pyt. dot. manetek
pyt. dot. manetek
Witam. Kończę składać rower i mam problem z manetkami, mianowicie kasetę i przerzutkę mam po starym rowerze na 8 przełozeń, a manetki wolałbym kupic na 9, a pózniej dopiero zmienić kasetę.Chciałbym wiec zapytac czy bedzie to jako tako działało?? tak zeby dało się pojezdzić trochę i żeby nie być uziemionym dopuki nie uzbieram więcej kasy.
-
- Kontakt:
Ja mam podobne pytanie tylko odwrotne :] Teraz mam zestaw na 7 przelozen, ale wlasnie skladam kolo z piasta deore i kupuje kasete 8 rzedowa. Czy na manetkach 7 bede mogl smigac z kaseta 8? Bo nie wiem czy zostawic kasete 7 i dac podkladne dystansowa do czasu jak nie kupie manetki, czy odrazu zainstalowac kasete 8?
Dzięki Sector , tak sądziłem ze 'jakos' jezdzic sie da. W takim razie mam kolejny problem :) jaką manetkę sobie sprawić tak zeby koło 100 zł mnie to wyniosło.I mam 3 wyjscia :
-deore lub lx , jesli tylko wiecie gdzie w necie można dostać tylko prawą.
- sram centera, plasma i chyba jeszcze jakas tam co działa z shimano (nie chodzi mi o kweste rapidy vs gripy bo jak shimano są tylko w kompletach to za róznice w cenie moge się przyzwyczaić).
- miec problem z głowy i sprawić sobie alivio (ale tu nie wiem jak z trwałoscią by było).
Wiec co byscie mi doradzili?? bo ja juz nie wiem:).
-deore lub lx , jesli tylko wiecie gdzie w necie można dostać tylko prawą.
- sram centera, plasma i chyba jeszcze jakas tam co działa z shimano (nie chodzi mi o kweste rapidy vs gripy bo jak shimano są tylko w kompletach to za róznice w cenie moge się przyzwyczaić).
- miec problem z głowy i sprawić sobie alivio (ale tu nie wiem jak z trwałoscią by było).
Wiec co byscie mi doradzili?? bo ja juz nie wiem:).
Ludzie! Ale Wy tu niektorzy glupoty pieprzycie... Jakos to moze i bedzie dzialalo,ale generalnie jest tak:
kasety 6,7,8 biegowe maja taka sama odleglosc miedzy zebatkami, podczas gdy kaseta 9 rzedowa ma odleglosci duzo mniejsze, wiec manetka na 8b nie bedzie dobrze wspolpracowac z 9b kaseta i na odwrot. Jesli chodzi i stosowanie manetek 7,8b na kasety 7,8 b to najwyzej nie bedzie obslugiwac jednego biegu lub trzeba bedzie ogranicznik w przerzutce ustawic zeby nie wkrecilo jej w szprychy, i tyle!
8 z 9 NIE MA PRAWA DZIALAC!!!
ciamek
kasety 6,7,8 biegowe maja taka sama odleglosc miedzy zebatkami, podczas gdy kaseta 9 rzedowa ma odleglosci duzo mniejsze, wiec manetka na 8b nie bedzie dobrze wspolpracowac z 9b kaseta i na odwrot. Jesli chodzi i stosowanie manetek 7,8b na kasety 7,8 b to najwyzej nie bedzie obslugiwac jednego biegu lub trzeba bedzie ogranicznik w przerzutce ustawic zeby nie wkrecilo jej w szprychy, i tyle!
8 z 9 NIE MA PRAWA DZIALAC!!!
ciamek