ps: sam nowa kupuje na 25 nie podobaja mi sie na 31 a pozatym musial bym zmienic mostek......
reszta jak Ci pasuje...jak sie podoba-tak bierz...to tylko rower (tylko...oczywiscie ze nie tylko lecz az:D)... jak troche pojezdzisz to sam dojdziesz jaka kiera leprza jakie katy wznos itp...
Do katowania polecałbym Ci np. NS PURE 4130. Podobno nie do zarabania, chyba ze zalezy Ci jakoś wybitnie na wadze bo ta jest stalowa... Jeśli chodzi o srednice iery to nie ma znaczenia. do streetu kupujesz stalwoą z poprzeczką na 25,4 i masz ze łba...
31,8 pęknie tak samo tylko nie przy mostku a na gięciu...
POzdr
córz wszyscy polecają ciężkie stalowe kiery do streetu... faky kierownica w streecie nie może być słaba, ale po co odrazu stal ? moim zdaniem idealna do streetu błya by Mutha Hucka, przycięta do 630-620 mm. miód :D
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
bierz NS PURE 4130! ja cioram na niej w streecie i dircie i jest wyczesana! nie do zniszczenia:) nowa ma 700 i nalezy ją skrocic, ale to zaden problem:) polecam bardzo!
jest taka fes HC kiera znanej i bardzo cenionej firmy ZOOM :D wazy chyba z 1.5kg kosztuje niewiele i jest w 1/2 wykonana z pełnych prętów około średnicy 25-27mm jak znajde linak to posaram sie wzucic ale kiera z poprzeczką i z pewnościa jest nie do zajebania no ale zoom to nie ns :p chociaz sam mam mostek zooma i sie trzyma idealnie.