Zmiana skoku w Drop Offie 130mm->110/100
Zmiana skoku w Drop Offie 130mm->110/100
Witam
wiem ze troche juz o tym bylo, szukalem w "szukaj" jednak nikt nie odpowiedzial na to pytanie, jedynie zalozyciel topika byl bluzgany czy coś ...
Czy da się zmienić skok w Drop offie ze 130 do 110 lub 100mm ?? Chodzi mi o zmianę za pomocą seryjnych części. Czy jest to mozliwe ?? Pisalem do Gregorio i odpowiedzieli mi ze raczej nie, ale wiem ze wiele osob zmienialo skoki w dirt jumperach,a Drop off II ma chyba podobne wnętrze do DJa II.
Z góry dzięki...piszcie co wiecie i nie bluzgajcie...
wiem ze troche juz o tym bylo, szukalem w "szukaj" jednak nikt nie odpowiedzial na to pytanie, jedynie zalozyciel topika byl bluzgany czy coś ...
Czy da się zmienić skok w Drop offie ze 130 do 110 lub 100mm ?? Chodzi mi o zmianę za pomocą seryjnych części. Czy jest to mozliwe ?? Pisalem do Gregorio i odpowiedzieli mi ze raczej nie, ale wiem ze wiele osob zmienialo skoki w dirt jumperach,a Drop off II ma chyba podobne wnętrze do DJa II.
Z góry dzięki...piszcie co wiecie i nie bluzgajcie...
no wlasnie nie wiem. Znalazlem opis zmiany skoku w dirt jumperze, ktoś to dokladnie opisal, ale tam jest jakaś dorabiana część a mi chodzi o seryjną. Moze zamiast skracać spręzynę mozna kupić krótszą, przystosowaną do mniejszego skoku ?? ale i tak trzeba by pogrzebać w nim jeszcze ,bo to zmnieni chyba tylko tyle ze Amor bedize ugięty te 2 cm a jak sie go wyprostuje to dalej bedzie 130
WIĘCEJ !!
WIĘCEJ !!
nic ci nie da ze wstawisz krotsza sprezyne , ja bym poprostu ucial oryginalna , wstawil w to miejsce elastomer ktory praktycznei nic sie nei ugina i na pewno bedziesz mial mniejszy skok ale golenie beda mialy ta sama dlugosc !
bo zeby nizej byly to ingerencja w tlumik musiala by pewnie byc i skracanie jego skoku ( opieram te info o budowe psylo poniekad )
bo zeby nizej byly to ingerencja w tlumik musiala by pewnie byc i skracanie jego skoku ( opieram te info o budowe psylo poniekad )
www.mm-foto.pl
rpozumiem ze chcesz obizyc amorek a nie zmiejszyc skok tylko(no bo to by bylo bez sensu)... zeby to zrobic to musisz wymienic ssv
proponuje zamienic sie z kims kto ma dj 110 np i marzy o 130
ja z Toba moge sie zamienic np dam Ci krotsze tlumiki w zamian za dluzsze i wszyscy beda zadowoleni... i ja bo bedzie 130 i Ty bo bedziesz miec seruyjne czesci...
napisz do mnie GG 1101285
proponuje zamienic sie z kims kto ma dj 110 np i marzy o 130
ja z Toba moge sie zamienic np dam Ci krotsze tlumiki w zamian za dluzsze i wszyscy beda zadowoleni... i ja bo bedzie 130 i Ty bo bedziesz miec seruyjne czesci...
napisz do mnie GG 1101285
Widac NIK nie robil takiej operacjiAlbiN pisze:Więcej !! kto robił taką operacje ?? prosze o pomoc
jak na moje oko jest to niemozliwe w domowych warunkach zmiana na <130 gdyz musialyby byc inne bebechy i nie ma co porownywac do Dj bo tam jest zupelnie inna konstrukcja.
W DO nie wystarczy "przelozyc" plastikowej tulejki.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale