. .
Pozatym taki podatke eliminuje kuresko liczbe urzedników. Moim marzeniem jest by w urzędzie, gdy wchodzi do niego np. Rokita .. zbiera wszystskich pracowników w jedeej sali i mówi:
"POŁOWA WYPIERDALAC !!!"
Podam przykład:
U mnie w urzędzie jak chcesz cos załatwic co podlega opłacie skarbowej (np. wyrobic dowód) idziesz, wypełniasz druk i musisz iśc zapłacic. I jakiez było moje ździwienie gdy pierwszy raz podchodze do pokoju z napisem KASA.. wchodze .. a tam ...
3 okienka z napisem - KASA
3 stoliki z napisem - Wydawanie Bloczków
O **** chodzi myśle sobie ... czy tu jakies bloczki obiadowe czy co ?? Niestety nie...
Pracuje w tym pokoju 6 jebanych BAB ... najpierw podchodzisz do stoliczka i prosisz o bloczek na "dowód" .. ona Ci wypisuje a poźniej idziesz do kasy i płacisz za ten bloczek...
Moja pytanie brzmi: Czy te baby przy kasie nie mogą miec tych bloczków ?? Czy nie mozna wyjebac tych 3 darmozjadów z za biurka na bruk ?? Ile to kosztuje miasto w skali roku ?? 3 baby x 12 miesiecy x choby 1000 zł pensji... 36 000 zł !!!!!!!!!! Tak kurwa 36 000 zł !!!!
Mało tego ... spokojnie mozna wyjebac te baby z tej kasy i płacic możesz tam gdzie skłądasz papier o dowód.. to nie kłopot aby kobieta tam miała druczki wpłaty i kasetke z kasą. I to juz daje 36 000 x 2 = 72 000 zł w skali roku w skali jednego KURWA JEDNEGO urzędu w Krakowie.
A jest ich kilka .. nawet jezeli jeden na dzielnice.. to daje ok 8 utrzędów... a to w porstym rachunku daje 8 x 72 000 zł = 576 000 zł !!!!!!!!! TAK KURWA !!!!!!! TE PIENIĘDZĄ WYPIERDALA SIE W BŁOTO W KRAKOWIE NA SAMĄ BIUROKRACJE ZWIĄZANĄ Z PŁACENIEM KURWA ZA DOWÓD OSOBISTY !!!
Pomijając fakt że klient lata jak ping-pong po urzedzie i sam nie wie co kurwa ma robie... stoi w 10 durnowatych kolejkach i sie wkurwia i marnuje swój czas ....
Zaznaczam .. to sa WYMIERNE koszty biurokracji .. za te pieniądze mozna sfinsnsowac zasiłki dla bezrobotnych lub rencistów a terenie Krakowa.. i to spokojnie wystarczy ....
Gdyby głebiej wejsc w biurokracje to mozna by uzyskac 20x tyle pieniędzy... PO i Rokita chciali to robic.. ale NARÓD ZNOWU SPIERDOLIŁ WYBORY !!!!!!!
Realnym ratunkiem dla Polski było 3x15... wielu ludzi nie orzumie ze tak naprawde było to wszystsko x 15... podatke byłby tak banalny ze az strach. Twoja mama Paul nie mogła by sie pomylic w PITie o 20 gr .. chyba ze by nie umiała liczyc ;) .. wszędzie byłoby 15% .. .
Pozatym taki podatke eliminuje kuresko liczbe urzedników. Moim marzeniem jest by w urzędzie, gdy wchodzi do niego np. Rokita .. zbiera wszystskich pracowników w jedeej sali i mówi:
"POŁOWA WYPIERDALAC !!!"
Podam przykład:
U mnie w urzędzie jak chcesz cos załatwic co podlega opłacie skarbowej (np. wyrobic dowód) idziesz, wypełniasz druk i musisz iśc zapłacic. I jakiez było moje ździwienie gdy pierwszy raz podchodze do pokoju z napisem KASA.. wchodze .. a tam ...
3 okienka z napisem - KASA
3 stoliki z napisem - Wydawanie Bloczków
O **** chodzi myśle sobie ... czy tu jakies bloczki obiadowe czy co ?? Niestety nie...
Pracuje w tym pokoju 6 jebanych BAB ... najpierw podchodzisz do stoliczka i prosisz o bloczek na "dowód" .. ona Ci wypisuje a poźniej idziesz do kasy i płacisz za ten bloczek...
Moja pytanie brzmi: Czy te baby przy kasie nie mogą miec tych bloczków ?? Czy nie mozna wyjebac tych 3 darmozjadów z za biurka na bruk ?? Ile to kosztuje miasto w skali roku ?? 3 baby x 12 miesiecy x choby 1000 zł pensji... 36 000 zł !!!!!!!!!! Tak kurwa 36 000 zł !!!!
Mało tego ... spokojnie mozna wyjebac te baby z tej kasy i płacic możesz tam gdzie skłądasz papier o dowód.. to nie kłopot aby kobieta tam miała druczki wpłaty i kasetke z kasą. I to juz daje 36 000 x 2 = 72 000 zł w skali roku w skali jednego KURWA JEDNEGO urzędu w Krakowie.
A jest ich kilka .. nawet jezeli jeden na dzielnice.. to daje ok 8 utrzędów... a to w porstym rachunku daje 8 x 72 000 zł = 576 000 zł !!!!!!!!! TAK KURWA !!!!!!! TE PIENIĘDZĄ WYPIERDALA SIE W BŁOTO W KRAKOWIE NA SAMĄ BIUROKRACJE ZWIĄZANĄ Z PŁACENIEM KURWA ZA DOWÓD OSOBISTY !!!
Pomijając fakt że klient lata jak ping-pong po urzedzie i sam nie wie co kurwa ma robie... stoi w 10 durnowatych kolejkach i sie wkurwia i marnuje swój czas ....
Zaznaczam .. to sa WYMIERNE koszty biurokracji .. za te pieniądze mozna sfinsnsowac zasiłki dla bezrobotnych lub rencistów a terenie Krakowa.. i to spokojnie wystarczy ....
Gdyby głebiej wejsc w biurokracje to mozna by uzyskac 20x tyle pieniędzy... PO i Rokita chciali to robic.. ale NARÓD ZNOWU SPIERDOLIŁ WYBORY !!!!!!!