Kaseta XTR

WaR_Mach!nE
Kontakt:

Kaseta XTR

Post autor: WaR_Mach!nE »

Witam
Ostatnio doszłem do wniosku że najwyższa pora na zmiane kasety ...
Przegladam sobie allegro i widze http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=69441306
No i jestem ciekaw jak z tymi tytanowymi zebatkami..jak z ich podatnoscią na zużycie...Czy wytżymają wieccej od takiej standardowej stalowej\aluminiowej??
Cena troche spora...ale czego sie nierobi dla tytanu :P
ew. Jakie inne fajne kasety polecacie ?? No albo może ktos z waas ma do opchniecia jakąś fajną kasete?? chodzi głównie aby była jak najwytrzymalsza...
PheNomEnoN

http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=672456
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Tytan ma to do siebie ze jest mega wytrzymały :D Ale 400zł za kasetę to przesada :]
WaR_Mach!nE
Kontakt:

eeeetaam zapomnijmy na chwile o cenach... :P
I jak wie ktoś coś ??
PheNomEnoN

xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

WaR_Mach!nE Ale tylko 4 pierwsze zębatki wykonane z tytanu chyba...

"CZTERY NAJWIĘKSZE KORONKI WYKONANE Z TYTANU"

nie wiadomo z czego są te mniejsze, bo teotretycznie najmniejsze sie najbardziej niszcza bo na nich częsciej sie śmiga.
zegarek
Kontakt:

Post autor: zegarek »

taka mozna dostac za 199zł ale nie pamięam gdzie ją widziłem
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

mozna starsze rozczniki dostac po 200-250 zl nowe , zwlaszcza te pod 8.

Koronki tylko najmniejsze 3-4 za zrobione z tytanu reszta jak wszedzie czyli stal. Kasety XTR z tego czytalem na inncyh forach maja tendencje do szybszego zuzywania , trzeba dobry lancuch dobrac.

Jak nie jezdzisz w XC/ maraton i nie odchudzasz roweru daruj sobie :)

Kaseta Sram 5.0 wazy okolo 250-260g ( 11-28 np ) i kosztuje malo i jest dobra , do tego lancuch srama a po sezonie wymiana i spokoj.
www.mm-foto.pl
zegarek
Kontakt:

Post autor: zegarek »

ale ja widziałem za 199 kasete z tego roku:P lol mogłem ją kupić gdybym wiedział ze takie są ceny
poszukaj w rowerowy albo na allegro na bank cos ciekawego znajdziessz
WaR_Mach!nE
Kontakt:

Heh no może w sumie kupie na zime jakiegoś SRAMA..miałem kasete Srama 7.0 i chodziła fajnie...tyle ze była aluminiowa..i umarła :/ W sumie jak by sie zastanowic to trodszke szkoda XTR na zime... Teraz pytanie nowe SRAM jakiś czy SHitMano Deore :P Ł ańcuch juz mam sramowki ....
PheNomEnoN

maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

ja mam taka xtr w rowerze powiedzmy na szose . no faktycznie zebatki sa z tytanu itd male z alu wymienne , czy ja wiem chyba bym nie placil drugi raz tyle za nia Xt jest wystaraczajaca i tez juz ma 5 ramienny pajak ( dodam ze gdy mialem kasete z XT z 4 ramiennym pajakiem wygialem przy depnieciu 2 zebatki najwieksze ... a te z 5 ramiennym jak i ten XTR sa sztywniejsze i stykna jak najbardziej :) pozdrawiam aha i co do zimy to se kup nawet najzwyklejszego srama na 9 bo chyba ci o to chodzi za chyba 120 zł jest jakis jesli koniecznie to ma byc sram ,,,
tomek_for
Kontakt:

Post autor: tomek_for »

tylko polecic jakmasz kase nie bedziesz zalowal tylko obowiazkowo do tej kasety lancuch shimanowski, nie zakladaj innych, najlepiej ta kaseta pracuje pod shimanowskim lancuchem
ODPOWIEDZ