hmm a mam taki problem jak dokrecam srobe na maxa to ciężko się obkręca kierownica ii słychac tarcie metalu o metal...co jesT? stery są nowe rura w amorze jest prosta wszystko nasparowane...poradzcie cos bo na lekko dokręconej srubie <tej przy kapslu> az strach jezdzic. A inaczej sie nieda. To samo mialem w starej rami i to samo w nowej:/ myslalem ze to wina sterów wiec wymieniłem na nowe bo tamte juz sie sypały i nadal jest to samo:/
ta gurna sruba jest po to zeby nie bylo luzow na sterach i trzeba ja tak dokrecic zeby sie kiera lekko krecila i zeby luzow nie bylo a reszte dokrecasz srubami od mosta (wystarczy troche pomyslec jak ma to wszystko dzialac)
od kiedy widelec treka jest gwintowany , ?? moze poprostu wcale nie masz treka :D ten widelec jest na 1 1/8 cala i na a head !! na 100% wiem bo mam :D :P- pozdrów się ;)
szablowłosy czy ja coś źle napisałem ? widelec jest pod stery a-head i na 1 1/8 cala, a na samej górze rury sterowej ma gwint, na który po włożenia widelca w ramę nakręca się załączoną do niego nakrętkę, dzięki której możemy docisnąć stery mocniej niż w przypadku gwiazdki i dzięki czemu rura sterowa jest grubsza i dzięki temu wytrzymalsza. popraw mnie jeśli się mylę.
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze