Co myslicie o MANITOU BLACK ??
ja mam black'a sport z 03r. i nadal mi dziala okej, zaliczalem dropa na agrykoli - niewazne w jakim stanie on byl. polecam blacka bo wcale sie tak nie niszczy jak to niektorzy twierdza, wrecz przeciwnie, czasami wiecej wytrzymuje niz DJ 3,2,1. co do mantkamentow to moge powiedziec ze tlumienie padlo po pol roku uzytkowania - na stair gap'ie.
Fukai
heh mmi tez padły tłumiki ale mam mowe i tylko ci cie wydaje ze jest zamięki jest idealny tylko raz mi dobił (przelaciany 3m drop ) ale siła była potęzna po dobiciu reka mi spadła z kiery ale nic mu nie było a ja btłm poturbowany. black ma super prace a psylo jest za twardy a i tak go łatwiej dobic:P
-
- Kontakt:
ja mam black compa do sprzedania za 500 zl.skok regulowany 120 /100.regulacja naprezenia wstepnego i regulacja tlumienia.Mam do niego jeszcze karte gwarancyjną ale nie wiem czy jeszcze wogole jest.Amor utrzymany miodzio,zadnych rys na goleniach jedynie lekkkie niewidoczne otarcia.Co do jego pracy to jest tak.Amor chodzi ladnie jak sie o niego dba tzn smaruje tuleje raz na jakis czas zajzy do srodka wpusci troche towotu.Jezeli amor sie zatrze to juz dupa.
Jezeli jestes zainteresowany wal na gg 4081471
POZDRO
Jezeli jestes zainteresowany wal na gg 4081471
POZDRO
jadzie !!
Co którzy piszą, że jest straszny ujeżdżali go pewnie przez pięć minut... I do tego nasłuchali się ile to roboty trzeba w niego włożyć :/
Moim zdaniem jest to rewelacyjny amor pozbawiony wad produkcyjnych jak słynny już DJ i jego korona pękająca w 2003 nie wiadomo czemu, a w 2004 jeśli nie miałeś wkręconej śruby na błotnik, to rozkład sił był... bla bla bla
Mam manitou Black Comp z 2003, ma więcej regulacji niż nowsze modele :] do tego mam wymieniony tłumik z TPC na SPV :D
Dzięki temu amorek wybiera też mniejsze nierówności podczas szybkiej jazdy.
Muszę powiedzieć, że pomimo mojej masy (85) i sporych skoków, amor nigdy nie dobił.
Polecam go wszystkim zaczynającym skakanie, lub jeżdżacym nieco ostrzej.
Moim zdaniem jest to rewelacyjny amor pozbawiony wad produkcyjnych jak słynny już DJ i jego korona pękająca w 2003 nie wiadomo czemu, a w 2004 jeśli nie miałeś wkręconej śruby na błotnik, to rozkład sił był... bla bla bla
Mam manitou Black Comp z 2003, ma więcej regulacji niż nowsze modele :] do tego mam wymieniony tłumik z TPC na SPV :D
Dzięki temu amorek wybiera też mniejsze nierówności podczas szybkiej jazdy.
Muszę powiedzieć, że pomimo mojej masy (85) i sporych skoków, amor nigdy nie dobił.
Polecam go wszystkim zaczynającym skakanie, lub jeżdżacym nieco ostrzej.
. : MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ : .
-
- Kontakt:
black to jeden z najlepszych amortyzatorow do xc. wzglednie tani, lekki i zajebiscie mocny. swietnie sprawuje sie w 4x a nawet fr.
niestety powstalo jakies idiotyczne przekonanie ze blacki sa ch.ujowe. w wawie wiekszosc napotkanych "specow" powie ci ze to gowno, syf, bierz dj etc.
tymczasem sprzet jest naprawde dobry, ma rewelacyjny stosunek wagi do wytrzymalosci. nie raz zdarzaly sie sytuacje gdy ktos lapal niedolota przednim kolem na dircie, black sie zginal w pol... a pozniej sie okazywalo ze wychodzil dzieki temu nieuszkodzony.
kolejna sprawa jest fakt, ze to nei jest marcok z opoen bath ale amortyzator ktory trzeba smarowac. wzamian za to, jak juz ktos slusznie wspomnial, pozbawiony jest fabrycznych bledow (w przeciwienstie do np. dj).
smialo moge powiedziec ze spotkalem juz conajmniej kilkunastu przyglupow, ktorzy kurwili na blacka jak tylko mogli: bo luzy zlapal, bo zle pracuje, bo costam. na pytanie ile go maja i czy smarowali odpowiedz zwykle brzmiala "2 lata, a po co?"
n/c :)
reasumujac - jest to dobry sprzet dla ludzi ktorzy potrafia sie z nim obchodzic. gwarancja rowniez dziala calkiem przyzwoicie. slabym punktem sa tlumiki, ktore lubia sie czasem zepsuc - ale coz, projektowali blacka z mysla o xc ;)
niestety powstalo jakies idiotyczne przekonanie ze blacki sa ch.ujowe. w wawie wiekszosc napotkanych "specow" powie ci ze to gowno, syf, bierz dj etc.
tymczasem sprzet jest naprawde dobry, ma rewelacyjny stosunek wagi do wytrzymalosci. nie raz zdarzaly sie sytuacje gdy ktos lapal niedolota przednim kolem na dircie, black sie zginal w pol... a pozniej sie okazywalo ze wychodzil dzieki temu nieuszkodzony.
kolejna sprawa jest fakt, ze to nei jest marcok z opoen bath ale amortyzator ktory trzeba smarowac. wzamian za to, jak juz ktos slusznie wspomnial, pozbawiony jest fabrycznych bledow (w przeciwienstie do np. dj).
smialo moge powiedziec ze spotkalem juz conajmniej kilkunastu przyglupow, ktorzy kurwili na blacka jak tylko mogli: bo luzy zlapal, bo zle pracuje, bo costam. na pytanie ile go maja i czy smarowali odpowiedz zwykle brzmiala "2 lata, a po co?"
n/c :)
reasumujac - jest to dobry sprzet dla ludzi ktorzy potrafia sie z nim obchodzic. gwarancja rowniez dziala calkiem przyzwoicie. slabym punktem sa tlumiki, ktore lubia sie czasem zepsuc - ale coz, projektowali blacka z mysla o xc ;)
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
-
- Kontakt:
mi sie na tym moim blacku obrze jeździło:D a teraz na cześci sprzedam go za 280zł do neg.:D pozdr. kontakt mail: pawianbiker@op.pl lub gg 6813189
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/