zabezpieczenie roweru, kradziez itp

skane
Kontakt:

zabezpieczenie roweru, kradziez itp

Post autor: skane »

jak uchronic sie przed kradzieza? jakie zabezpieczenia stosujecie? i czy odchodzicie od swojego bika dalej niz 10 metrów:D
ja mam u locka i sie z niego ciesze

pzdr
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Mysleć, myśleć i jeszcze raz mysleć zanim sie gdzieś rower zostawi np. przed sklepem co jest dla mnie totalnym debilstwem
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

Zadne zabezpieczenie nie pomoze jezeli stracisz rower z zasiegu wzroku, na dluzej niz 10sekund.
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Mozg, noz, twarde piesci.

Brakuje mi tych ostatnich wiec staram sie myslec, a na naprawde extremalne sytuacje trzymam noz.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Najlepiej przykuć się do Bika.... żadne zabezpieczenie nie uchroni przed kradzieżą..........
bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

Najlepiej mieć dobre pożądne zapięcie i do tego jak na chcwilę zostawiasz rower przed sklepem kombinujesz z przerzutkami i tak aby było coś pomieszane.Miałeś na 6 to zrzucasz na 1 ale samą linką tak samo z przodu.Jak ktoś ma magure HS 33 to może skręcić klocki tym czerwonym gówienkiem.

A najlepiej to nie zostawiać wogóle!!!!
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
luk4szm
Kontakt:

Post autor: luk4szm »

Nie schodzic z roweru nawet na sekunde i jak sie widzi wieksza grupe nieprzyjacielska to omijac ich na 10metrow...
niezawodne zabezpieczenie
luk4szm
> Zielony <
Kontakt:

Post autor: > Zielony < »

Ja do sklepu wchodze z rowerem, a jak gdzies musze jachec i przypiac rower, to biore stary rower
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
Suchy G-ce
Kontakt:

Post autor: Suchy G-ce »

ja go zawsze mam na oku nigdy nie spuszczam z oczu, a przy sobie zawsze mam zel pieprzowy :D:D
Kupie pompke do amora !!
gg: 2568599
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

A ja swój rowerek zawsze zostawiam przypięty u-lockiem, dodatkowo w miare mozliwości staram sie go nie spuszczać z oczu, a jak czekam na coś dłużej to co jakiś czas wychodze i sprawdzam czy coś się nie dzieje... Poza tym staram się zawsze udobruchać właścicieli sklepów itp itd..., że jeżeli jest gdzie w srodku zostawić to wprowadzam do środka (zawsze puki co się zgadzali, a czasem nawet sami proponowali) , albo porpostu rower zostawiam przed kamerą :D Natomiast jak jade do szkoły - rower jak zostawiam na stojaku, to zawsze centralnie przed kamerą i upycham go na hamca między inne rowery ; lub mam układ z portierką i chowam go do niej do schowka i przypinam do grzejnika+ zamykam na klucz schowek :]

Gdy podczas jazdy coś się dzieje -widze z daleka jakąś większą niebezpieczną grupę, to jade objazdem ; jak nie mam objazdu albo jest sytuacja podbramkowa, to cisne ile wlezie -zawsze uciekają na boki (raz mnie próowano jak jeszcze miałem kelly'sa oszyć to kolesie jak sie zorientowali ze nie popuszcze ledwo co w krzaki prysneli -dobilem budzikiem do 50 :d )

Wyniki : nigdy mi jeszcze nie zaszyto roweru

Pozdrawiam!!!

sudi
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Bikes_Shop
Kontakt:

Post autor: Bikes_Shop »

ja nie mam locka nic zawsze sie łąduje z rowerem do sklepu
www.bikes-shop.pl
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

żadne zabezpieczenie ci nie pomoże, nic i apsolutnie nic ci nie pomoże. roweru nie można nigdzie zostawiać, nawet zapiętego na tytanową kłudkę, straciłem już rower i coś o tym wiem ,a był zapięty przed kamerą :/ ja rower wprowadzam do sklepu, jak coś mają to ide do innego
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
Nemero
Kontakt:

Post autor: Nemero »

http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
skane
Kontakt:

Post autor: skane »

slyszalem tez o sposobie polegajacym na tym ze bierzesz jakies 15 metrow mocnej linki przypinasz z tylu do bika i troche ja maskujesz i jak zlodziej sie rozpedzi to po 15 metrach czeka go niespodzianka:D mozna jeszcze odkrecic przednie kolo ale mozesz sobie wtedy obrecz zjechac pzdr
http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=skan3
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

ja mam go zawsze pod reka chyba ze jestem w rowerowym to zostawiam go przed.miasto kolo 65 tys mieszkancow i nietrudno jest u mnie znalezc kradzione rzeczy.kumplowi zajebali przypieta dualowke i kolesia juz mamy teraz czekamy tylko na okazje.kiedys widzialem test roznych zabezpieczen identycznych jak w rowerach ale montowanych w motorach i w wiekszosci przypadkow do 10 s koles otwieral.nieporadzil sobie chyba tylko z jednym ale w koncu go rozwiercil.
DarkFury
Kontakt:

Post autor: DarkFury »

ja nie zostawiam roweru nigdzie,bo w Polsce skroją wszystkow 10 sekund, chyba że kumpel popilnuje jak tankujemy wode jakąś w sklepie, a jak jestem sam to wchodze z maszyną do sklepu, ludzie już przywykli.
pozdro zapinacze :)
adrenalina w życiu niezbędna jest !
ODPOWIEDZ