propozycja działu z ocena sprzętu

greg
Kontakt:

propozycja działu z ocena sprzętu

Post autor: greg »

witam

widząc po raz setny pytania w stylu "pmsocho czy boxguide" zastanawiam sie czy nie byłoby dobrym pomysłem uruchomienie takiego zestawienia sprzętu jak na mtbr; zdaję sobie sprawę że rzecz dość skomplikowana do przeprowadzenia z technicznego punktu widzenia ale zniknąłby wreszcie (chyba) cały ten syf zaśmiecający forum a i źródło informacji na pewno byłoby lepsze; mam nadzieję że mój pomysł nie jest również setnym tego typu z rzędu;

pozdro
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

no właśnie zrubcie dział zakładke, gdzie beda wymienione ramy, amorki, piasty ect. ect. i bedzie tam można dodawac opinie!!
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

To by było fajne :D
http://dhcyc.pinkbike.com
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

Recenzje róznych sprzętów mozna dodawać na www.ebike.pl :)

jak beziemy tam pisać corz więcej recenzji to strona bezie sie rozzrastac i coraz wiecej ludu bedzie ją odwiedzać wiec moze znikną te forumowe problemy

pzdr
greg
Kontakt:

no niby jest to na tym ebiku tyle że nie ma tam praktycznie żadnych recenzji; gdyby się tu pojawił taki dział i ktoś np. w kategorii "amortyzatory" wpisałby duro recenzji zaraz byłoby od zaje... (tam są 3!!! lol) i chyba właśnie o to chodzi; a tak co komu po takiej martwej stronce? zresztą podobny dział jest też na bikeboardzie i też niewiele w nim jest; poza tym uważam za bezsensowny pomysł robienia jakiejś gotowej listy sprzętu - interesuje Cię coś konkretnego to sam dopisz do listy, po cholerę zaśmiecać ją rzeczami, których nikt u nas nie ma;

pozdro
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

true, true... dobrze mówi polejcie mu!!
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
greg
Kontakt:

a, jeszcze jedna uwaga: skoro takie mtbr ma od zarypania sponsorów prowadząc praktycznie tylko to zestawienie sprzętu, to zapewne i dh-zone by się opłaciło uruchomić coś w podobnym stylu, oczywiście pod warunkiem, że funkcjonowałoby jak należy, było dużo recenzji itd. w co akurat nie wątpię
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Dobre :)
forest guma
Kontakt:

Post autor: forest guma »

ale debile i tak by sie pytali
"pm socho czy boxguide bo dostaly taka sama ocene i nie moge sie zdecydowac"

Nie poradzisz, jedyny sposob to olewanie takich topicow...
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

www.bikeboard.wyd.pl

tam juz jest duzo recenzji

ale fakt u nas taki dzial przydal by sie - nie potrzebne recenzje mozna by zawsze wywalic albo doloczyc do innej zeby nie bylo 10 tematow o tym samym.
www.mm-foto.pl
ziom_gdynia
Kontakt:

Post autor: ziom_gdynia »

popieram ten pomysł:D
sucharem jestem....
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

od tego jest serwis ebike
www.trialshop.pl
Kruhy
Kontakt:

Post autor: Kruhy »

to moze by gdzies wrzucuc na dh-zone odnosnik do ebike w widocznym miejscu jak nie bedzie nikt tworzyl czegos podobnego tu, zeby ludzie zagladali i pisali o sprzecie, bo naprawde biednie tam z tym:/
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=634252 :]
HCR
Kontakt:

Post autor: HCR »

Kruhy dobrze gada :D "polejcie mu" :]

greg recenzji nie jest duzo (wszystkich na razie ponad 260) bo z dupy one sie nie biora - tylko pisza je osoby ktore maja/mialy dany sprzet, ale widac niektorym sie nie chce pisac recenzji (bo wejsc na strone jest sporo)

zaloze sie ze sam zadnej nie napisales a wymagasz od innych, np. widzialem ze Inur napisal i dzieki mu za to bo moze ktos kiedys z tego skorzysta

pozdro.
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

HCR pisze:, np. widzialem ze Inur napisal

a ja napisałem 2 :P:P:P:P

poprostu zamiast narzekać ze mało tam tych recenzji to piszcie !!
bo tak jak mówi HCR on same sie nie napiszą

pzdr
greg
Kontakt:

nie napisałem recenzji bo wogóle nie wiedziałem o tym całym ebiku i mogę się założyć że 90% forumowiczów też nie wie; dajcie gdzieś linka w widocznym miejscu to pewnie będzie większy ruch w interesie

pozdro
HCR
Kontakt:

Post autor: HCR »

greg co do linka to zalezy od nikoma, a z nim to nie wiadomo chyba ze go moderatorzy przekonaja
ODPOWIEDZ