Witam wszystkich.Mam takie pytanko - problem :
1) jak dokladnie zalac i odpowietrzyc hayesa hfx9 (ale potrzebuje instrukcje krok po kroku :/ ) oraz gdzie moge kupic tanio przewod do niego i koncowki
2) jaki amortyzator polecalibyscie do FR, moja ramka do Dangerous Mike FR2.0
Zastanawiam sie nad Rock Shokiem Boxxxerem , Marzocchim Juniorem T , DNM USD 180 , Manitou Sherman
Musi to byc amor koniecznie pod qr20 !!
Pozdrawiam wszystkich i dzieki za pomoc !!
P.s: jezeli to mozliwe to prosilbym o odpowiedz na maila poniewaz nie mam kompa w domu a w szkole facet nieco sie pruje za ogladanie innych stron niz skrzynka pocztowa ;/
Dzieks i pozdro !!
DWA PYTANIA
-
- Kontakt:
1 )masz instrukcje na stronie hayesa, bodajze pod nazwa bleeding. czesci mozesz kupic w www.cyklotur.com
2) nie sherman, nie dnm.
Jedno pytanie:
emaila mamy zgadnac?
2) nie sherman, nie dnm.
Jedno pytanie:
emaila mamy zgadnac?
www.trialshop.pl
Co do odpowietrzania to:
- (jesli hamulec jest załozony na kiere i na tarcze) obracasz klamkę koreczkiem do góry
- wyciągasz koreczek
- naciskasz delkatnie klamke i sprawzasz czy nie leci płyn (widzisz przez to ile go brakuje
- wstrzykujesz strzykawką tyle płynu ile brakuje do max pojemnosci
- naciskasz klamke kilka razy
- czekasz aż całe powietrze "wyjdzie" do góry (ja poprostu zostawiłem rower na 2h )
- dolewasz ile tam płynu brakuje i ciskasz jeszcze troche klamką
- zatykasz koreczek
-znów mahasz klamką
-KONIEC
Co do zalewana to jeszcze tego nie robiłem ale proponuje w taki sam sposób jak przy odpowietrzaniu wstrzknąć płun strzykawką na kilka razy.
UWAGA NIE MOŻESZ PRZY TYM POLAĆ ANI TARCZY ANI KLOCKÓW PŁYNEM HAMULCOWYM BO NIE BĘDZIE HAMOWAŁ A TRUDNO TO ZETRZEĆ.
Poza tym używaj płynu DOT 4
- (jesli hamulec jest załozony na kiere i na tarcze) obracasz klamkę koreczkiem do góry
- wyciągasz koreczek
- naciskasz delkatnie klamke i sprawzasz czy nie leci płyn (widzisz przez to ile go brakuje
- wstrzykujesz strzykawką tyle płynu ile brakuje do max pojemnosci
- naciskasz klamke kilka razy
- czekasz aż całe powietrze "wyjdzie" do góry (ja poprostu zostawiłem rower na 2h )
- dolewasz ile tam płynu brakuje i ciskasz jeszcze troche klamką
- zatykasz koreczek
-znów mahasz klamką
-KONIEC
Co do zalewana to jeszcze tego nie robiłem ale proponuje w taki sam sposób jak przy odpowietrzaniu wstrzknąć płun strzykawką na kilka razy.
UWAGA NIE MOŻESZ PRZY TYM POLAĆ ANI TARCZY ANI KLOCKÓW PŁYNEM HAMULCOWYM BO NIE BĘDZIE HAMOWAŁ A TRUDNO TO ZETRZEĆ.
Poza tym używaj płynu DOT 4
-
- Kontakt:
Sorka :D bez kitu , tu nie podaje emaila :)Inur pisze:1 )masz instrukcje na stronie hayesa, bodajze pod nazwa bleeding. czesci mozesz kupic w www.cyklotur.com
2) nie sherman, nie dnm.
Jedno pytanie:
emaila mamy zgadnac?
Moj email : zubrze_oko@o2.pl
Ktos jeszcze ma jakies propozycje co do amortyzatora ??