Tor 4X, co robić żeby stworzyć ??

gordek
Kontakt:

Tor 4X, co robić żeby stworzyć ??

Post autor: gordek »

Witam. W wielu miejscach takie tory są, w wielu się budują, więc i pomyślałem żeby u mnie w miescie mogloby cos powstac. Tylko co zrobic zeby dostać na to miejsce, pozwolenie itp? Co napisac i do kogo to zanieść, do burmistrza, rady miasta? Gdybysmy dostali jakies fajne miejsce, można by zrobic całkiem fajny tor 4x, a obok jakies 2 sekcje dirtów, jedna hopek z dziurami, druga stolików.

Pomysł wydaje mi sie fajny, tylko trudny do wykonania. A więc jeśli ktoś już takie coś załatwiał, to co do kogo pisał, z kim takie coś załatwiac ? I czy można by liczyć też na jakąś pomoc miasta ? np. koparka, albo troche ziemi ? Chodz najbardziej chodzi mi o miejsce, bo zawsze rękoma można coś wykopać. Jaką forme musi miec takie pismo, czy opłaca się zbierac jakies podpisy albo cos takiego ? Bardzo proszę o podpowiedzi. Z góry dzięki :]
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Popierwsze poszkuja podobne sprawny na forum juz byly wiec jakies info bedzie mial.Skad w ogole jestes ?

Trzeba miec zezwolenie z urzedu miasta na budowe toru oraz rzecz jasna teren od nich. Nie licz na zadna pomoc finansowa ani kpperka czy cos takiego , o ile w ogole sie zgodza na zbudowanie czegos to bedzie cud. Popracie zwiazku kolarskiego , klubu jakiegos , patronat sklepu itp rzeczy na pewno sie przydadza. No i najwazniejsze trzeba miec projekt , konkrety na wykonanie tego i trzeba byc pelnoletnim zeby ktos z toba rozmawial w ogole.
www.mm-foto.pl
gordek
Kontakt:

z Tomaszowa Lubelskiego. Na koparke może udało by się zrzucić, na poparcie jednego sklepu może moglibyśmy liczyc, (grosza to raczej od nich nie wyciągnie, ale liczy sie fakt, ze ktos jest za tym). Pełnoletniego też by się załatwiło, plan też by sie jakos zrobilo. Tylko co zrobić zeby miec to zezwolenie urzędu miasta ?
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

wszystko to co wczesniej sam napisales ;]

jak pojdzie i powiesz co chcesz zrobic nikt sie nie zgodzi , jak powiesz ze np. masz poparcie , zbierze podpisy , pokaze wstepny projekt , przedstawisz ze masz sprzet i mozliwosci do zrobienia i powiesz im ze to ich nie nie bedzie kosztowalo ( miasto ) t wtedy moze liczyc na zezwolenie i teren ale to nie od reki.

projekt to nie ma byc rysunek na kartce , poza tym rozejrzyj sie po miscie i pomysl gdzie to moglo by byc i np. przedstaw ten projekt w oparciu o dany teren z mozliwosc budowy na innym miejscu . Okresl wymagania minimalne co do terenu ( wiadomo ze nei wszedzie da si etor zrobic ).

no i to tak ogolnie bym powiedzial ;]
www.mm-foto.pl
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

było o tym :) poszukaj dobrze.. bo to jest bnaprawde wiele pisania ... i nie chce mi sie po raz kolejny pisac trzydziesto centymetrowego posta :)
maciek987
Kontakt:

Post autor: maciek987 »

Po pierwsze musisz wiedziec kogo jest teren czy miasta, gminy czy tam kogos innego.Po drugie musisz zdobyc pozwolenie imozesz zabierać się do prace.
maciek987
Kontakt:

A tak wogule to by mógł kotś da napisane tak,ie pisemko jakie by trzeba dac lub wysłać.
gordek
Kontakt:

a mógłby ktoś polecić jakiś łatwy, mało skomplikowany program którym można zaprojektować tor. Chodzi mi o cos takiego jak na tych rysunkach: http://www.hcfr.pl/naczo/Lodowiec2005.jpg
http://dhost.info/radacz/grafika/4cross_v2.JPG

Czyli coś co później można wydrukować, i pokazać komuś. Tylko nie paint, cos ciut bardziej zaawansowanego :] Żeby mógł powstać efekt jak na tym planie: http://dhost.info/radacz/grafika/4cross_v2.JPG
maciek987
Kontakt:

gordek no właśnie(popieram). Tylko taki którego obsługi mógł bym sie nauczyć w jaiś tydzień i wmiare możliwości to po polsku.No i jakiś link do zassania.
ODPOWIEDZ