rama do streetu
rama do streetu
Cześć zastanawiam się nad ramą. Służyłaby jako poduszka ofc:)). A tak na serio potrzebuję ramę do streetu. Od czasu do czasu także na dircie pohasam, ale głównie chodzi mi o street. Moje wymagania co do ramy:
1. Cena max 900 zł
2. Mam 188 cm wzrostu więc niech ci wysocy się wypowadają:), bo na niektórych tłuke kolanami o kierownice
3. Powinno się na niej łatwo bunnego robić
4. Problem wyrywania przedniego koła mnie nie dotyczy:)
5. w miarę lekka i wytrzymała
6. Mile widziane produkty markowe z długa gwarancją:)
Zastanawiam się na Agangiem 24:00, Agangiem PM, Leaderfox Dragstarem, NS Streetlegal i DC Amstaff.
Co o nich sądzicie? Jaki rozmiar ramy byłby dla mnie najlepszy? może jakieś inne propozycje?
ps. to bdzie mój pierwszy rower więc mnie nie zjedźcie:)
1. Cena max 900 zł
2. Mam 188 cm wzrostu więc niech ci wysocy się wypowadają:), bo na niektórych tłuke kolanami o kierownice
3. Powinno się na niej łatwo bunnego robić
4. Problem wyrywania przedniego koła mnie nie dotyczy:)
5. w miarę lekka i wytrzymała
6. Mile widziane produkty markowe z długa gwarancją:)
Zastanawiam się na Agangiem 24:00, Agangiem PM, Leaderfox Dragstarem, NS Streetlegal i DC Amstaff.
Co o nich sądzicie? Jaki rozmiar ramy byłby dla mnie najlepszy? może jakieś inne propozycje?
ps. to bdzie mój pierwszy rower więc mnie nie zjedźcie:)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
NORCO 250 z rowerowego
uno: jak -Przemooo-powiedzial 44cm widelki porazka
dos: model 2002 na rowerowym
tres: jest na rowerowym kilka rozmiarow roznia sie kolorem pamietam ze granatowa jest S oliwkowa L ktora ma gorna rure ponad 600mm wiec smierc koles manuala by nie zrobil na tym
cuatro: dozywotnia gwarancjia producenta buahhaha dziekuje jesli sam mialbym wysylac rame do Kanady
uno: jak -Przemooo-powiedzial 44cm widelki porazka
dos: model 2002 na rowerowym
tres: jest na rowerowym kilka rozmiarow roznia sie kolorem pamietam ze granatowa jest S oliwkowa L ktora ma gorna rure ponad 600mm wiec smierc koles manuala by nie zrobil na tym
cuatro: dozywotnia gwarancjia producenta buahhaha dziekuje jesli sam mialbym wysylac rame do Kanady
-
- Kontakt:
nikifor
ja mam ok188cm i mam Dm Dirt/street(14") i jest superowa...nie hcacze nogami ...sztyca wysunieta na jakies17cm na dluzsze dojazdy wiecej sie wysuwa i super:D:D
ja bym ci zaproponowal nastepujace ramy:
-Dm dirt street...zajebista cena(promocja 500zł) stalowa, dobra geometria
-ns streetlegal/bitch ...wyjebane ramy , cr-mo,fajna geo(szczegolnie bitch)bardzo mocne
-prodigy jonhhy bravo (14.5") dobra geometria,dosyc sztywna,mocna glowka, ...ta rama ma sens do streetu jako rozmiar 14.5" ze sztywnym widelcem albo z jakims dobrym amorem z 80mm idealne pdo street...lekkie tanie i funkcjonalne...dobra opcja by byla jescze z kolami 24" ale nie widzialem jescze takiego johnnego.
...pozdro(jesli chcesz to moge napisac fajny setup streetowki na johnnym za mala kase:D)
ja mam ok188cm i mam Dm Dirt/street(14") i jest superowa...nie hcacze nogami ...sztyca wysunieta na jakies17cm na dluzsze dojazdy wiecej sie wysuwa i super:D:D
ja bym ci zaproponowal nastepujace ramy:
-Dm dirt street...zajebista cena(promocja 500zł) stalowa, dobra geometria
-ns streetlegal/bitch ...wyjebane ramy , cr-mo,fajna geo(szczegolnie bitch)bardzo mocne
-prodigy jonhhy bravo (14.5") dobra geometria,dosyc sztywna,mocna glowka, ...ta rama ma sens do streetu jako rozmiar 14.5" ze sztywnym widelcem albo z jakims dobrym amorem z 80mm idealne pdo street...lekkie tanie i funkcjonalne...dobra opcja by byla jescze z kolami 24" ale nie widzialem jescze takiego johnnego.
...pozdro(jesli chcesz to moge napisac fajny setup streetowki na johnnym za mala kase:D)
pinkbike-to nie smietnik...zanim dasz tam fote dokladnie to przemysl...
NO polecam polecam johneego sam posiadam :] hehe lecz mam 162 cm wzrostu :p johnny ma jedna wade :] ale da sie przezyc -a mianowicie nisko zawieszony srodek suportu i raczej nie da rady z kolami 24" chociaz mozna spróbowac .jesli ktos ma w prodigy kola na 24" to dajcie znac ciekawe czy ktos bedzie mial :d jak cos to piszcie 6237243 gg :p
http://www.pinkbike.com/photo/1535220/ prawie jak pod ^_^
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: