Witam , otóż od bardzo mnie wkurzyla przezutka i chcialbym zrobic singla. Slyszalem ze da sie to zrobic z kasety wystarczy tam cos wyjac tu cos wlozyc i gotowe. prosze o porady jak to zrobic, ma ktos fotki takich singli to zapodajcie linki. I jaka zebatka bylaby odpowiednia do tego(ilosc zebow) z przodu mam 34z.
16-18 ząbków. tak mi sie wydaje. musisz rozebrać kasete, nie wiem jak Ci to wytłumaczyć. podkładki z kasety tez sie przydadza do singla ale z jedenj kasety bedzie ich za mało. zrób se podkładke z jakies rury pecefał. musisz zostawić sobie najmniejszą zębatke i do to zakrecania kasety(żeby nic Ci nie spadało) i skręcić.
16T powinno byc ok. ja ma z przodu 38 z tylu 18 i jest w sam raz
a jak to zrobic? rozwal kasete (tam sa takie 3 nity trzeba je pilnikiem rozwalic i wybic mlotkiem - w niektorych kasetach da sie je odkrecic) i zostaw jak pisal Gutek 1 tryb na ktorym bedziesz jezdzil oraz ostatni zeby sie nie odkrecalo
lol ;d
ktory to juz temat o ss ;]
ja mam 32/14 i jest git na street/dirt
bawienie sie w podkladki i inne pierdoly mnie nie dotyczy bo jezdze na ns coaster ss :)
ja mam 32 z przodu i 19 z z tylu i tez odpowiada :D
a zdj singa nie mam ale jest to podobnie jak u KFP_Wwa
tylko ze ja mam jeszcze takie dojebane duze zebatki po bokach zeby jakgdyby co lancuch nie spadl :D
ja nie myśle co mówie , ja mówie co myśle , talent daje iskre samoistnie zabłysne
dziulo88 tez mialem ale to brzydko wyglada, zmienilem lanuch na lepszy pod singla skrocilem go, spilowalem lekko haki zeby bylo na styk i jest tak napiety ze nie powinien spadac :)
Da się w dragu zrobić singla bez napinacza. Miałem w soim byłym dragu tak zrobione. Koronka na tyle 15t na przodze 32t i do tego łańcuch KMC t810 i bez preoblemu dopasowałem.
KFP_Wwa tylko ze wtedy jeszcze nie mialem poziomych hakow a jedyna rzecza napinajaca lancuch byl napinacz pmsocho wiec jak sie lancuch rozciagnol to sie to przydawalo :D
ja nie myśle co mówie , ja mówie co myśle , talent daje iskre samoistnie zabłysne
Albo gotowy reduktor...z rowerowy.com ale widziałem już inne np. u mnie w mieście w sklepie rowerowym już sie jakieś pojawiły. A jakby co to moge ci taki odsprzedać :D
Idziesz do jakiegoś sklpu z rurkami. Kupujesz kawałem rurki PCV albo miedzianej przycinasz jak ma być i nie ma problemy z redukcją. Po kiedy wydawać 50zł ja nie wiecej na reduktor który mozna samemu zrobić za 5zł. I jeszcze sobie go dopasujesz pod siebie żeby łańcuch szedł w lini prostej, bo w tych "kupnych" nie zawsze tak jest.
ja poszedlem do sklepu z pcv i pani za bodajze 3,4 wyciągneła mi rurke pcv o jakims tam rozmiarze standardowym w Polsce.Pasuje on nawie idealnie na bembenek.i mam zrobine tka ze idzi epodkladka kawalek wymiezony i przyciety rurki pcv podkladka zebatka i 2 podkladki a na koncu naprętka i jezdze juz tak od wakacjii trzyma sie zajebiscie