juz te ramy sa troche na rynku, ciesza sie dobra opinia, ciekawy jestem ile tych bravo juz popekalo i w jakich miejscach, gdzie ewentualnie moge sie spodziewac pojawienia pekniec.
słyszalem że jesli prodigy złozony jest z shermanem to szerman pęka na górnych goleniach przy koronie, a minute pózniej ramka ale nad glówką. - zanim sie zatrzymasz - przestaniesz turlać po torze. UWAGA! Zwiastunem tego jest jakies 2 tygodnie wczeniej rozwalone koło w osemkę.
ano nawet z sziwerem jezdzi, ciekawe czy bedzie jak z point'ami wszyscy sie klucili ze super ze to ze tamto a pozniej nagle wszystkie zaczely sie sypac jak domek z kart
DC chciało zrobic jakąs tańszą rame zeby wypełnic luke na rynku w swoim asortymencie. Jakś alternatywe dla dragów i innych tym podobnych.
I wydaje mi sie ze zuepłnie nieswiadomie popełnili jedną z lepszych ram w swojej ofercie. Zmienili nazwe na "Prodigy" zeby tej taniochy nie wiązano z taką marką jak DC.
Prodigy jest naprawde udana ramą, kilku moich kumpli na niej jeździ i kazdy sobie chwali. Nie psotkałem sie jeszcze z połamana ramą.
Pozatym musisz pamietac o jednej rzeczy, żadna inna firma NIE JEST TAK DOBRA JAK DC W RESPEKTOWANIU GWARANCJI, nawet jezeli ta rama Ci peknie to DC napewno uzna Ci gwarancje i wtedy ją sprzedasz jako nową wiec nic nie ryzykujesz w tej kwestii. DC jest najsolidniejsza firmą jaką znam w tej kwestii.
DC a prodigy to 2 zupelnie inne firmy, DC jest poprostu dystrybutorem progidy, da bomba tak jak chyba jeszcze kilku firm, nauczcie sie tego w koncu... :|
Pawlas mylisz sie;].Prodigy to autorski projekt duncon'a-wiem cos na ten temat,mozesz mi wierzyc.Co do polamanego-jak prodigy byl w fazie testow do dostal ja Mongol zeby ja solidnie przekatowal.Mongol wzial sobie to do serca i jak po 2 miesiacach ostrej jazdy nie chciala nigdzie peknac to jakos zminimalizowal tlumienie w shiverze dc zeby wszystko szlo w glowke.No i tu byl wyrazny postep-po 2 tygodniach glowka zaczela pekac,po 4 odpadla ;).Dobijal ja na 4m dropach..ale wiekszych juz nie pamietam to dawno bylo...od tego czasu nei slyszalem o zadnym polamanych prodigy-Mongol mial jeszcze jedna taka rame ale juz mu sie nie udalo jej polamac :).