Co to jest za rama? ^^ ^^

KaczoR_pl
Kontakt:

Co to jest za rama? ^^ ^^

Post autor: KaczoR_pl »

Witam wszystkich.
Moim jedynym odzewem na tym forum, byla prosba, na poczatku kwietnia tego roku o pomoc w poszukiwaniu skradzionego roweru w Bydgoszczy.
Los roznie sie toczy raz cos sie ma a raz nie. Skutkiem kradziezy [wg mojej mamy i innych osob] byla moja depresja [kto wie? jakby nie patrzec potrafilem 24h nic nie jesc, nie pic i nie spac, oraz miesiac nie chodzilem do szkoly]
Mieszkam w Bydgoszczy a wiekszosc czesci byla sprowadzana z Krakowa - bo tam wlasnie znajomi maja DunCon`a.
Gdy tylko ukradli mi rower, zaraz powiadomilem ich o zaistanialej sytuacji, zeby mogli sie rozgladac za czyms "podobnym"
Oni - za co jestem im tak niemozliwie wdzieczny - powiedzieli ze przysla mi nowa rama [oczywiscie po wiele nizszej cenie]. W pozniejszych rozmowach na GyGy mial to byc Pitbull 14`. Nie bylo to nic pewnego. Sam fakt ze bede mial nowa rame byl dla mnie nie wyobrazalnie wielkim prezentem - dzisiaj wiem ze, caly juz zlozony rower to rower do samego Boga - tworzony krok po kroku jego potezna reka.
Czekalem niecierpliwie, az wreszcie nadeszla paczka.
Zobaczylem tam taka [jak dla mnie w tamtym czasie] pieknosc:
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=l ... erid=75886

Pierwsze co to zaraz popatrzalem co to moze byc - bo na Pitbulla mi to raczej nie wygladalo. Nie ma tak poteznej dolnej rury, ma inna wspawke przy glowce, ma pivoty pod kolo 24` i 26`, poziomie haki, nie ma przelotek pod linki. Podobna jest do amstaff`a - , tylko ze ma poziome haki, i nie ma przelotek oraz ma "pelna" wspawke przy glowce. Wiec do amastaff`a tez trudno ja przyrownac.
Nie sugerujcie sie naklejkami bo rama przyszla "czysta" wiec sam ja troche oblepilem.
Rozmiar ramy do w przyblizeniu 14,5`.
Wiec pytanie do was brzmi oczywiscie; "Co to wg was jest za rama"
A tak poza tym - ogolne opinie na temat nowego roweru.

Na czas dzisiejszy nie ma wiekszego znaczenia co to jest - chodzi mi tylko o ciekawosc i zdanie innych. Bez pomocy znajomych oraz wyzej wymienionego Boga, moj drugi rower [ktorego zdjecia sa na pink`biku] nigdy by nie powstal.

Pozdrawiam i prosze opinie
lankru
Kontakt:

Post autor: lankru »

lol:D

sie postarales :D
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
KaczoR_pl
Kontakt:

No faktycznie - dzieki za bardzo satysfakcjonujaca odpowiedz. Ale tak na prawde - nikt nie ma zadnych pomyslow ani propozycji?
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

stary jak to mialby byc niby pitbull od DC to cie ladnie w ch.uja zrobili:| powiedz ile za to zaplaciles?
vTen
Kontakt:

Post autor: vTen »

hmmm:P...mi to wygalda jak mielec
...ride 4 fun...
...fight 4 style...
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

lol no moze i mielec ale kolega pisze ze dostal od DC?
KaczoR_pl
Kontakt:

Emhyr - pitbull, nikt nie powiedzial ze to mial byc pitbull. To byla jedynie propozycja, wstepne haslo. Dla mnie nie ma wiekszego znaczenia czy to Pitbull czy Amstaff czy jakas samoroba, zrobiona w Dunconie. Rama jest i to jest najwazniejsze. Zaplacilem - uwierz, mniej niz za wszystkie ramy typu Bop, Dragstar czy Destroyer.

vTen - mielec to raczej nie bedzie, gdyz "znajomy ten" to jeden ze wspolwlascicieli Dunconca i nie wiem czy to w ogole mozliwe.
Wojt
Kontakt:

Post autor: Wojt »

chyba ze dc cos na szybko z resztek uspawal :P
www.frmk.prv.pl
pan_saper71
Kontakt:

Post autor: pan_saper71 »

to jest pitbull z 2003r...bardzo fajny:D:D:D
pinkbike-to nie smietnik...zanim dasz tam fote dokladnie to przemysl...
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

zapytaj sie DC jaka ci rame przyslali
KaczoR_pl
Kontakt:

pan_saper71 - hmmm, no moze to jest jakis trop. Masz moze jakies argumenty ktorymi poprzesz swoja wypowiedz :D
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

to nie jest pitbul 03 , najlepiej bedzie jak do nich napiszesz , moze to jakas ich radosna tworczosc ;]

ja nie mam zadnych skojarzen z jakakolwiek rama
www.mm-foto.pl
Kamol
Kontakt:

Post autor: Kamol »

A czy to ważne ... :) mam nadzieje że trójkąt nie jest za długi i że dobrze sie jeździ ;) pozdro ;)
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

a ja myśłe że to czarna rama z pivotami 26/24 i z pozoimymi hakami, ale peweien nie jestem.. może to tak jak ktoś napisał radosna twórczość dc??:D
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Wymysł po piaku mieli i Ci go przysłali :) A tak serio to niewiem....mogłeś nazwać topic: "Rama której niebyło" :p
http://dhcyc.pinkbike.com
wfl
Kontakt:

Post autor: wfl »

PawianBiker dosyć prawdopodobne że to czarna rama itd... też mi na taką wygląda
sun.
Kontakt:

Post autor: sun. »

Mam nieodparte wrażenie,ze jest to mielecki wyrób i takaż to konstrukcja,glowka bardzo w ich stylu, spogladajac od dolu tylnego trojkat jest to tez bardzo podobne do ich wyrobów.Powiedz tylko ile za to zapłaciłes????
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

wfl

wiedziałem że ktoś doceni moją wypowiedź:D ogólnie ramka niewiadomego pochodzenia, ale wygląda fajnie..
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
gringo
Kontakt:

Re: Co to jest za rama? ^^ ^^

Post autor: gringo »

KaczoR_pl pisze:Witam wszystkich.
Moim jedynym odzewem na tym forum, byla prosba, na poczatku kwietnia tego roku o pomoc w poszukiwaniu skradzionego roweru w Bydgoszczy.
Los roznie sie toczy raz cos sie ma a raz nie. Skutkiem kradziezy [wg mojej mamy i innych osob] byla moja depresja [kto wie? jakby nie patrzec potrafilem 24h nic nie jesc, nie pic i nie spac, oraz miesiac nie chodzilem do szkoly]
Mieszkam w Bydgoszczy a wiekszosc czesci byla sprowadzana z Krakowa - bo tam wlasnie znajomi maja DunCon`a.
Gdy tylko ukradli mi rower, zaraz powiadomilem ich o zaistanialej sytuacji, zeby mogli sie rozgladac za czyms "podobnym"
Oni - za co jestem im tak niemozliwie wdzieczny - powiedzieli ze przysla mi nowa rama [oczywiscie po wiele nizszej cenie]. W pozniejszych rozmowach na GyGy mial to byc Pitbull 14`. Nie bylo to nic pewnego. Sam fakt ze bede mial nowa rame byl dla mnie nie wyobrazalnie wielkim prezentem - dzisiaj wiem ze, caly juz zlozony rower to rower do samego Boga - tworzony krok po kroku jego potezna reka.
Czekalem niecierpliwie, az wreszcie nadeszla paczka.
Zobaczylem tam taka [jak dla mnie w tamtym czasie] pieknosc:
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=l ... erid=75886

Pierwsze co to zaraz popatrzalem co to moze byc - bo na Pitbulla mi to raczej nie wygladalo. Nie ma tak poteznej dolnej rury, ma inna wspawke przy glowce, ma pivoty pod kolo 24` i 26`, poziomie haki, nie ma przelotek pod linki. Podobna jest do amstaff`a - , tylko ze ma poziome haki, i nie ma przelotek oraz ma "pelna" wspawke przy glowce. Wiec do amastaff`a tez trudno ja przyrownac.
Nie sugerujcie sie naklejkami bo rama przyszla "czysta" wiec sam ja troche oblepilem.
Rozmiar ramy do w przyblizeniu 14,5`.
Wiec pytanie do was brzmi oczywiscie; "Co to wg was jest za rama"
A tak poza tym - ogolne opinie na temat nowego roweru.

Na czas dzisiejszy nie ma wiekszego znaczenia co to jest - chodzi mi tylko o ciekawosc i zdanie innych. Bez pomocy znajomych oraz wyzej wymienionego Boga, moj drugi rower [ktorego zdjecia sa na pink`biku] nigdy by nie powstal.

Pozdrawiam i prosze opinie
to dzwon do nich, co sie bedziesz... ;d
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115199259
TANIO!
gg:2599132
ODPOWIEDZ