Obracająca sie rura sterowa w koronie DJ

grochowa
Kontakt:

Obracająca sie rura sterowa w koronie DJ

Post autor: grochowa »

Mam DJ 3 2005, rura sterowa obraca sie w koronie. Zrobilem kropke na koronie i rurze wiec kwestja mostka odpada. Jak i gdzie to naprawic ?
Kamol
Kontakt:

Post autor: Kamol »

na gware, a jak nie uznają to $^#$@@&%&&*$@#%#%&$@#%$ i tyle :P
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
Majsturbator
Kontakt:

Post autor: Majsturbator »

masz wałka mialem ten sam problem i wiem co zrobic:P:P wiec tak dotaczasz pare mikrometrow wieksza rure sterowa tak zeby sie nei miescila w koronie bierzesz ciekly wodór najlepiej i chlodzisz w nim rure sterową nastepnie zozgrzewasz palnikiem acetylenowym korone tak zeby sie na maxa rozgrzala ale nei odkształcila biezrzesz zimna rure i wbijasz w korone jak rura sie ociepli a korona ostudzi one idelanie do siebie przylegna i nawet czolgiem tego nie ruszysz ....dziekuje
śmierc pozerom i komercji
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

O kurde, to coś nowego :|
http://dhcyc.pinkbike.com
grochowa
Kontakt:

Post autor: grochowa »

Powiedziano mi ze powinienem ta rure wprasowac jeszcze raz w korone, jaka powinna byc sila nacisku prasy ?
Majsturbator
Kontakt:

Post autor: Majsturbator »

tego nie wiem ale wiem ze wprasowanie ci nie wyjdzie chyab ze zrobisz to na specjalnym kleju technicznym i skleisz to na goraco jest jeszcze ewentualnosc ze gniazdo ci sie rozbiło wtedy powyzszy sposob ktory pisalem jest jedynym :D pozdro a sila prasy powinna byc taka zeby rura wchodzila wolno ale jaka to ci nei powiem bo to zalezy od wielu czynnikow:)
śmierc pozerom i komercji
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

skontaktuj sie z gregoria... zrobili tam rure znajomemu do stance ostatnio... wiec dadza rade, on placil za wszystko (wykonanie+nowa rura od bombera) za ok 100pln..

pozdro ziomki

pfc4............jeeeee
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
ODPOWIEDZ