piasta XT tył pod tarcze

FreeMan
Kontakt:

piasta XT tył pod tarcze

Post autor: FreeMan »

Witam!!!!
Chcialem zapytac ile osob ma tą piaste i jak jest mocna! Lubię FR i XC!!! Jak czesto ją trzeba serwisowac??? Jak jest jej cena dokladna??
????
Tahion
Kontakt:

Post autor: Tahion »

:D Mialem ten temat zalozyc przed chwila ..

Mam zamiar kupic te piasty w przeciagu najblizszych 2 tygoni, wedlog moich ulubionych servisantow w Pogotowiu Rowerowym :
" Bedzesz mienial rowery a kola bedziesz przekladal do nastepnych bikow"

Wiekszosc osob ktore pytalem o nie wypowiada sie o nich w samych superlatywach , jest to prawie najwyrzszy model shimano i mysle ze beda warte swojej ceny :)

Tak przy okazji : Czy ktos nie ma do sprzedania kompletu piast XT disc na 36szprych (nowe oczywiscie) po cenie lepszej niz sklepowa :)
Jak by co to gg:3896762
Be fast or be dead
Tahion
Kontakt:

Post autor: Tahion »

Jezuuu jak mi brakuje tutaj mozliwosci edycji wlasnych postow , bo ciagle z pospiechu gubie jakies literki i pozniej nie ma sie jak poprawic

Mialo byc: Bedzesz zmienial rowery a kola na tych pistach bedziesz przekladal do nastepnych bikow"
Be fast or be dead
goRz
Kontakt:

Re:XT

Post autor: goRz »

tez polecam te piasty, miałem LXy, kupione juz jeżdzone ostro prze zawodnika XC, potem ja 2 lata na nich dawałem i jeszcze je sprzedałem... nie miały rzadnych luzów...

Wystarczy, że od czasu do czasu rozkręcisz, posmarujesz i skręcisz trak żeby luzów nie mialy i będa Ci służyć wieki...
"Hey ho lets go!"
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Jak chcerz jąd o freeride;u i xc stosowac to bedzie dobże służyła i nie powinno być z nią większych problemów
The Power Is On Your Side !!!
MikO__o
Kontakt:

Post autor: MikO__o »

Dobra piasta.... mialem zeby nie bylo :P
>*CzArNiAk SqUaD*<
Ex SpOrTs 4EveR
MikO__o
Kontakt:

Post autor: MikO__o »

Dobra piasta.... mialem zeby nie bylo :P
>*CzArNiAk SqUaD*<
Ex SpOrTs 4EveR
BimBim

Post autor: BimBim »

mam piasty xt disc na przodzie jak i na tyle, jak narazie bez problemow, polecam!
Lunatyk
Kontakt:

Post autor: Lunatyk »

Ja je mam na przód i tył, a powiedzieć moge tylko tyle, ze sie fajnie i cicho kręcą bo jeżdże na nich od hmmmmmm- 2 miesiecy.
Wybrałem je dla tego, ze w końcu Deore XT coś znaczy i myśle ,że drugiej w kolejności podgrupie Shitmano można zaufac.
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Yoyoy

Post autor: Sector »

Yoyoyoyoyo wam...zdawalo mi sie ze uz odpisywalem na podobnego posta 9na nowym forum)...ale mam dobry humor to odpisze jeszcze raz......

Kolega ma Komplet i sobie chwali, ja tez je chwale...kreca sie slicznie (troche mniej slicznie jak pointy), ale wkoncu to kulki (ale jakie)....Polecamy Goraco :)
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
t_jaworze
Kontakt:

Post autor: t_jaworze »

Odzradzam kupowania piast Shimano, jak narazie to dla mnie maja za slaby poziom na swoja cene. Shimano XT pod tarcze (juz nie wspomnie o nizszych modelach) łapie luzy szybko, łozyska sie przecieraja i potem sie nie kreci. Naprawde nie redzie ci inwestowac w te piasty, nie sa warte swojej ceny. Kup sobie Cerit (lekka i bardzo mocna) Dabomb Hs-F (ciezsza ale bardzo mocna i w dobrej cenie).
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

t_jaworze, skad ty sie urwałeś jasiu??nie pomyliło ci sie coś?? mam ta piaste startuje w pp dh, i jestem bardzo zadowolony, nie złapała luzów kręci siie super, łozyska mi sie <hahaha> nie przetarły, i chyba to prędko nie nastąpi... czy ty wogule wiesz jak wyglada piasta rowerowa od środka?? bo może widziałeś plastikowe piasty w makrocash'ach i wydaje ci sie ze są super i lekkie i wogule, zastanów sie najpierw jak coś napiszesz, bo właśnie bodważyłeś kilkadziesiat lat doswiadczeń japończyków w konstruowaniu sprzetu mechanicznego wszelkiej maści... zastanów sie nad sobą, poważnie radze.
pozdrawiam, a piaste polecam.
t_jaworze
Kontakt:

Piasty Xt na obreczach Double Wide rocznik 2002. Po roku zlapaly luzy i sie slabo kreca , nie rozbierane przezemnie (sa uszczelniane labiryntowo to nic w nich nie robie). Nie powiem ze nieda sie na nich jezdzic ani ze sa strasznie slabe ale nie warte swojej ceny.Uwazam ze warto kupic cos innego i dalej trzymam sie mojego zdania.Nie polecam piast shimano, ale inne czesci tej firmy jak najbardziej.
q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

Mam STX na tyle od 2 lat, [ wczesniej byly jeszcze jezdzone przez xc motacza..] piasty dopiero niedawno zlapaly jakies luzy, ale dalej kreca sie swietnie:/ [ gdyby nie to ze przez te loozy skacze mi lancuch , bo kaseta lata ,] to pewnie bym jej nie zmienil

A btw , nie ma ktos na zbyciu piasty na tyl?? [ pod 8-9 ] i disc?
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

t_jaworze jak Ci piasta na kulkach luzy łapie to ją robierasz czyścisz, smarujesz, skręcasz żeby luzów nie miał i juz taka jest ich właśnie przewaga... że można te luzy ZLIKWIDOWAĆ...
"Hey ho lets go!"
t_jaworze
Kontakt:

Ja wiem jak sie luzy likwiduje tylko chodzi mi o to ze luzy łapia mi piasty XT a inne w podobnej cenie raczej nie. MOze ja mam tylko zle doswiadczenia z tymi piastyami.
ODPOWIEDZ