NO raczej nie bierz sie za tuning tylko moze poszukaj jakiegos innego amorka bo one naprawde nie sa wytrzymale :) (Nie pojade po tobie bop jestes berdzo poczatkujacy jesli zadajesz takie pytania) i jesli u Ciebie krucho z kasa to chociaz kup duracza :).
Nie radze nic robic :)
Pozdro
No właśnie to jest dobre pytanie co Ty tam chesz tuningowac? wiekszy skok ?- bez sesnu . lepsza praca ? - niewykonalne a jesli juz to kosztem wytrzymałości. W ogole daj sobie spokoj z gila . Jesli nie masz kasy to nic nie ruszaj i zbieraj. Ewentulanie kup cos sztywnego .
EJ CO WY TAK DO TEJ GILI SIE PRZYWALILISCIE ??
JA MAM GILE +T5 I JEST SPOX NAWET JAK NA RST
ALE NA WAKACJE BEDE BRAL BOMBERA ALBO Z1 FR1 ALBO Z150
A JAK SIE NIE UDA Z BOMBEREM TO WEZME DURO E BO TO CHYBA DOBRE JEST NIE??
karol.fr pisze:No właśnie to jest dobre pytanie co Ty tam chesz tuningowac? wiekszy skok ?- bez sesnu . lepsza praca ? - niewykonalne a jesli juz to kosztem wytrzymałości. W ogole daj sobie spokoj z gila . Jesli nie masz kasy to nic nie ruszaj i zbieraj. Ewentulanie kup cos sztywnego .
Szczerze mowiac probowałem ale jakos nie widziałem wyraznych efektów. A jeśli były wyraźne to krótkotrwałe. Moim zdaniem rst lepiej nie ruszac po prostu i zbierac pieniadze na cos lepszego. Wiadomo chyba ze jak ktos sie powaznie interesuje taka jazda na rowerze to rst jest widelcem "przejściowym" i według mnie nie warto w niego inwestowac czy ryzykowac ze bedzie jeszcze gorzej albo sie rozleci. Z reszta takie jest moje zdanie Tassadar . Przeciez mozesz sie nie zgodzic i doradzic mu lepsze rozwiazanie jesli widzs ztakie.
Michał_Point hahaha na 2 sezony? no moze 2 sezony ale w xc i to z trudem. 2II2 a ty najlepiej jak potrzebujesz szybko amora to zbierz na duracza a jak masz duzo czasu to dozbieraj do jakiegos lepszego marcoka
pomysł vaxupoto całkiem niezły ale nei wykonalny :D :D :D a szkoda :D mozesz zalec nie wielka iloscia oleju ten amorek i bedzie troche odrobine bardziej czoły i nie powinien zamulac. ja tak zrobilem 3 lata temu z omega t4.