Kaski WKM - opinie

Puma[JFK]
Kontakt:

Kaski WKM - opinie

Post autor: Puma[JFK] »

W sumie to chciałbym na początku wyrazić swoją opinie na temat tych kasków. Dzisiaj brat przywiózł jednego WKM'a no i pierwsze wrażenie naprawde bardzo pozytywne. Kask jest niewiarygodnie lekki(około 900-1000g), sprawia wrażenie wytrzymałego, fajnie leży na głowie. Jak narazie testowałem jedynie na motorze ale nie ciąży na głowie i to jest duży plus. W środku dość duża amortyzacja. Jego największym plusem jest oczywiście cena - 99 zł na allegro :D.
Kupuje go od brata za jakieś 70 zł i przetestuje na rowerku, napisze potem co i jak(mam nadzieje że nie będę musiał testować jego wytrzymałości przy upadku :) )
"Fuck everything and walk along"
wfl
Kontakt:

Post autor: wfl »

Ciesze się że zostaną przeprowadzone testy na ludziach zanim go kupie : )

Czekam na recenzje : P
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Prawda jest taka, że żaden kask po odpowiednim okresie adaptacji nie ciąży na głowie.

Ja nie jestem tym kaskiem zainteresowany, ale dobrze, że jest pewna alternatywa dla fulli za 270 - <nieskończoność> zł. Sam test będzie jednak bardziej miarodajny, jeżeli kask w Twoją głową w środku w coś uderzy, czego Ci mimo wszystko nie życzę :]
Puma[JFK]
Kontakt:

"Prawda jest taka, że żaden kask po odpowiednim okresie adaptacji nie ciąży na głowie."
Tu nie było okresu adaptacji, jeździłem wcześniej w zwykłym kasku który ważył niecałe 300g. I po włożeniu tego naprawde fajne leży na głowie. Niedługo będę porównywał go na mojej głowie z Giro Mad Maxem kumpla :) Nie mówie że to będzie jakaś konkurencja dla Giro ale to jest dobra propozycja dla ludzi, którzy chcą ostro pojeździć a nie mają 400 zł na kask. Lepszy WKM niż nic :P
Puma[JFK]
Kontakt:

I jak sie ten kask rozwali to nie bedzie takiej straty jak w przypadku troższych fulli.
Wojt
Kontakt:

Post autor: Wojt »

kumpel mial ten kask i po bodnieciu drzewa kask pekl na pol :D
www.frmk.prv.pl
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

W tym kasku wygląda się jak COSMONAŁTA :D Dramatyczny jest :D Ja bym wolał orzecha :] I w.gg. mnie to żadna alternatywa dla kasków za 270zł, ponieważ **** to ochroni przy mocnej glebie :/
Kamol
Kontakt:

Post autor: Kamol »

Wojt no i właśnie o to chodzi w kasku. ma przejąć uderzenie i sie rozpaść, tak samo jak samochód

Xxsin **** to nie ochroni przy glebie bo kask zakłada sie na głowe, a "cosmonałta" pisze sie przez K
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
Gryzon
Kontakt:

Post autor: Gryzon »

Xxsin Kamol pisze sie kosmonauta ;P
Ja osobiscie nie widze sensu kupowania kasku za 700PLN jak dla mnie by w zupelnosci wystarczyl za 250zl a i tak nie jest to dla mnie kasa mala...
http://www.chaser.nazwa.pl/galeria - wejdz i dodaj swoje zdjecie :)
Xxsin
moderator
Kontakt:

KamolGryzon Nie no niesamowite!!!!!!! Serio COSMONAŁTA pisze się KOSMONAUTA???? Nie samowite!!

Ten kask jest mega śmieszny... jak zobaczyłem w lesie kolesi w tych kaskach to nie mogłem wstać z ziemi bo to takie śmieszne :D Ten kask jest na maxa lolowy... I orzech jest lepszy :) Takie jest moje zdanie
Pozdrawiam posiadaczy WKM :D
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Wentylacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Puma[JFK]
Kontakt:

"jak zobaczyłem w lesie kolesi w tych kaskach to nie mogłem wstać z ziemi bo to takie śmieszne :D"
Sam jesteś śmieszny, jakoś inne kaski enduro wyglądają prawie identycznie(brat ma z yamahy).
A to że bardziej ci sie podoba orzech to już twoja sprawa, dla mnie właśnie orzech wygląda komicznie. Pozatym jak jebniesz w drzewo bardziej szczęką to orzech ci gówno pomoże.
Puma[JFK]
Kontakt:

Gdyby ktoś pomalował kask i dał naklejki np. Azonica to wątpie czy być go rozpoznał wśród innych...
Xxsin
moderator
Kontakt:

Puma[JFK] <lol>
Inne kaski wyglądają identycznie!!?? Chyba się mylisz :)
wfl
Kontakt:

Xxsin pisze się "niesamowite" :P

pozatym kask nie ma ładnie wyglądać , tylko chronić czache ...
Jak kupie kask to nie po to , żeby siedzieć w nim na ławeczce i pozerować...
Puma[JFK]
Kontakt:

wfl pisze: pozatym kask nie ma ładnie wyglądać , tylko chronić czache ...
Jak kupie kask to nie po to , żeby siedzieć w nim na ławeczce i pozerować...
W 100% popieram! Jak sie rozwali to przynajmniej nie bedziesz musiał jeździć kilka miechów bez kasku i zbierać na drugi
Kanibal
Kontakt:

Post autor: Kanibal »

Zaloz kask po bigosie!! da ci wiecej niz ten kask!!
Kanibal
Kontakt:

Post autor: Kanibal »

Mialo byc garnek po bigosie!
wfl
Kontakt:

: ) lol

wiedziałem że można ugotować bigos \ grochówe w hełmie ... ale w kasku rowerowym ? : )

...prawda, da więcej , przy okazj się najesz : P
ODPOWIEDZ