Konserwacja Amora

brzo2a
Kontakt:

Konserwacja Amora

Post autor: brzo2a »

Witam, macie jakies stronki krok po kroku o rozkrecaniu amorow konserwacji itp, konkretnie mi chodzi o RS Jett. chce go rozlozyc na czesci pierwsze i zlozyc czysty bo on nowosci nigdy nie mial przegladu.. a zrobilem na nim ok 10.000km
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

www.mm-foto.pl
brzo2a
Kontakt:

wookie85 pisze:www.google.com
No to teraz prosze o wypowiedz kogos inteligentnego, bo debila juz mamy
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

nie badz taki cwany..poszukaj sobie-taki problem?wchodzi na strone rs ,szukasz manuals i Twojego amorka
P.S.nie wyzywaj ludzi od debili..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
wookie85
Kontakt:

gratuluje 2 postow koles....jezeli jestes taka **** ze nie potrafisz sciagnac sobie manula to tym bardziej gratuluje , mam za ciebie go sciagnac ? lol....

a jak nie umiesz sciagnac manuala to tym bardziej ze bierz sie za serwis amortyzatora...
www.mm-foto.pl
patyk_lks
Kontakt:

Post autor: patyk_lks »

nie znajdziesz chyba instrukcji do konserwacji... znajdz sobie jakies zdjecie techniczne zeby zobaczyc jak go trzeba zlozyc ;)... rozkladasz wsyzstko, czyscisz, wlewasz tyle oleju ile potrzeba (rowniez powinno byc napisane w takim pliku www.sram.com)i juzzzz
[url=http://www.pinkbike.com/photo/922498/]Pinkbike[/url]
patyk_lks
Kontakt:

Post autor: patyk_lks »

[url=http://www.pinkbike.com/photo/922498/]Pinkbike[/url]
brzo2a
Kontakt:

nie wladam raczej tak dobrze angielskim ale dzieki, a wiecie moze ile kosztuje mniejwiecej taki serwis w RS polska ? bo wiem ze jest taka usluga dostepna i nawet we wrocku chyba, ze wymiana oleju uszczelek slizgow itp. za amora dalem 400zł swego czasu wiec jak dam 100zł za serwis to by sie oplacilo :) pzdr
wookie85
Kontakt:

Polskiej instrukcji nie dostaniesz bo ich nie ma ( no moze teraz do nowych juz dokladaja ale watpie szczerze ). Jestes z Wrocka ? To masz serwis w harfie , na pewno sie znaja ale czy 100 zl styknie trudno gadac bo pewnie sobie licza za to troche i ja bym nie dawal do nich.Serwis mozesz zrobic sobie sam , jett nie ma tlumienia , jest sprezyna z elasto pewnie . 2klucze , kup dobry smar wyczysc wszystko przesmaruj i po sprawie , na pewno lepiej bedzie chodzil.

slizgi wymieniasz jak jest luz a takto uszczelki wystarcza
www.mm-foto.pl
brzo2a
Kontakt:

no wlasnie nie umiem sam zrobic seriwsu :) nigdy tego nie robilem nie jestem z wrocka ale brat studiuje tam to by mi podrzucił.. luz mam. tylko gdzie dostać takie slizgi i uszczelki zeby sobie samemu wymienic ? a oleju nie ma w jett-ach nie? zgadza sie chyba sprezyna z elastomerem-co to jest :)
i wlasnie potrzebuje jakiejs dokladnej instrukcji co i jak sie robi.. zdjecia krok-po kroku innego amora.. czy cos
vaxupoto
Kontakt:

Post autor: vaxupoto »

powinienes przeprosic wookie85 za nazwanie go debilem, koles jest spoko i zna sie dosc dobrze na tym sprzęcie.

a co do amora to ja na twoim miejscu bym sie do tego nie zabierał samemu bo mozesz go spierdolic jesli nigdy wczesniej tego nie robiles
brzo2a
Kontakt:

no wlasnie boje sie za to zabierac..

BTW: odopiwec na konkretne pytanie "www.google.pl jest debilna nie ma za co przepraszać. A manuala umiem sciagac tylko napisałem ze nie znam tak dobrze nagielskeigo zeby rozumiec wszystkie pojecia technicze.. masz jakis problem z czytaniem ? - to do tych co maja jakis problem.. po to jest forum zeby sie pytac. jak koles mowi "poszukaj sobie" to po co on jest na forum ?
brzo2a
Kontakt:

wookie85 pisze:gratuluje 2 postow koles....jezeli jestes taka **** ze nie potrafisz sciagnac sobie manula to tym bardziej gratuluje , mam za ciebie go sciagnac ? lol....

a jak nie umiesz sciagnac manuala to tym bardziej ze bierz sie za serwis amortyzatora...
zamiast na forum idz na kurs czytania ze zrozumieniem.
wookie85
Kontakt:

W manulu masz cala budowe amorka , na stronie harfy sa instrukcje do starszych rs , poza tym na google tez mozna znalezc opisy i pomoc wystarczy chciec poszukac !!! jesli tego nie rozumiesz coz....

jesli bylbys tu dluzsz czas to bys wiedzial ze ludzie ktorzy zadaja durne pytania , albo nie chce im sie czegos zrobic ( poszukac ) to ich sie tak traktuje poza tym nie napisalem o tobie ***** i to TY moglbys byc bardziej kulturalny a uzyskal bys pomoc np.

nie to nie radz sobie sam mam dosc bucow..
www.mm-foto.pl
brzo2a
Kontakt:

chodzi o to ze manual do mojego amora. jest w jezyku Angielskim a nie ma w nim zdjec. A co do szukania to szukałem na google i jakos nie znalazlem manuala do jetta po polsku lub zdjec rozebranego Jetta. dlatego napisalem temat tutaj. co w tym durnego ?
wookie85
Kontakt:

No patrz i bolalo ? :) Po polsku nie znajdziesz a dwa ze fotek jak zrobic serwis tego amorka tym bardziej , predzej czegos trudniejszego w serwisowaniu. Jesli sie boisz to sam nic nie rob chodz przy tym modelu zadnej filozofi nie ma wiec pewnie bys sobie poradzil . Naprawde ciezko jest cos zjebac trzeba sie postarac.

Co do luzu , to pewnie naprawa bedzie jak dla mnie nie oplacalna , w ogole dawanie do autoryzowanego serwisu , judy tt chodzi po 120-160 zl wiec ten twoj wart jest okolo 80-100 zl i jak dla mnie nie warto tu juz zbytnio inwestowac
www.mm-foto.pl
brzo2a
Kontakt:

niby tak ale z drugiej strony. dac 100zl i miec amor bez luzow i jak nowy a wydac 300 za jakiegos SR Suntora.. a charakterystyka Jetta mi styka.
wookie85
Kontakt:

No tak ale ze slizgami w 100zl sie raczej nie zmiescisz ( w lodzi autoryzowany serwis RS za sam serwis bierze 80 zl plus uszczelki slizgi , w harfie taniej na pewno nie bedzie , jesli juz szukaj jakiegos tanszego serwisu no i jak dla mnie jak cos jest wart 100 zl nie warto tyle w niego pakowac albo i wiecej.

suntour xcp lo jakos tal z tluemieniem olejowym mozna tanio kupic , pomysla moze nad tym badz innym , przejrzyj allegro

aha na stronie harfy jest chyba cennik ogolny serwisu
www.mm-foto.pl
ODPOWIEDZ