mam magurowe kłopoty ;]

pitikuku
Kontakt:

Post autor: pitikuku »

ech albo może kolega naucz się niemieckiego i wejdź na str. magury - tam jest wszystko opowiedziane dokładnie jak się takie pierdółki robi. po angielsku też jest więc o co ten temat wogóle? a jak sobie sam nie radzisz to daj ze 2 bańki to ci przełożę na ojczysty w wolnej chwili :D
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

Gihul, ja u siebie rozwiazalem klopot magur [wyrywanie kabli z zacisku ] w sposob nastepujacy :

Przy klamce masz taki gwint dzieki ktoremu mozesz samo dzielnie skracac kabel. Niestety z tylu tego cuda juz nie ma i w momencie wyrwania kabla z zacisku musisz "teoretycznie" kupic nowy kabel.
Dorobilem taki sam gwint jak masz w klamce [mozna go tez kupic za 20 zl ] i wkrecilem go do zacisku na takiej przejsciowce. I teraz mam tak ze kabel wchodzi w gwint, gwint w przjesciowke , a przjesicowka w zacisk. I teraz jesli zerwiesz, zlamiesz, wygniesz kabel spokojnie go "wykrecasz" z zacisku obcinasz gdzie chcesz i jest cacy.

jesli cos jest nie zrozumiale odezwij sie na gadu: 1663894 moge ci tez fotki zrobic tego patentu.

ps: powaznie zacznij myslec nad jakimis korkami:)
q[]-[]ta
Kontakt:

Gihul, ja u siebie rozwiazalem klopot magur [wyrywanie kabli z zacisku ] w sposob nastepujacy :

Przy klamce masz taki gwint dzieki ktoremu mozesz samo dzielnie skracac kabel. Niestety z tylu tego cuda juz nie ma i w momencie wyrwania kabla z zacisku musisz "teoretycznie" kupic nowy kabel.
Dorobilem taki sam gwint jak masz w klamce [mozna go tez kupic za 20 zl ] i wkrecilem go do zacisku na takiej przejsciowce. I teraz mam tak ze kabel wchodzi w gwint, gwint w przjesciowke , a przjesicowka w zacisk. I teraz jesli zerwiesz, zlamiesz, wygniesz kabel spokojnie go "wykrecasz" z zacisku obcinasz gdzie chcesz i jest cacy.

jesli cos jest nie zrozumiale odezwij sie na gadu: 1663894 moge ci tez fotki zrobic tego patentu.

ps: powaznie zacznij myslec nad jakimis korkami:)
q[]-[]ta
Kontakt:

a i modulacja, ani sila hamowania nie zmienila sie oraz nie ma zadnych wyciekow
tomek_for
Kontakt:

Re: mam magurowe kłopoty ;]

Post autor: tomek_for »

gihul pisze:mam magure silwer i ostatnio jak wyglebiłem to pekł mi przewód który łączy tłoczki ale od kumpla okazyjenie ,,,,,,,,, pomysł żeby włozyć końcuwke przewodu do wżątku tak zeby stał sie bardziej plastyczny tylko niewiem czy to dobry pomysł;]
z gury dzieki
na spoko kazdy sposob jest dobry zeby wszedl przewod, jak ci wejdzie to spoko jak nie, to czeka sie ciezki czas krecenia, kombinerkami albo cyms co mozna chwicic przewod, musiz dociskac i wkrecac
ODPOWIEDZ