Hope M4 vs. Grimeca Sys. 12
Hope M4 vs. Grimeca Sys. 12
Witam
Mam okazje kupic nowego Hope'a M4 (tego ze srebrnym zaciskiem) za 7 baniek no i wacham sie pomiedzy nim a grima 12. nie wiem jak z czesciami zamiennymi do hope'a bo do grimeci nie ma z tym problemu. hampel ma byc na przodzie do fun dh/ fr. zalezy mi zeby dzialal jednym palcem i mial dobra modulacje. ktory wybrac? za grimeca przemawia rowniez cena bo jest tansza.
pozdrawiam
Mam okazje kupic nowego Hope'a M4 (tego ze srebrnym zaciskiem) za 7 baniek no i wacham sie pomiedzy nim a grima 12. nie wiem jak z czesciami zamiennymi do hope'a bo do grimeci nie ma z tym problemu. hampel ma byc na przodzie do fun dh/ fr. zalezy mi zeby dzialal jednym palcem i mial dobra modulacje. ktory wybrac? za grimeca przemawia rowniez cena bo jest tansza.
pozdrawiam
-
- Kontakt:
Wolalbym grimeke - jakosc wykonania moze nie jest tak wysoka jak w hope ( chodzi mi tylko wycinany zacisk ) , klamka grimeki dla mnie jest idealna, xprot ich z kolei nie lubi - kwestia preferencji. Sila jest wystarczajaca zeby podrywac moj rower i zrzucac go z manka przy duzych predkosciach, modulacja rowniez swietna. Klocki sa grube i trzymaja sie bardzo dlugo.
Rewelka. Moim zdaniem grimeka, oszczedzis jeszcze pare groszy.
Rewelka. Moim zdaniem grimeka, oszczedzis jeszcze pare groszy.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
grimeca odbiega troche jakoscia wykonania(zwlaszcza klamka), ale sila hamowania i rewelacyjna modulacja rekompensuje wszystko. Jezdzilem na tym i na tym, i zdecydowanie wole grimece. Zreszta wystarczy spojrzec na wielkosc zacisku - same tloczki w S12 sa wielkosci calego zacisku w m4....No i w ogole wszystko jest wieksze, klocki oczywiscie tez maja duzo wieksza powierzchnie, wiec sie wolniej zuzywaja...
Miodożer.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: