wywalanie opaski z tlumika bylo bardzo glupim pomyslem,amor totalnie nie mial tluumienia, wymiana oleju (5/10W MOTOREX 30zl 500ml) nie pomogla wiec papierem sciernym zmiejszylem grubosc opaski o polowe - polepszylo jednak w bardzo malo widoczny sposob, sukcese zagwarantowalo odlanie gdzie s polowy oleju - czym mniej tym mniejsze tlumienie. uzyskana charakterystyka okazala sie rewelacyjna:
= male tlumienie i zwiekszona szybkosc i czulosc amora przy poczatkowym ugieciu
=oraz wieksze tlumienie (jak przed operacja prawie) przy duzym ugieciu amora - wieksza szybkosc,skoki
ja u siebie mam leprzy patent
wyjolem opaske, dociolem z tej opaski 4 kawalki po 7 mm szerokosci
przykleilem na super glue w rownych odstepach w miejsce opaski
olej mam 5W
dawidek ale ty PIEEEEEEEER$OLNE tarcze sprzedajesz!!! Wiesz ile to jest 180" ? to jest przeszlo 4,5m!!!! jasny gwint ten twoj rower jezdzi na oponach czy na tarczach ob juz sam nie wiem :P
a nie lepiej uciąć opaske bardziej? Zeby była wieksza przerwa? Olej będzie szybciej przepływal. Jezeli bedzie nadal zaduze tłumienei to ucinamy znowu wiecej...i tak do skutku:>
siwy-84 pisze:ja u siebie mam leprzy patent
wyjolem opaske, dociolem z tej opaski 4 kawalki po 7 mm szerokosci
przykleilem na super glue w rownych odstepach w miejsce opaski
olej mam 5W
spoko pomysl, taz tak myslalem podobnie ale nie wpadlem na klej :)
Chłopaki też wam przestaje duro pracować jak jest zimno. Wczoraj taka akcja: smigam sobie w nocy, było cos około 6 stopni i mi ze 130mm wchodziło może z 15mm na lądowaniu, Czy to olej czy sie coś spiepszyło, ale jak jest ciepło to nawet pracuje.
Co wy na to??
Bombell pisze:Chłopaki też wam przestaje duro pracować jak jest zimno. Wczoraj taka akcja: smigam sobie w nocy, było cos około 6 stopni i mi ze 130mm wchodziło może z 15mm na lądowaniu, Czy to olej czy sie coś spiepszyło, ale jak jest ciepło to nawet pracuje.
Co wy na to??
To jest niestety charakterystyczne dla DURO, przy niskich temperaturach jeździ się jak na sztywniaku ...