Drop ze skoczni narciarskiej
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ej nie przesadzajcie żę nie da rady skoczyć 5 metrów w dół na sztywniaku !!! Mi sie wydaje że przekroczyłem już 2 razy tą granice i jakoś nie było tak źle. Fakt że taka dolna ma mięciutkie lądowanie i jest to raczej gapo-drop ale różnica poziomów jest spora jeśli sie poleci kawałek dalej. Co do 4 metrów to nasz drop w Łomiankach tyle ma minimum i jakoś mój sztywniak i moje plecy i nadgarski dają rade. Co do Dawidka to nie bronie go bo fajnie by było np zobaczyć jakiś dowód na to. U mnie jak co to lookajcie do linku do pinka w podpisie i tam gdzies są fotky kilku większych rzeczy. Co do samego skoku to zgadzam sie że był on asekuracyjny i było mokro więc całkiem HC ale myśle że na sucho spokojnie dało by rade dalej polecieć i ładniej.
Peace
Peace
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja podobnie :)
nalatalem sie ich troche i powoli dochodze do wniosku ze najbardziej lubie te niewielkie, ale techniczne. duze dropiska za bardzo szkodza zdrowiu.
jezeli zas mam ochote nakurwic - to najlepiej na jakiejs duzej speedhopie. mozesz leciec baaaardzo dlugo i nie zaszkodzi w takim stopniu jak benderkowanie.
dlatego tez chetnie wybralbym sie obadac skocznie narciarskie... ladowanie jest idealne, wybicie plaskie, rozped az za duzy... zyc nie umierac :)
nalatalem sie ich troche i powoli dochodze do wniosku ze najbardziej lubie te niewielkie, ale techniczne. duze dropiska za bardzo szkodza zdrowiu.
jezeli zas mam ochote nakurwic - to najlepiej na jakiejs duzej speedhopie. mozesz leciec baaaardzo dlugo i nie zaszkodzi w takim stopniu jak benderkowanie.
dlatego tez chetnie wybralbym sie obadac skocznie narciarskie... ladowanie jest idealne, wybicie plaskie, rozped az za duzy... zyc nie umierac :)
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
-
- Kontakt:
Rufus co do skakania ze skoczni narciarskiej to ******** pomysł poniewaz byłem kiedys na takowej skoczni jest ok 2.5-3m roznicy wysokosci od wybicia to poczatku ladowania i przez bardza duza odległosc jest płasko dopiero pozniej jest strome ladowanie na ktorym fajnie by sie ladowało jednak nie doskoczysz tam ty ani nik z rowerzystow poprostu jest to niemozliwe..
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
e tam... nie pisze przeciez o jakiejs wielkiej krokwi, w przypadku ktorej trzeba poleciec kilkadziesiat metrow. mam na mysli cos w stylu k20. w tym przypadku lot bylby jak najbardziej mozliwy. dlatego tez chetnie bym obejrzal taka na zywo.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
A i jeszcze jedno:
Yhyyy, tylko jak jedenastolatek z dziwnymi zwrotami w profilu i podpisie może twierdzić coś i czym NIE MOZE mieć pojęcia?MaxPower1994 pisze:za to ja tak twierdzedhcyc pisze:, nietwierdze, zę nieskoczysz 5-metrowego dropa (5 wyskokości, 5 długości czy 5 lotu??)dawidek13-14 pisze:ja skacze z 5 metrowych dropów i jakos jeszcze mi brakuje
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt:
"e tam... nie pisze przeciez o jakiejs wielkiej krokwi, w przypadku ktorej trzeba poleciec kilkadziesiat metrow. mam na mysli cos w stylu k20. w tym przypadku lot bylby jak najbardziej mozliwy. dlatego tez chetnie bym obejrzal taka na zywo."
Nio to mowie, u nas jest taka :) Wybicie ma okolo 1.8m, troche sie juz obsypalo. Na wiosne bedziemy tam budowac drabinke to obecnie mimo, ze sie szybko jedzie to ciezko doleciec za garba, a odleglosc od wybicia do konca garba to moze z 6-7m, wiec na takiej wielkiej to trza by chyba miec z 120/h ;/ Nio chyba ze wybicie byloby pod katem do gory zamias w dol.
Ewentualnie przykleic do ramy always ze skrzydelkami...
Nio to mowie, u nas jest taka :) Wybicie ma okolo 1.8m, troche sie juz obsypalo. Na wiosne bedziemy tam budowac drabinke to obecnie mimo, ze sie szybko jedzie to ciezko doleciec za garba, a odleglosc od wybicia do konca garba to moze z 6-7m, wiec na takiej wielkiej to trza by chyba miec z 120/h ;/ Nio chyba ze wybicie byloby pod katem do gory zamias w dol.
Ewentualnie przykleic do ramy always ze skrzydelkami...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com