buster! kupowac? czy nie?

DtoM
Kontakt:

buster! kupowac? czy nie?

Post autor: DtoM »

witam ma zamiar za jakis czas zaopatrzec w vałki xt i pytam czy kupic buster znaczy czy sie on przyda? i co wogle daje? jak to kom przyda to mam destroyera jumpa!

pozdrawiam
DtoM
Kontakt:

Post autor: DtoM »

ale to napisałem "... jak to kom przyda to.." chodzuiło mi o "jak sie to przyda"
hehe

pozdrawiam
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

Miałem XT z boosterem i powiem ci że ten hampel nie potrzebuje boostera a rame i tak bedize lekko rozginał. Siła hamowania praktycznie sie nei zmieniła. Tyko że ja go miałem w aluframe, nie iwm jak będzie się zachowywał ze stalówko ale nie powinno być dużeż różnicy.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

nie kupuj nie trzeba
pitikuku
Kontakt:

Post autor: pitikuku »

Miałem XT z boosterem i powiem ci że ten hampel nie potrzebuje boostera
hmm to pewnie jakieś wypaśne te klamki coś mi się nie chce wierzyć, no chyba że cross country nie robi to różnicy. ja mam magurę 33 na tył w streecie hasam i mi rozgina aż miło, mimo że mam booster (2 punktowy) właśnie sobie szukam 4 punktowego.

z boosterem wciskasz hampel i jak dotknie obręczy to dalej nie wciśniesz klamy, a jak nie masz to poczujesz pewien opór ale dalej możesz cisnąć aż do kiery dociśniesz i przytniesz sobie paluchy. a jak pedalkicka robisz to jeszcze się na plecki babachniesz przy okazji.
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

a ja uwazam ze potrzeba ale nie jakies gówno tylko porzadny booster . rb , echo albo jakies handmade ale strasznie gruby ( tylko ze wtedy niestety jest ciezki). ja mam własnie takie ciezki stalowy. bez boostera moje xt z avidem sd7 nie działało tak jak teraz. a teraz jest lux . praiwe jak dobrze wyregulowana hs.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
xXxander
Kontakt:

Post autor: xXxander »

jak masz zamiar brać XT to obowiązkowo kup też booster !!! Xt wyginąją bardzo rame... ale jak ktoś tu wyżej napisał zwykły booster nie pomoże prawie nic (ja mam takie dwa zamontowane i nie zlikwidowało to rozginania... :/ coś pomogło ale chciałbym lepiej). Do tych hampli trzeba jakiś naprawde mocny gruby booster. ale taki niestety kosztuje...
trialowcy wycinają grube bostery za stali, ja myśle nad jakąś samoróbką z alu.
niektórzy tu pisza że nie trzeba... no nie prawda... bo bez niczego to klamnka idzie do samej kierownicy ( w zależności od ramy czy amorka - bardziej lub mniej rozgina)...
KUSKI
Kontakt:

Post autor: KUSKI »

KUPUJ buster do tej ramy napewno dużo Ci pomoże!!!!
pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=599984 CAŁY ROWER NA CZĘŚCIgg:1116631
ODPOWIEDZ