Wierchomla: jest projekt toru do 4XCross
Wierchomla: jest projekt toru do 4XCross
Usytuowanie w połowie trasy DH.
Początek toru na wysokości drugiej sekcji z kamieni przy górnej stacji wyciągu FIEDOR.
Koniec toru na wysokości szałasu gastronomicznego.
Długość toru to około 300 metrów.
Przewyższenie 40 metrów
Na trasie będzie 13 przeszkód.
Trasa jest sztucznie oświetlona.
Projekt zakłada włącznie fragmentu toru 4Xcross do trasy DH.
Co wy na to????
Prosimy o uwagi!!!
Rzecznik Prasowy Stacji
Początek toru na wysokości drugiej sekcji z kamieni przy górnej stacji wyciągu FIEDOR.
Koniec toru na wysokości szałasu gastronomicznego.
Długość toru to około 300 metrów.
Przewyższenie 40 metrów
Na trasie będzie 13 przeszkód.
Trasa jest sztucznie oświetlona.
Projekt zakłada włącznie fragmentu toru 4Xcross do trasy DH.
Co wy na to????
Prosimy o uwagi!!!
Rzecznik Prasowy Stacji
piotr
Re: Wierchomla: jest projekt toru do 4XC
Super !!!
kolejny dowod na to ze wierchomla staje sie polskim whistler :D
pokazcie jakies projekty albo zdjecia :D
kolejny dowod na to ze wierchomla staje sie polskim whistler :D
pokazcie jakies projekty albo zdjecia :D
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
Dirty na takim stoku??!! Zwariowaliście!!! Ale wracając do tego jak rozwija się Wierchomla jest to bardzo wysoki poziom!!! Cieszymy się bardzo oczywiście a w miarę upływu czasu można jeszcze parę tras do DH wytyczyć i jakiś SLOPSTYLE. Ale na wszystko przyjdzie odpowiednia pora. Rozmawiałm osobiście z właścicielem stacji jest to bardzo konkretny człowiek. Pytał mnie co w trasie można by było zmienić i czy mi się podoba, powiedziałem co można zmienić to ten Pan powiedział że nie ma problemu. Dostałem od niego zaproszenie żebym wpadł powiedział że da wyciąg za darmo na te parę dni , kilku ludzi i ja tylko przejdę trasę pokaże co trzeba zmienić a oni to zrobią. Powiedział nawet że jeśli chcemy da nam koparkę. Niestety zabrakło czasu :( Bardzo konkretny człowiek pozytywnie na nas nastawiony, z którym da się bardzo dużo załatwić. Stacja na Wierchomli idzie w bardzo dobrym kierunku i to ona staje się polskim centum kolarstwa extremalnego. Całe to miasteczko bardzo pozytywnie jest na nas nastawione. Jak byłem tam na zawodach można było rozłatować stres przez inne zajęcia które tam organizowano. Było poprosty mega wypas!!!! Napewno tam będę bardzo często jeździł mimo że mam 300km. Panie Piotr07 Wierchomla idzie w bardzo dobrym kierunku, staje się bardzo zaawansowanym miejscem do uprawiana kolarstwa extremalnego. Oby tak dalej i życzę powodzenia w rozbudowie całego ośrodku. Pozdrawiam!!!!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=54678
Aha a co do uwag wydaje mi się żeby można było ten tor troszkę powykręcać tzn porobić parę zakretów aby nie było takiej prostki z przeszkodami tylko kilka prostych odcinków a między nimi zakręty. Dlatego że na tej prostce która jest na zdjęci będzie trzeba robic bardzo duże przeszkody bo prędkość będzie bardzo wysoka gdyż pojedzie się tylko w dół a jeśli będą zakręty to będzie się na nich wytracać prędkość przez co można zrobić mniejsze przeszkody ale trudniejsze technicznie. Takie jest moje zdanie.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=54678
Panie Piotrze,ja sie na tym co prawda nie znam zbytnio ale wg mnie:
1)jak juz napisal ktos wyzej powinno sie zrobic kilka zakretow,
2)moze troche dluzsza ja zrobcie?450-500m?
3)jesli byly by tam jakies wieksze hopy (typu np .kilkumetrowe double) to powinno byc miejsce zeby ludzie nie pewni swych umiejetnosci mogli ta przeszkode objechac
jesli moglby Pan rozwinac haslo "13 przeszkod" to bylo by fajnie :)
pozdrawiam
1)jak juz napisal ktos wyzej powinno sie zrobic kilka zakretow,
2)moze troche dluzsza ja zrobcie?450-500m?
3)jesli byly by tam jakies wieksze hopy (typu np .kilkumetrowe double) to powinno byc miejsce zeby ludzie nie pewni swych umiejetnosci mogli ta przeszkode objechac
jesli moglby Pan rozwinac haslo "13 przeszkod" to bylo by fajnie :)
pozdrawiam
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
wujo nie wiem jakie tam jest nachylenie ale mysle ze ludzie z Wierchomli napewno znalezli by miejscowke do zrobienia kilku ciekawych sekcji dirtu
widac Oni widza w tym sporcie przyszlosc no i zawsze jakies zarobki z tego maja
trzeba zauwazyc ze 1 biker z samego wyciagu w jednego dnia korzysta kilkanascie razy, a przecietny turysta wjezdza na gore tylko raz
widac Oni widza w tym sporcie przyszlosc no i zawsze jakies zarobki z tego maja
trzeba zauwazyc ze 1 biker z samego wyciagu w jednego dnia korzysta kilkanascie razy, a przecietny turysta wjezdza na gore tylko raz
Dla mnie idealem jest tor taki jak na Adidas Slopestyle - powinien byc tylko troszke bardziej zroznicowany pod wzgledem przeszkod. Gdyby cos takiego powstalo w Wierchomlii (chociaz tor do 4x - od czegos trzeba zaczac), moze na to samo wpadli by inni wlasciciele stokow i wyciagow narciarskich, praktycznie nie uzywanych w lecie.
Z tego co widze jest coraz lepiej - tylko czemu w Krakowie nadal nie ma legalnego toru?:)
Z tego co widze jest coraz lepiej - tylko czemu w Krakowie nadal nie ma legalnego toru?:)
a jaki podrzuce tu jeszcze jeden pomysl-Panie Piotrze prosze przemyslec rzecz nastepujaca:
sciagnac na Wierchomle kilku czolowych zawodnikow 4x (np. Cosmosa ;p),zapewnic im darmowe karnety i dach nad glowa na powiedzmy 3-4 dni,przydzielic im jakiegos czlowieka z zarzadu ktoremu beda przekazywac swoje uwagi i w ten sposob moze powstac naprawde dobry tor 4x gdyz stworzony przez ludzi ktorzy sie na tym po prostu znaja.
sciagnac na Wierchomle kilku czolowych zawodnikow 4x (np. Cosmosa ;p),zapewnic im darmowe karnety i dach nad glowa na powiedzmy 3-4 dni,przydzielic im jakiegos czlowieka z zarzadu ktoremu beda przekazywac swoje uwagi i w ten sposob moze powstac naprawde dobry tor 4x gdyz stworzony przez ludzi ktorzy sie na tym po prostu znaja.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
pomysł super!!
pozdro
też dobry pomysł tylko żeby nie zaczeły sie kłutnie kto ma jechać i czemu akurat on.najlepiej by było gdyby bikerze którzy uczestniczyli w zawodach za granicą i na nie jednym torze jeździli wzięli by w tym udział,wtedy by była szansa na tor na wysokim poziomie (oczywiście objazy do przeszkód żeby każdy mógł pośmigać :) )piotrex pisze:sciagnac na Wierchomle kilku czolowych zawodnikow 4x (np. Cosmosa ;p),zapewnic im darmowe karnety i dach nad glowa na powiedzmy 3-4 dni,przydzielic im jakiegos czlowieka z zarzadu ktoremu beda przekazywac swoje uwagi i w ten sposob moze powstac naprawde dobry tor 4x gdyz stworzony przez ludzi ktorzy sie na tym po prostu znaja.
pozdro