Zima idzie..
nie napisałeś co jeździsz. Mój zestaw porad tyczy sie enduro/xc. Spodnie: spodnie normalne zostaw w szafie. W sklepie kup długie ocieplane lajkrowe spodenki z wkładką. Do 0 stopni nic pod takie coś nie musisz wkładać żeby było ciepło. Poniżej zera wkładam długą ciepłą zakolanówke żeby kolana miały ciepło. Na te lajkrowe spodnie zawsze wkładam krótkie spodenki z dżinsu - dzięki temu jak sie wypierdzilisz to niepodrzesz lajkry i nie będziesz miał dziury na dupie.
----
Góra: Do zera stopni 4 bluzy dają rade. Poniżej zera cienki golfik i kurtka narciarska - jest zajebiście lekka i zajebiście ciepła. Jeżeli wybieram sie na suchą szose to nic na kurtke nie wkładam. Jeżeli wybieram sie do lasu i zamierzam poszleć to na kurtke ubieram cienką bluze aby w razie upadku chronić kurtke.
---
Głowa - Do zera stopni ogrzewana czapeczka pod kask XC. Poniżej zera jeszcze nic nie optentowałem bo w czapeczce jeżdże od tej jesieni dopiero.
-------
Oczy - Gogle narciarskie - wkładam gdy jest poniżej -5 stopni lub gdy pada śnieg i jest zamieć - zdają egzamin, są wygodne, tylko ludzie sie czasami patrzą ;DDD
----
Góra: Do zera stopni 4 bluzy dają rade. Poniżej zera cienki golfik i kurtka narciarska - jest zajebiście lekka i zajebiście ciepła. Jeżeli wybieram sie na suchą szose to nic na kurtke nie wkładam. Jeżeli wybieram sie do lasu i zamierzam poszleć to na kurtke ubieram cienką bluze aby w razie upadku chronić kurtke.
---
Głowa - Do zera stopni ogrzewana czapeczka pod kask XC. Poniżej zera jeszcze nic nie optentowałem bo w czapeczce jeżdże od tej jesieni dopiero.
-------
Oczy - Gogle narciarskie - wkładam gdy jest poniżej -5 stopni lub gdy pada śnieg i jest zamieć - zdają egzamin, są wygodne, tylko ludzie sie czasami patrzą ;DDD
http://tapety1920x1200.blogspot.com
-
- Kontakt:
a ja robie tak:
dol:
skarpetki cieplejsze, grubsze, ew. 2 pary, majtki :P
kalesonki jakies, ale zeby przepuszczal powietrze, a nie takie sztuczne, bo jak sie w nich spocisz, to bedziesz sie czul jak w siatce z woda
ochraniacze
na to spodnie
gora:
koszulka
golfik
bluza/sweter
kurtka
glowa:
kominiara taka SWAT'owska :D:D
a na to kask + google (kiedys byla czapka, bez ochorny oczu)
a teraz musze wykombinowac cos lepszego, bo bede wstawial jeszcze nakolanniki, a one sa grube i szerokie, wiec pewnie jakoes bojowki bede wkladal... nei wiem zobacze
dol:
skarpetki cieplejsze, grubsze, ew. 2 pary, majtki :P
kalesonki jakies, ale zeby przepuszczal powietrze, a nie takie sztuczne, bo jak sie w nich spocisz, to bedziesz sie czul jak w siatce z woda
ochraniacze
na to spodnie
gora:
koszulka
golfik
bluza/sweter
kurtka
glowa:
kominiara taka SWAT'owska :D:D
a na to kask + google (kiedys byla czapka, bez ochorny oczu)
a teraz musze wykombinowac cos lepszego, bo bede wstawial jeszcze nakolanniki, a one sa grube i szerokie, wiec pewnie jakoes bojowki bede wkladal... nei wiem zobacze
-
- Kontakt: