Mateo666 pisze:Kross nie ma śiwateł i nie da się go zarejestrować a enduro można. I mi właśnie chodzi o enduro.
nie. nie znasz sie
Enduro ma ninna geometrie ramy, chociazby krutszy wahacz i wiele innych rzeczy. Rozni sie zupelnie od crossa. A do kazdego crossa mozesz zalozyc tzw KIT i jezdzic normlanie (jeli masz wszystkie papiery). Ale generalnei da sie to zrobic. Wiec roznica nie polega tylko na samych swiatlach i rejstracji.
Pawel M.
Fotka: http://www.pinkbike.com/photo/827159/
Jeżeli 125 to CR lub ktm sx, w tej okoolicy kupisz w b.ładnym stanie. Jeszcze opcją jest jakiś czterosów hard enduro np yamaha wr albo ktm jakiś, niby mocna ale czterosów jest łatwy do opanowania, przyjemnie się tym jeździ, no i mniej sie pierdoli (ale jak się ******* to koszt większy). Pozdrawiam.
[]_ ([]) []_ Po co sie odzywasz ja nie masz nic do powiedzenia???
JA SIE NIE ZNAM dla tego pytam. Nie ma mowy o jakis kolwiek zawodach, bede jezdził bardzo lajtowo.
Wypady do lasu po to aby posmigać i nic wiecej mi nie potrzeba!!! !!! !!!
Coś czuje ze dla mnie to bedzie za duży kłopot... Lepiej jak posiedze, dowiem sie troche o tym.
Chyba najlepsza opcją będzie dla ciebie cross 125 w ładnym stanie , może KTM SX , tylko pamiętaj że w setkach wymieniasz tłok co około 5-10h jazdy. Ogólnie crossy to spory wydate, pewnie połowa z tego forum by się przesiadła jakby miała kasę :d ale wrażenia też zupełnie inne.
Chodzi o motor do jazdy po lesie żaden hardcore, ma być ładny w miarę szybki i sprawny. Chcę żeby dało się go zarejsetrować i jeździć na legalu. I tyle. Dzieki za odp z góry.
kup sobie jakies hard enduro tylko bron borze 125 bo to nie jezdzi:/poniewaz crossy przy tej pojemnosci zapierdalaja ladnie a enduro to mul bagienny:/polecal bym np jakas husqwrne w 4-suwie honde ogolnie cos w 4-suwie bo to sa przyjamne silniki i nie tak kosztowne.
To może lepiej kupić krosa?? Enduro czy kros jest droższy, oba da się zarejestrować?? Piszcie nam tj mi i Hope`owi co i jak bo jesteśmy zieloni. Jednym słowem chce sie dowiedzieć ABC o Krosach i Enduro.
enduro sie rejstruje ale to nie sa bajki do skakania, mozna tym poleciec w pole ale na hopki nie nadaja sie ;/ crossa nie rejstruje sie - nie ma mozliwosci, kumpel ma yamache yz125 i chcer sie przezucic na 250 powiem tylko ze jego yamacha szwankowala ale byla kupiona mocno uzywana wiec byla dosc zajechana
A nie zarejestrowanie krosa jest przestepstwem?? **** z ty... :D Co sie nadaje bardziej do jazdy po lesie kros czy enduro?? Kros jest dla zawodników tak?!?!
mandatow nie ma jak nauczysz sie jezdzic poprostu widzisz psy to rwiesz kapcie:Djak chcesz tylko po lesie latac itp to bym bral enduro bo bedziesz mogl po ciemnku tez pofruwac a nie oczami w crosie swiecic.